Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Åben træning med damelandsholdet

Nyheder

Udsolgt frivillighedslandshold inviterer presse og fans inden EM-kampe

Tirsdag 12. november, dagen før holdet rejser til Rumænien, er der åben træning for fans og presse i Hørsholmhallen. Presse og publikum er velkommen til at møde op fra 17:30, hvor spillere og trænere vil være tilgængelige.
 
Det danske basketlandshold for kvinder kan nu melde udsolgt til hjemmekampen 17. november mod Italien. Holdet  kaldes kærligt for frivillighedslandsholdet, på trods af flere professionelle spillere fra topklubber i Danmark og udlandet, fordi spillerne selv har gjort det meste af arbejdet for at gøre EM-kvalifikationen økonomisk mulig – og fordi bare det at få lov at stille op er i fokus.
 
Det er således ikke vilkår fra de helt store sportsgrene, der venter de danske basketdamer, selv om de kommer til at spille for fuldt hus i Gentoftehallen mod Italien lørdag 17. november kl. 15:30. De lige over 1800 billetter er revet væk mere end en uge før kampen, som er den første officielle landskamp på dansk jord i 19 år:
 
- Vi indkvarterer stadig spillere privat, så luksus er det ikke blevet til og det er vi helt ok med, siger en forventningsfuld anfører Gritt Ryder. Vi er bare taknemlige og glade for at vi får muligheden for at konkurrere på det højeste niveau. Det har været en lang proces og nu glæder vi os bare til at komme i gang med det det virkelig handler om - at spille basket. Alle os spillere er topmotiverede og vi glæder os til at være samlet og begynde den sportslige forberedelse.
 
De danske basketkvinder blev i sommeren 2018, i de første officielle landskampe i langt over et årti, suveræne europæiske mestre for små nationer, med gennemsnitssejre over nationer som Irland, Norge og Luxembourg på 105-45. Det skabte ønsket om at deltage i den egentlige EM-kvalifikation, hvilket blev gjort muligt af en crowdfundingkampagne, hvor over 800 bidragydere donerede over 280.000 kr. – og som fangede opmærksomheden fra mulige sponsorer, som den nuværende hovedsponsor Oddset – Danske Spil.
 
Succesen både på og udenfor banen har skabt et optimistisk sammenhold på holdet, på trods af de nogle gange vanskelige vilkår, fortæller landstræner Jesper Krone:
 
- Selv om vi også har været så heldige at få nogle sponsorer, er det fortsat et budget, som ikke tillader de store armbevægelser. Spillerne er privat indkvarteret hos hinanden i det omfang, det er muligt, og set fra den positive side, så kan det måske være med til at skabe endnu mere sammenhold i en i forvejen harmonisk trup.
 
Danmarks basketkvinder får debut i EM-kvalifikationen mod Rumænien torsdag 14. november kl. 17 på udebane i Rumænien. Italien, der nåede 1/8-finalerne ved sommerens EM, venter i Gentoftehallen søndag 17. november kl. 15:30.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420