Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Ærgeligt dansk nederlag til Hviderusland

Nyheder

Danmark taber til Hviderusland men kontrollerer stadig egen skæbne

Danmarks anfører Chanan Colman gav en flad første halvleg skylden for Danmarks basketballlandsholds nederlag til Hviderusland søndag aften i Næstved. Danskerne var bagud næsten hele kampen, men var alligevel tæt på sejren inden Hviderusland trak fra de sidste 30 sekunder og vandt 79-84.
 
-Vi spiller ikke godt nok i dag, sagde en ærgerlig – og ærlig – Chanan Colman efter kampen. Vi har spillet med meget energi i vores tidligere kampe og vi fandt lidt af det i anden halvleg, men i første halvleg var der absolut intet. Det er jo ikke nok, at vi spiller ti minutters basketball i en 40 minutters kamp.
 
På trods af nederlaget er Danmark stadig i front af gruppe A, med to sejre og et nederlag og kontrollerer sin egen skæbne. Med en sejr i Malmø mod Sverige 21. februar vinder Danmark stadig gruppen, og selv med et nederlag på mindre end fire point, har Danmark gode chancer for at gå videre til næste runde af EM-kvalifikationen.
 
Aftenens kamp havde svært ved helt at fange de 1500 tilskuere indtil fjerde peride. Det var en svær aften for danskerne, med et hviderussisk hold, der holdt en føring på 7-10 point helt indtil de sidste sekunder i tredje periode, hvor Iffe Lundberg trak en fejl mens han samtidig scorede og reducerede til 49-58 på det efterfølgende straffekast. 20 sekunder senere ramte Jonathan Gilling en tre’er til 52-58 og Danmark – og tilskuerne – levede igen.
Danmark brugte de første minutter af fjerde periode på at hale helt ind på Hviderusland og Darko Jukic udlignede til 60-60 efter en sekvens, hvor han tog sin egen rebound to gange og endte med at blive fejlet og ramme to straffekast.
 
Herfra blev det en sand gyser resten af vejen. Holdene skiftedes til at score indtil næstsidste minut, hvor gæsterne endeligt strikkede to scoringer i træk sammen og kom foran 66-73 på tre point fra Trastsinetski.
 
Jonathan Gilling svarede igen med en tre’er til 69-72 med 1:16 igen, inden Parakhouski missede to straffekast for Hviderusland.
 
Lige efter fandt Iffe Lundberg en fri Jonathan Gilling i hjørnet og selv om han blev fejlet, ramte danskeren sin femte tre’er i kampen og han sendte Danmark i front med 73-72 med det ekstra straffekast med 50 sekunder igen.
 
Hviderusland tog imidlertid straks føringen tilbage, på to straffekast fra Devon Sadler med 33 sekunder resterende i kampen og da Adama Darboe mistede bolden i feltet for Danmark og Meshcharakou sendte Hviderusland i front 73-76 på et skud, skulle Danmark igen til at forsøge at indhente en føring.
 
Med 14 sekunder tilbage dunkede Iffe Lundberg bolden i til 76-78, men blev straks efter idømt en teknisk fejl for at række ud over sidelinjen.  Det gav Hviderusland et straffekast og bolden igen på baglinjen og så endte kampen med at blive afgjort på straffekast. Danmark stoppede tiden ved at fejle, men da hviderusserne ramte otte af ti forsøg fra linjen i de sidste sekunder, endte Danmark med at tabe 79-84.
 
Den danske landstræner Erez Bittman sagde efter kampen, at Hviderusland kom og kæmpede bravt:
 
-De spillede den her kamp kun 72 timer efter at de blev slået stort i Sverige og det må man respektere. De får bolden tæt på kurven og det har vi det svært med i store perioder. Når vi så samtidig ikke har en god dag, bliver det svært, men den gode nyhed er, at vi stadig selv kan afgøre tingene i februar i Sverige.
 
Hviderusland startede kampen klart bedst, idet gæsterne kom ud med stor energi og en varm Aliaksei Trastsinetski, der satte to tre-pointere på vej mod en hviderussisk 7-15 føring. Danmarks skud gik ikke i kurven, men hjemmeholdet fik tilkæmpet sig – og ramt – seks straffekast og kom indenfor et par point, 15-17, inden udeholdets Aliaksandr Semianiuk lukkede perioden med et dunk til 15-17.
 
Anden periode startede med en tre’er fra Jonathan Gilling, der bragte de 1500 tilskuere i Arena Næstved på benene, men det blev Hviderusland, der igen tog initiativet. Det var ikke fordi østeuropæerne spillede prangende, men de fik bolden tæt på kurven og lagt den i, mens danskerne ikke fik mange scoringer i træk strikket sammen. Da Semianiuk så fik dunket og Kudrautsau sat tre point hen mod slutningen af perioden kunne Hviderusland gå til pause foran med otte, 31-39.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420