Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » 20 timer kan give to oprykninger

Nyheder

Tyve timer, to oprykninger?

Både Danmarks herrelandshold og U16-herrerne kan sikre oprykning til toppen af Europa indenfor en 20-timers periode. Herrelandsholdet spiller gruppefinale mod Hviderusland i Ballerup Super Arena lørdag 15:30, hvor en sejr vil sikre den videre færd i EM2021 kvalifikationen mod de bedste lande på kontinentet. Tyve timer tidligere spiller U16 Landsholdet semifinale mod Holland ved B-EM i Montenegro, hvor en sejr vil sikre plads i A-Divisionen i årgangen.

Herrelandsholdet var et enkelt minut fra at rykke en tak op i EM-kvalifikationen, da de mødte Sverige på udebane i Malmø i februar og var foran kort før tid, men tabte med fem. Kampen mod Hviderusland lørdag kan blive lige så nervepirrende.

Danskerne kan tåle et nederlag på op til to point, efter en tre-points sejr på udebane i Minsk i forrige uge, men det er sejren, danskerne fokuserer på:

-Vi går ikke ud for at tabe med mindre end tre eller lave et eller andet regnestykke eller puslespil, inden vi går i gang, pointerer anfører Jonathan Gilling. Vi har mentaliteten, at vi skal ud at vinde og det er det, vi går efter.

Efter lørdagens kamp resterer der en enkelt kamp i playoffslutspillet, onsdag i Albanien. Skulle Danmark gå hen og tabe til Hviderusland med 1-3 point, SKAL kampen mod Albanien vindes. Med alle andre resultater går vinderen af kampen mellem Danmark og Hviderusland videre.
I Montenegro kan U16-herrerne også sikre oprykning til den bedste række i Europa med en semifinalesejr over Holland fredag 18:15. Det vil være første gang siden 2013 at Danmark har et hold kvalificeret til A-rækken på herresiden, mens U16 pigerne har spillet i Europas øverste division siden 2017.
 
Begge hold er ubesejrede gennem turneringen og ser ud til at være godt matchet op. De mødtes i to træningskampe i juli, hvor hollænderne tog smalle sejre i kampe, der bar præg af at begge hold eksperimenterede.
 
Danmarks topscorere er Noah Sørensen fra Bakken Bears’ udviklingsklub EBAA med 18,3 point pr. kamp, og Gustav Knudsen fra Virum, der lægger 14,8 point i kurven hver kamp.
 
En sejr vil betyde en plads i finalen lørdag 20:30 mod enten Polen eller Montenegro.
 
Sportschef i Danmarks Basketball Forbund Steen Guido ser en oprykning for begge hold som skridt i en langsigtet udvikling:
 
-En oprykning for U16 kan sprede noget selvtillid til dansk basketball og give spillerne en motivation til at søge og indgå i gode træningsmiljøer, hvor udviklingen kan tage fart både fysisk og med bolden, siger Guido. De spillere, der bliver motiverede af at træne og arbejde efter langsigtede mål er også dem, der i sidste ende bliver succesfulde A-landsholdsspillere.
 
-Vi er på grænsen af det fineste selskab i europæisk basketball, fortsæter sportschefen om herrelandsholdet, og oprykning vil betyde, vi for alvor kravler op på skuldrene af de sidste mange års hårde arbejde på både senior- og ungdomsniveau og derved kan løfte os endnu mere. Spillere og trænere fortjener en belønning for den loyalitet de har vist til landsholdet, og jeg tror, at både klubber og forbund vil lukrere på den respekt og anerkendelse for dansk basketball, som vil følge med.
 
 
 

SPORT LIVE sender Danmark – Hviderusland lørdag kl. 21.30. Kampen kommenteres af Peter Jørgensen og Thomas Quaade.

SPORT LIVE er Danmarks nye tv-kanal og kan fås hos TDC, YouSee, Canal Digital, Stofa og Waoo.

Kanalen kan fås som tilvalgs-kanal eller osm bland-selv. Hvis man har en tv-pakke med bland-selv kan man bytte en kanal for SPORT LIVE helt gratis.

Køb billetter til hjemmekampene her: basket.dk/billet

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420