Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » 7 dage til em-kval

Nyheder

7 dage til første EM-kvalifikations kamp mod Tyskland

Nu sker det om en uge. Det danske landshold skal spille deres første kamp i Kiel mod Tyskland, på deres vej mod kvalifikation til europamesterskaberne i 2017. Vi har derfor snakket med nogen af de danske herrer omkring deres forventninger til de kommende kampe, og hvordan det er at repræsentere Danmark på basket banen. Vi snakkede først med Mathias Seilund og Gabriel ’Iffe’ Lundberg omkring hvordan deres forventninger er til de 3 kommende hjemmekampe. Hvor Seilund udtaler:
”Jeg forventer da at vi kan give vores tilskuere en rigtig god kamp og forhåbentlig vinde et par stykker af dem. Det er det vi har kæmpet for her de sidste fire år med Pieti og det koncept vi har kørt. ”
Iffe Lundberg følger op med:

”Jeg forventer at vi går ud og leverer. Lige nu er der jo mange udfordringer, f.eks. skal man lære hinanden at kende og vi er ikke nødvendigvis vant til de pladser på banen som trænerne har uddelt os. Jeg tror dog det bliver fedt, og jeg glæder mig utroligt meget, især til at spille i Horsens hvor jeg også selv kommer fra. Det bliver fedt at få noget personlig opbakning derfra. ”
Vi snakkede derefter med Darko Jukic, Jonas Zohore og igen Gabriel Iffe, omkring hvordan de har det med at skulle repræsentere Danmark, hvor Darko Jukic starter ud med:
”Jeg er vildt spændt og glad for at være en del af truppen, og spille de her utroligt fede kampe mod Tyskland, Holland og Østrig. Jeg ser meget frem til det, det ved jeg vi alle sammen gør. Det er en fed følelse. ”

Iffe udtaler omkring samme emne:

”Det betyder utroligt meget for mig, som professionel sportsatlet. Det er den største ting, at skulle repræsentere mit eget land og det betyder utroligt meget for mig. ”
Til slut runder Jonas Zohore af med:
”Jeg er selvfølgelig glad, og stolt over at få lov til at spille basket for Danmark. Det er en fed ting at kunne få lov til at vise sig frem foran sin familie, venner og alle dem som man har haft omkring sig i gennem sin basket tid, men også være med til at løfte dansk basket og få det ud i Europa så vi kan blive anerkendt. Det er en stor mulighed som man skal tage til sig, og være glad for at få lov til at være en del af, fordi det er ikke mange som har chancen, og nogen kan godt tage det lidt forgivet. Jeg synes det er en stor ting at være med.
Vi ønsker det danske herrelandshold held og lykke med de kommende 6 kvalifikationskampe, og vi håber på at holdet vil få masser af opbakning til de 3 hjemmekampe som spilles i hhv. Horsens og Næstved.

Billetter til de kommende kampe kan købes her:

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420