Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Allan Foss

nyheder

Allan Foss ny landstræner for herrelandsholdet

Danmarks Basketball Forbund har den seneste tid arbejdet med at definere hvilken profil, som skal stå i spidsen for forbundets landshold og har efterfølgende indgået en aftale med tidligere landstræner Allan Foss, der som landstræner spillede herrelandsholdet op i A-gruppen i 2006. Aftalen løber til og med EM i 2025 som spilles i Letland, Cypern og Finland.
DBBF offentligjorde tidligere i dag at samarbejdet med Arnel Dedic, som har stået i spidsen for herrelandsholdet siden august sidste år, er afsluttet. Landsholdet har siden november 2021 spillet med i præ-kvalifikationen til EUROBASKET 2025, og det bliver hans afløser Allan Foss, der skal føre holdet videre mod slutspillet. Allan tiltræder i stillingen den 15. oktober i en 3-årig kontrakt, og glæder sig til opgaven:

”Jeg ser frem opgaven og den store ære, det er igen at skulle være træner for det danske herrelandshold. Jeg har jo før haft opgaven, og her lykkedes det os at skabe et landsholdsprogram, som spillede os op i A-gruppen, og placererede os blandt de 22 bedste hold i Europa."

-Den opgave der ligger foran os nu er lidt i tråd med det, vi gjorde sidst, men det der er vigtigt er at få skabt et landsholdssprogram spillerne tror på og en organisation omkring A-landsholdet, hvor der er en rød tråd og sammenhængskraft som er tydelig hele vejen ned til vores ungdomslandshold. Målet er naturligvis at få skabt så stærkt et fundament således at Danmark altid spiller med om slutspilspladserne i Europa” siger Allan Foss.

Hos DBBFs formand for Talent-/eliteudvalget Jesper Sørensen er der stor glæde over ansættelsen af den nye landstræner, og han ser frem til, at DBBF får sammensat et stærkt trænerteam, som skal videreudvikle landsholdsprogrammet på herresiden.

”Med ansættelsen af Allan Foss har DBBF fået en dygtig og erfaren leder og træner, der har et indgående kendskab til dansk basketball – på banen, udenfor banen og på ledelsesgangene. Allan har tidligere stået i spidsen for det danske herrelandshold med pæn succes, og han har et vidt forgrenet netværk ud til spillere og ledere i Basketball-Danmark. Det er derfor vores forventning, at Allan med sin tydelige kommunikation kan skabe de fornødne relationer og engagementer blandt spillere og klubber fra dag et. Dette er meget vigtigt i landsholdets nuværende, svære situation, hvor det at skabe engagement, stolthed og fælles tro på tingene er højt prioriteret, sådan at chancen for avancement i EM-kvalen kan forfølges allerede i november.” siger Jesper Sørensen

Sportschef Jörgen Fastberg forklarer valget af Allan Foss således:

”Der er flere grunde til forskellige nationers landsholdssucces, men jeg er overbevist om, at en stor årsag
til deres succes består af fælles læring og udnyttelse af spidskompetencer, hvor man bruger hinandens styrker til at optimere helheden. Vi er sikre på, at Allan Foss er garant for dette, og han har i flere sammenhænge vist, at han er en stærk leder med et holistisk syn på dem, som han arbejder med.
 
-Vores ambition er at seniorlandsholdet skal være et forbillede og eksempel for basketball Danmark, og det kræver en tydelig fælles retning og en identitet, som vi kan være stolte af. Dette ved vi, at Allan kan skabe, og desuden er jeg overbevist om, at han bliver en stor drivkraft i tilgangen til arbejdet med at skabe en tilsvarende, langsigtet udvikling af vores samlede landsholdsprogram.”
 
De næste kampe for herrelandsholdet med Allan Foss som head coach er allerede i 10. og 13. november, hvor holdet skal møde henholdsvis Slovakiet og Nordmakedonien på udebane i 2. runde af prækvalifikationen.

Landsholdskontakter

Jorgen Fasberg
Eliteansvarlig

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420