Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Antallet af turneringshold stiger i dansk basket
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Antallet af turneringshold stiger i dansk basketball

Efter et par års nedgang, hvor vi i 2013-2014 syntes at nå bunden med 628 turneringshold, kan DBBF nu glædeligt konstatere, at basketball på ny er på vej frem i Danmark.  Det udmønter sig i, at dansk basketball i dag har hele 705 turneringshold, hvilket er en stigning på 12,26 % fra 13-14 sæsonen.
Den positive udvikling er i høj grad drevet af ungdomsholdene, hvor vi især i Grand Prix turneringerne, kan konstatere en stadig stigende deltagelse.

Da Grand Prix stævnerne for alvor debuterede og blev fuldt implementeret i sæsonen 2014-2015, var der i alt 269 GP-hold. I indeværende sæson er DBBF nu helt oppe på 341 GP-hold. Det er en stor stigning over en forholdsvist kort årrække, og den skyldes til dels en fantastisk indsats i breddearbejdet fra organisationer såsom Børnebasketfonden, der skaber en grobund for sportslig interesse blandt børnene. Derudover har DBBF med GP-stævnerne skabt en mere fleksibel turneringskalender, hvor det ikke længere kræves, at holdene skal spille hver weekend.

Breddechefen i DBBF, Thomas Johansen udtaler følgende om Grand Prix Turneringen: ”Vores Grand Prix turnering giver utrolig god mening for især vores breddehold. Jeg tror det spiller en stor rolle i stigningen af hold. Selvom der har været udfordringer med at få konceptet implementeret, så er jeg ikke i tvivl om at det er det rigtige koncept for bredde ungdom.”

Desuden nævnes det at de børneregler DBBF har, tager meget hensyn til nybegyndere og at reglerne har stor betydning for fastholdelse af de yngste spillere. Og de spiller rigtig godt sammen med Grand prix konceptet.

Det stigende antal af ungdomshold i turneringsregi, lægger naturligvis et stigende pres på DBBF, som vil stå overfor den opgave at fastholde og udvikle klubberne til at kunne vokse og håndtere de mange nye ungdomsspillere, når de skal til at rykke op i de højere årgange.

Det er i den anledning værd at påpege, at næste år vil være det sidste år for implementeringsperioden for DBBFs trænerlicens inden den bliver fuldt implementeret i 18/19 sæsonen. Den har i høj grad været medvirkende til at hæve niveauet for trænerne ude i klubberne. Et stærkt uddannelsesforløb og det nye træneruddannelseshus vil være med til at sikre et fundament, hvor god kommunikation og brug af netværk bliver en naturlig del af at være træner, og de således bliver udstyret med de bedst mulige værktøjer til at udføre deres arbejde.

Danmarks Basketball Forbund glæder sig til at fortsætte arbejdet med at tiltrække nye medlemmer og til opgaven om at fastholde spillerne og udvikle klubberne til at kunne vokse og håndtere de flere medlemmer. Det bliver en spændende udvikling af basketball i Danmark de kommende år.

”Generelt mener jeg at vi lige nu har gang i rigtig mange positive tiltag. Vi skal holde fast i dem og udvikle på dem gradvis, når vi har ryddet op i det børnesygdomme der vil være. Jeg tror på det lange seje træk og håber at vi om 5-6 år kan se tilbage på de sidste 10 år, og se en markant udvikling af basketball generelt i Danmark.” – Thomas Johansen, Breddechef hos DBBF

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 & 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.


 
Stephan Birk Hartung
Turneringsmedarbejder

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: stephan@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420