Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » Børneregler - Hvorfor?

Nyhed

Børneregler - hvorfor? Inklusiv pokalfinaler!

2. februar, inden pokalfinalerne, er der clinic om børnereglerne - og prisen på 200 kr. inkluderer adgang til begge pokalfinaler. Denne clinic har fokus på at fortælle om hvorfor vi har børnereglerne, hvilke tanker der ligger bag og hvordan de skal bruges i praksis.

I DBBF hører vi ofte spørgsmål til, hvorfor reglerne er som de er. Det kan du få svar på her, hvor alle årgange bliver gennemgået.

Med i prisen er også en billet til både herre- og damepokalfinalen for seniorhold.

Reglerne er primært en rettesnor for de rammer vi ønsker at sætte for børne- og ungebasketball i Danmark. Børnereglerne, SMART-basket og DIF’s anbefalinger om aldersrelateret træning  (ATK 2.0) udgør grundstammen i vores tilgang til at træne og konkurrere for de 5-14-årige.

Reglerne er ikke tænkt som begrænsninger af spillernes mulighed for at spille og vinde kampe, men som regler, der rammesætter den måde konkurrencen skal foregå på. Der er en lang historik bag reglerne, som ændrer sig i takt med, at vi får flere erfaringer og bedre viden på området. Igennem de sidste otte år har vi fået større indsigt i tilsvarende tiltag, som andre førende europæiske lande har gjort og gør på børne- og ungeområdet og disse er implementeret i vores egne regler. Det gælder bla. 3-pointsreglen for U13 og ned, samt de turneringsformen for U5-7-9. Vi har særligt inddraget erfaringerne fra Litauen, Tyskland, Spanien og Italien.

I praksis bør du som træner sætte dig grundigt ind i reglerne og de muligheder og begrænsninger de sætter op. For forældre har vi en særlig forældrefolder som, i lighed med de øvrige materialer vi har, kan findes på www.basket.dk. Skemaet bagerst i reglerne anbefaler vi, at man altid har med i hallen, når man skal spille kampe. Det giver et hurtigt overblik over ligheder og forskelle mellem årgangene.

Hvornår: 2. feb 2019 kl. 14:30 til 16:00
Hvor: Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens, Danmark
Hvem: Trænere, Begynder, Letøvede, Øvede

 

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420