Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Bakken Bears i FIBA Europe Cup
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Bakken Bears kæmpede bravt i første FIBA Europe Cup kamp

Tidligt onsdag aften (18.10) spillede Bakken Bears sæsonens første Europe Cup kamp, ude mod Avtodor Saratov. Modstanderen er favorit til at vinde gruppe B, men de forsvarende danske mestre kæmpede en brav kamp og endte med at tabe med sølle 3 point. Flot spillet af Bakken Bears.
 

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (17 p, 4 rebounds), Tony Bishop (15 p, 11 rebounds) og Darko Jukic (14 point).

For Avtodor scorede Coty Clarke 24 point (heraf 18 i første periode), som han supplerede med 6 rebounds, mens Branden Frazier scorede 13 point og havde 6 assists.

Du kan finde boxscore for kampen og mere info om FIBA Europe Cup her: http://www.fiba.basketball/europecup/17-18/1810/Avtodor-Saratov-Bakken-Bears 

Næste FIBA Europe Cup kamp for Bakken Bears bliver på hjemmebanen mod SL Benfica.
Benfica vandt deres første kamp med 88-83 mod BC Nevezis.

Kampen spilles onsdag den 25. oktober kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Du kan købe billetter til kampen her: billetto.dk/users/bakken-bears

Bakken Bears klar til FIBA Europe Cup

Bakken Bears måtte se sig slået af Donar Groningen i 2. runde af kvalifikationen til Champions League, dermed blev det klart at holdet i sæsonen 2017/18 skal deltage i gruppespillet i FIBA Europe Cup. Her indtræder Bakken Bears i gruppe B, hvor modstanderne bliver: Avtodor Saratov (Rusland), SL Benfica (Portugal) og BC Nevezis (Litauen). Bakken Bears spiller sin første kamp den 18. oktober ude mod Avtodor Saratov fra Rusland. 
Sidste år var Bakken Bears som bekendt med i Champions League, men før det har de forsvarende danske mestre haft gode oplevelser ved FIBA Europe Cup, som de nu skal deltage i igen.

Ved den sidste deltagelse i 2015/16 sæsonen, red holdet på en bølge af international succes og vandt samtlige 6 kampe i gruppespillet mod modstanderne: CEZ Nymburk (Tjekkiet), Tajfun (Slovenien) og Hibernia fra Irland. Det år var der i alt 56 hold med i FIBA Europe Cup og Bakken Bears nåede at komme blandt de 32 bedste, inden holdet røg ud af turneringen.

I denne sæson er der strammet lidt op i deltagerantallet og konkurrencen med 32 hold fra start, fordelt på 8 grupper. 
 

Det handler om at prøve sig af og hæve dansk basketballs ry i udlandet

Til trods for tidligere års præstationer kan det være svært at sammenligne grupper og modstandere på tværs af sæsoner, derfor går de danske mestre også meget ydmygt indtil opgaven og ligger fokus på at udvikle sig som klub og teste sig selv af mod andre europæiske hold:

” Målet er at prøve os af i internationalt selskab, udvikle klubben og holdet samt at se hvor stærke vi er i forhold til andre landes bedste hold. Vi ønsker at prøve os af på højst mulige internationale niveau.” 
– 
Udtaler Sportschef, Michael Piloz.

Holdet er med deres internationale turneringsdeltagelse også på mission for dansk basketball. Michael Piloz forklarer følgende omkring hvad holdet får ud af at deltage i internationale turneringer:

”Vi mener det er relevant at de bedste danske klubber prøver sig af på internationalt plan. Det hæver dansk basketballs ry i udlandet, og det er vigtigt i forhold til at kunne fastholde og rekruttere dygtige spillere. Samtidig giver det værdifuld erfaring til de dygtigste danske spillere. Endelig gør det at vi som klub kan måle os imod hold med flere penge, mere erfaring og fra bedre ligaer - vi kan lære af det de gør, og på den måde løfte vores niveau.” 

Modstanderne i gruppespillet

Avtodor Saratov

Bakken Bears første kamp bliver imod det russiske hold Avtodor som røg ud af kvalifikationen til Champions League, da de tabte til den italienske klub Orlandina.  I sidste sæson endte Avtodor som nr. 9 i VTB-ligaen, hvor de bedste hold fra bl.a. Rusland, Hviderusland, Letland og Estland spiller.

Stjernen: Coty Clark
Internationale præstationer i 2016-17: 8-8 Basketball Champions League, kvalificerede sig til slutspillet.

Bakken Bears har ikke tidligere spillet mod holdet, men man har dog erfaring med russiske hold i Bakken. Tilbage i 2014 kvalificerede Bakken Bears sig nemlig til at være blandt de sidste 16 hold i FIBA Europe Cup og her mødte holdet det Russiske hold Ural Ekaterinburg. Det blev til et nederlag ude og en sejr hjemme mod det russiske hold, som endte med at vinde gruppe L som Bakken Bears var med i. Ural gik dermed videre til kvartfinalerne hvor de tabte.  

SL Benfica

Den anden kamp i FIBA Europe Cup-gruppespillet er på hjemmebane den 25. oktober imod SL Benfica fra Portugal.

Portugiserne missede kvalifikationen til Basketball Champions League med et nederlag mod Lukoil fra Bulgarien. Benfica er forsvarende portugisiske mestre og deltager for fjerde sæson i træk i FIBA Europe Cup. Den største profil hos Benfica er 33-årige Antywane Robinson, der i sidste sæson spillede i Pau-Orthez i Frankrigs bedste række, og som bl.a. har erfaring fra den bedste række i Italien og Tyrkiet.

Stjernen: Antywane Robinson
Internationale præstationer i 2016-17: 3-9 i FIBA Europe Cup, nåede til 2. runde.

BC Nevezis

Den tredje modstander i gruppespillet bliver Nevezis Kedainiai fra Litauen. Nevezis kæmpede sig videre til FIBA Europe Cup gruppespillet igennem 2 runders kvalifikation til Europe Cup, hvor de lidt bemærkelsesværdigt tabte og vandt én kamp i begge runder og gik videre på samlet målscore.

Stjernen: Valerii Likhodei
Internationale præstationer i 2016-17: Ingen deltagelse. Blev 9’er i den Litauiske liga.
Bakken Bears deltagelse i årets FIBA Europe Cup tippes i gang onsdag den 18. oktober, mens bjørnene spiller første hjemmekamp onsdag den 25. oktober mod Benfica.

Gruppespillet indeholder tre hjemme- og tre udekampe og afsluttes onsdag den 6. december.

De to bedste hold fra hver af de otte puljer går videre til andet gruppespil, der starter den 20. december.

Målet for Bakken Bears og info om første kamp

” Vi har som mål at spille op til det potentiale holdet og spillerne har. Dybest set bør vi jo ikke gå videre fra en pulje med modstandere fra Rusland og Litauen - og vi bør maksimalt kunne spille op med Benfica. Men vi ved reelt først hvor gode modstanderne er, når vi har spillet imod dem. Og vi ved vi først hvor gode vi selv er, når vi kommer lidt længere hen. ” Udtaler sportschef, Michael Piloz om Bakken Bears målsætning i turneringen.

Det bliver en hård kamp i Rusland for Bakken Bears, onsdag den 18. oktober kl. 17:00 (dansk tid), du kan læse foromtale til kampen her: https://www.bakkenbears.com/game/2017-10-18/ og du kan følge kampen på FIBAs livestream her: https://www.youtube.com/FIBA

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420