Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Bakken Bears på Italiensk jord i Semifinalen ved FIBA Europe Cup

Nyheder

Bakken Bears på Italiensk jord ved semifinalerne i FIBA Europe Cup. 

Onsdag den 11. april er Bakken Bears igen at finde på den internationale scene. De rejser, denne gang, til den sydlige sol i Italien, da det er Sidigas Scandone Avellino som er modstanderen i den første semifinale i FIBA Europe Cup. Byen Avellino ligger øst for Napoli og mellem Napoli og Bari og er en by med ca. 430.000 indbyggere.
 
Klubben Sidigas Scandone Avellino har været at finde i den italienske liga siden 1948, hvor klubben blev stiftet. Sidigas Scandone´s bedste resultater i ligaen var i 2007-08 sæsonen, hvor klubben blev slået ud i semifinalerne i kampen om det italienske mesterskab. Klubben vandt samme år det italienske pokalmesterskab, hvilket var deres første nationale titel. Aktuelt ligger holdet nr. 4 i serie A med 16 vundne kampe og 9 nederlag.

Holdet kommer fra FIBA´s Champions League turneringen, hvor de blev slået ud i gruppespillet og sluttede på den kedelige 5. plads i gruppe D, med 6 sejrer og 8 nederlag. Undervejs i FIBA Europe Cup turneringen har de bl.a. slået BC-Tsmoke Minsk, som også gik videre fra Bakkens gruppe, i ottendedelsfinalen, hvor de lagde ud med at spille uafgjort hjemme. For derefter at vinde med 9 point på udebane i Minsk. I kvartfinalerne mødte de Juventus Utena fra Litauen, der ligeledes var blevet nr. 5 i deres Champions League gruppe. Den kamp endte også uafgjort på Juventus Utena´s hjemmebane. Hjemme i deres egen arena Palasport Giacomo Del Mauro, efterlod de ingen tvivl om resultatet og vandt 85-68 og dermed videre avancerede til semifinalerne.

Sidigas Scandone Avellino er et hold med et internationalt snit over sig. Ud over 7 spillere med nationalt pas, har de 3 amerikanske, 1 canadisk, 2 spillere fra det afrikanske kontinent, 1 østriger, 1 ukrainer samt en spiller fra Uruguai på holdet. Deres dominerende spillere er bl.a. amerikanske Jason Rich på 31 år, der har et gennemsnit i FIBA Europe Cup turneringen på 15,2 point. Deres næstmest scorende spiller er den ukrainske centerspiller Kyrylo Fesenko, med 11,3 point og 7,5 rebounds i snit. Højdemæssigt matcher de Bakken Bears godt, da Kyrylo Fesenko også er den højeste spiller med sine 2,15 cm. Derudover har de også senegalesiske Hamady Ndiaye på 2,13cm, samt yderligere 5 spillere mellem 2,00 cm og 2,08 cm. Så mon ikke vi kommer til at se et par kampe med gode chancer for flotte dunk´s.

Ser vi nærmere på den statistiske sammenligning. Så er det 2 hold der i udgangspunktet er ret lige. Bakken Bears har en højere træfsikkerhed fra distancen og sættere flere af deres 3 points skud, mens Sidigas Scandone ikke overraskende har højere træfsikkerhed under kurven. De tager også flere forsvarsrebounds, mens Bakken Bears er stærkes på angrebsrebounds. Det eneste område hvor holdene skiller sig voldsomt ud fra hinanden er på point scoret af bænken. Her ser dette ud til at Sidigas Scandone er klart stærkest med 36 scorede point i gennemsnit mod Bakken Bears 19 point fra bænken.  

På hjemmefronten har Bakkens Bears haft en lidt uvant uge i Basketligaens slutspil, hvor de også har taget hul på ligaens semifinaler. Bakken Bears lagde ud med torsdag, noget overraskende, at tabe på hjemmebane til Team Fog Næstved med 83-91.  I udebanekampen i Arena Næstved gik det ikke meget bedre søndag eftermiddag, hvor holdet rendte ind i det 2. nederlag i træk og tabte med 74-84. Så Bakken Bears har nu ryggen mod muren og er bagud 0-2 i semifinalerne i kampen om det danske mesterskab. Uden tvivl ikke den bedste forberedelse til en semifinalekamp i FIBA´s Europe Cup.

I den seneste kamp var Devaughn Akoon-Purcell og Tony Bishop særligt ved siden af sig selv, og de to leverede tilsammen uvante 17 point og skød 5-27 i kampen. Noget Bakkens Bears skal ændre på, hvis de skal sikre et godt udgangspunkt til returkampen hjemme i Vejlby Risskov Idræts Center mod Sidigas Scandone Avellino. En kamp det i øvrigt for længst er meldt udsolgt.

Du kan følge Bakken Bears første semifinalekamp i Avellino onsdag aften fra kl. 20.30 på FIBA´s Youtube kanal.  

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420