Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » Basketball klub større end håndbold

Nyheder

Dansk Basketball klub større end håndbold

Det går godt for dansk basketball i øjeblikket, DBBF kunne den 6. april præsentere den femte højeste medlemsvækst af alle idrætsforbund. Derudover har Danmarks største basketball klub Falcon, de seneste år oplevet en kæmpe vækst af medlemmer og har nu næsten 100 flere medlemmer end den største håndboldklub i Danmark. 
”Der er ikke tale om en tilfældig stigning, men om en stigning der er et resultat af en målrettet indsats i forhold til tiltrækning og fastholdelse af de unge” – Christian Vinther, Formand for Falcon Basketballklub

Basketball klubben Falcon beliggende på Frederiksberg har på de seneste 4 år, mere end fordoblet antallet af medlemmer i klubben som i dag tæller 868 personer. Det er resultatet af en flot og målrettet indsats for at tiltrække og fastholde de unge som formanden for Falcon Christian Vinther udtaler. Foreningen har på baggrund af deres indsats oplevet en fantastisk fremgang i medlemmer blandt børn og unge op til 18 år. Her har man de sidste 4 år oplevet en gigantisk vækst på ca. 140 % og har nu 655 medlemmer der er under 18 år gamle.

”For 4 år siden stod vi ved en skillevej idet eliten trak enorme ressourcer både mht. økonomi og frivillige kræfter. Derfor var ungdomsafdelingen tæt på opløsning. Resultatet blev at vi valgte at skille eliten ud fra klubben, hvilket frigav økonomi til at udvikle og fastholde medlemmerne. ” Udtaler Falcons formand, Christian Vinther, om startskuddet på den målrettede indsats.

Om arbejdet uddyber han:

”Vi har haft fokus på at vokse nedefra og hvert år starte nye hold for de 3-4 årige. Vi startede et SFO projekt op, som i dag er blevet til BørneBasketFonden. Samarbejdet med skoler og SFO’er har været en vigtig faktor i medlemstilgangen. En tilgang der resulterede i trænermangel. Løsningen var at ansætte professionelle trænere, som sammen med vores frivillige ildsjæle har gjort en enorm forskel. Sidste år havde vi kun få skole/SFO samarbejder. I stedet havde vi fokus på at finde trænere, der passede til vores profil som klub. Resultatet blev den største vækst for os på et år både målt i procent, godt 38%, og i rå tal med 242 medlemmer. ”

Større end håndbold


Udover den fantastiske vækst hos de unge har Falcon også oplevet en flot vækst blandt de voksne i alderen 25-59 hvor man har fordoblet antallet af medlemmer fra ca. 100 medlemmer for 4 år siden til 200 i dag.
Samlet set er Basketball klubben Falcon kommet op på hele 868 medlemmer og har dermed overhalet den største håndbold klub i landet, Ajax København som har 772 medlemmer. Det er specielt imponerende når man tænker på, at håndbold har over 100.000 medlemmer fordelt i landet, mens Basketball indtil videre må nøjes med ca. 13.000 medlemmer.

Det betyder dog også at Falcon står overfor visse udfordringer ift. at sikre plads til at give ordentlige træningsforhold til alle medlemmerne. DBBF har taget en snak med formanden i Falcon, Christian Vinther, om udfordringerne:

Hvad gør man og hvad er der blevet gjort for at sikre ordentlige træningsforhold til medlemmerne?

”For at sikre ordentlige træningsforhold for medlemmerne har fokus været på at få nok trænere på holdene. Samtidig har vi gjort hvad vi kunne for at udnytte den plads vi havde til rådighed. F.eks. har vi fundet plads i mindre uudnyttede gymnastiksale. Vi har bygget boldvogne med påmonterede kurve, for at få flere kurve i hallen og for at kunne opdele hallen i mindre baner. Vores gode samarbejde med den lokale haladministration, har betydet at vi kan træne allerede fra kl. 15:30. Det er en konstant udfordring at sikre ordentlige træningsforhold, men vi tilpasser os løbende. Målet er altid at gøre det lidt bedre end sidste år. ”

Hvordan er situationen i klubben lige nu ift. kapacitet og hvordan sørger i for at få plads til medlemmerne?

”Nu er vi efterhånden pressede på alle leder og kanter mht. halkapacitet. Fra næste sæson ser det dog ud til, at vi kan få lidt mere haltid og dermed plads til flere medlemmer og måske bedre træningstider for nogle af holdene. ”

”Vi forsøger at være agile og finde løsninger og måske oprette nye hold, når vi har ventelister. På baggrund af en venteliste på 28 drenge fik vi midt i sæsonen rokeret og justeret lidt på træningstiderne, hvilket gav plads til et nyt U14 drenge hold. Lige nu har vi 16 på venteliste til det ene af vores motionistdamehold, som er meget populært. Dem mangler vi at finde en løsning til. ”

Hvordan ser i på fremtidsudsigterne for klubben?

”Det er svært at spå, især om fremtiden, men vi har en tro på at vi kommer til at vokse yderligere. Dels fordi vi har tilgang i alle aldre både på ungdoms- og seniorsiden. Medlemsdemografien viser, at vi med vores fokus på at vokse nedefra har et stort potentiale for at vokse yderligere. Målet er at blive 1.000 medlemmer i år 2020 ”

Lys fremtid for dansk basketball


Overordnet set ser det også lyst ud for medlemstallene i dansk basketball og der er høje forventninger til yderligere medlemsstigningerne i de kommende år. Dette skyldes det strategiske fokus på medlemsvækst i børnesegmentet. Hvilket kommer til udtryk via samarbejdet med BørneBasketFonden, de mange skolebasket forløb og Grandprix turneringerne for børn.

Direktøren for BørneBasketFonden, Jens Laulund, ser også meget lyst på fremtiden: ” Jeg tror, at man i basketball sporten de kommende år vil set et markant stigende medlemstal både i børnebasket, men også i 13-18 års segmentet. Udviklingen i børnebasket vil have en afsmittende effekt og så tror jeg, at flere klubber har fået øjnene op for vækstpotentialet i bredde-orienterede tilbud til de 13-18 årige, hvilket Falcon er et rigtig godt eksempel på.

DBBF kontakter

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Thomas Johansen
Konstitueret Direktør/ Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Udviklingskonsulent Øst

Klubudvikling i ØstDanmark og ansvarlig for projekt "Væk fra ventelisten & ind på banen"

Tlf. +45 20493712
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jörgen Fastberg
Sportschef

Ansvarlig for elite & uddannelsesområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere nationalt og internationalt. Ansvarlig for sportslig udvikling på talent & eliteområdet og koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
 
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Ansvarlig for administration i forbindelse med ungdoms & seniorlandshold. 

Tlf.: +45 91 95 66 98 
E-mail: mag@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk

Stephan Birch Hartung
Turneringskoordinator 

Grand Prix koordinator øst samt generel turneringsplanlægning.

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Stephan@basket.dk

Lars Østergaard 
Ansvarlig for MVP-App

IT-Drift af MVP-app

Tlf. 43 26 24 21
E-mail: Lars@basket.dk

Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Cathrine Bigum
Eventkoordinator med kommunikationsansvar

Planlægning og gennemførelse af events samt ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Cat@basket.dk 

Emma Rame 
Eventkoordinator med ansvar på partnerskaber

Planlægning og gennemførelse af events samt værdiskabene partnerskaber. 

Tlf: 43 26 24 20
E-mail: Emma@basket.dk

Baris Yilmaz & Henrik Birkedal Hansen
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 og +45 62 65 61 48

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420