Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Basketherrerne skal have ny træner

Nyheder

Basketherrerne skal have ny landstræner

Efter fire succesfulde år som træner for det danske herrelandshold i basketball har Erez Bittman valgt at søge nye græsgange. Basketherrerne skal derfor have ny landstræner op mod de fire vigtige VM-kvalifikationskampe, der spilles i august. En ny landstræner præsenteres senere fredag.
Bittman overtog herrelandsholdet i 2017 og det blev til sejre i de første otte kampe, herunder den fantastiske 76-72 triumf over Sverige i Ballerup Super Arena. Den første sejr over broderlandet i 50 år blev imidlertid ikke den største skalp på Bittman og landsholdets fad.
 
Basketball på landsholdsniveau spilles niveaudelt og i foråret 2020 havde Danmark kæmpet sig op på øverste hylde og spillede om direkte kvalifikation til EM i en dynamitpulje med de to top ti nationer på verdensranglisten, Litauen og Tjekkiet. Begge nationer blev i efteråret 2020 besejret og i foråret var Danmark, endda uden superstjernen Iffe Lundberg, et sidste øjebliks-skud fra anfører Adama Darboe fra at slå Litauen for anden gang og dermed kvalificere sig til EM for første gang nogensinde.
Næsten-triumfen mod Litauen blev Bittmans sidste opgave som landstræner. Han og hele basket-danmark kan se tilbage på 14 sejre i 20 kampe og nok den mest succesfulde fireårige periode i landsholdets historie.
 
Danmarks Basketball Forbund har forsøgt at nå til enighed med succestræneren om en forbedret kontrakt, men parterne har desværre ikke kunnet nå hinanden, så den israelske træner har valgt at gå andre veje. Det har bestyrelsesformand Mads Young Christensen noteret sig og han giver Bittman masser af rosende ord med på vejen:
 
- På vegne af dansk basketball vil jeg gerne takke Erez mange gange for hans store indsats som træner for herrelandsholdet, siger bestyrelsesformanden. Erez har været en engageret og dygtig træner, som har løftet landsholdet til det næste niveau og aldrig har vi været så tæt på at kvalificere os til EM, som under Erez' ledelse.
 
Bittman ser tilbage med stolthed på hvad landsholdet har opnået og vil stadig give en hånd med i dansk basketball, eksempelvis i forbindelse med træneruddannelse:
 
- Det har været fire skønne år, siger den afgående træner, men det er et godt tidspunkt at overdrage jobbet til en ny, der kan tage holdet endnu et niveau op. Jeg vil stadig hjælpe dansk basketball i fremtiden, men ikke som landstræner.
 
I august står basketballlandsholdet foran fire vigtige kvalifikationskampe. Her venter en pulje med Island og Montenegro, hvor de to øverst placerede hold går i VM-kvalifikationen, mens det nederst placerede rykker ned i rækkerne og skal begynde kvalifikationen frem mod EM 2025. Senere fredag vil basketballforbundet præsentere den træner, der skal stå i spidsen for landsholdet i de kampe.
Billeder: FIBA/Tom Andreasen

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420