Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Nye corona-restriktioner får ikke betydning for idrætslivet » Billet

Billetter

Køb dine billetter her

Kvindelandskamp mod Østrig

Danmark spiller mod Østrig i Gentoftehallen d. 11. November 2021. Køb billetter her.

EM kvalifikationen for Kvinder Eurobasket 2023

Det danske kvindebasketlandshold er med i EM kvalifikationen for anden gang siden 2002. Denne gang er modstanderne Østrig(55), Rusland(12) og Montenegro(20), hvor Montenegro og Rusland må siges at være de modstandere, hvor de danske basketball kvinder er oppe mod europæiske kvalitetsmodstandere. Det danske kvindebasketlandshold er fuld af forhåbning og gå på mod og viste da også i den forrige EM-kvalifikation, at de er i stand til både at konkurrere og vinde over deres EM kvalifikationsmodstandere, da det blev til både et snævert nederlag til mægtige Italien på hjemmebane i Gentoftehallen, foran næsten 1700 tilskuere, samt en sejr på (hjemmebane) i boblen i Riga over Rumænien(44) på hele 91-74.

Forrige EM kvalifikation sluttede som lidt af en fuser for basketballfans verden over. Corona epidemien satte sit tydelige spor også i basketballverden. Det betød at de sidste to vinduer i kvindernes kvalifikation, måtte afvikles som bobler og helt uden tilskuere. Det er heldigvis fortid og kvinderne er igen klar til at stille op for Danmark og vise #BasketDanmark, hvad de har lært.

Kampene mod Italien, Tjekkiet og Rumænien var en stor sportslig udfordring i den forrige EM kvalifikation. Men kvinderne har lært meget af igen at spille overfor europæiske klassemodstandere og er blevet mere erfarende. Holdet vil sandsynligvis bestå af samme kerne som sidste kval. runde, men dog med enkelte ændringer da tre af spillerne fra sidste vindue, er taget over Atlanten på college. Forhåbentlig kan det være med til, at kvinderne kan bygge videre på de positive takter der var at finde i den forrige kvalifikation. En ting er sikkert. Kvinderne vil gøre deres bedste for at skabe overraskelsen, så Danmark igen kan komme over alles læber ude i basketverden.

Vi indretter igen hallen i røde og hvide farver, hvor vores dansere, maskotter og konferencier vil underholde publikum med sjove konkurrencer og festlige indslag. Så #BasketDanmark - kig indenfor og få en hyggelig aften i sporten og underholdningens tegn.


Programmet for kvalifikationspuljen ser således ud:

11/11/2021 Danmark-Østrig

14/11/2021 Rusland-Danmark

24/11/2022 Danmark-Montenegro

27/11/2022 Østrig-Danmark

09/02/2023 Danmark-Rusland

12/02/2023 Montenegro-Danmark

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420