Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Test webshop » Billetter

Billetter

EM-kvalifikation 2025 for herrer. Danmark mod Norge

Danmark spiller mod Norge torsdag den 24. februar 2022 i Arena Næstved: Køb billetter til kampen her.

EM præ-kvalifikationen til Eurobasket 2025

Det danske basketball landshold for herrer er tilbage i Arena Næstved, hvor det tidligere er blevet til både spændende og intensive kampe mod stærke basketballnationer i en hektisk og stemningsfyldt atmosfære. Nu gælder det kampen om videre avancement i en EM præ-kvalifikationens 1. runde, hvor modstanderne denne gang hedder Kosovo og Norge.

Sommerens VM-kvalifikation magede det således, at det danske basketball landshold for herrer måtte tage til takke med en tredjeplads i en gruppe, hvor målet var at komme med i VM-kvalifikationen til VM i 2023. Dermed gik de ikke videre i VM sammenhæng. Det har betydet, at de danske herrer nu igen skal i aktion i EM-prækvalifikationes første runde, hvor formålet er at kvalificere holdet til EM-kvalifikationsturneringen med slutrunde i 2025. Landstræner Arnel Dedic´s tropper møder derfor Kosovo og Norge i en gruppe, hvor kun førstepladsen samt den bedste samlede toér i de 4 grupper, går videre til 2. runde. 

De danske herrer var i sommerens VM-kvalifikation udfordret af vanskelige modstandere i Montenegro og Island. Modstandere som holdet normalt vil kunne måle sig med, men tidspunktet i august betød samtidig at mange af stamspillerne var optaget i forberedelser hos deres respektive klubhold, hvorfor det var et meget ung dansk landshold, der kæmpede mod modstandere som generelt mødte op med en større bredde. Landstræner Arnel Dedic brugte derfor også VM-kvalifikationen i august, til at forberede et generationsskifte på holdet, hvor flere unge spillere har fået muligheden for at prøve kræfter med landsholdet. Det har betydet et goddag til spillere som Asbjørn Midtgaard, ZZ Leiden, Noah Churchill fra Ucam Murcia i Spanien samt Gustav Knudsen, Zaragozas ligeledes Spanien, der alle leverede stabile indsatser i den første udebanekamp mod Kosovo. Det samtidig med, at flere af de tidligere breddespillere på landsholdet som Sebastian Aaris Petersen og Daniel Mortensen har indtaget bærende roller på landsholdet og leverer varen hos deres respektive klubhold.

Kampen mod Norge er den anden kamp i gruppespillets første runde, hvor alt andet end en sejr vil give holdet et meget svært udgangspunkt for videre avancement i gruppen, da holdet tabte den første kamp 73-78 på udbane imod Kosovo. Til kampen forventes flere af de etablerede spillere at få et gensyn med holdet, i det både Jonas Zohore samt Kevin Larsen var ude af billedet i udebanekampen mod Kosovo grundet positive Covid 19 test. Det er derfor et dansk landshold, der har rigtig gode muligheder for at tage den altafgøre og nødvendige sejr mod Norge i Arena Næstved.
  
Landskampene er en fest. 
Kampene mod Kosovo og Norge er nok en sportslig udfordring for et hold i en opbygningsfase, men det er samtidig også en mulighed for at vise hele sportsDanmark hvad vi kan i basketballsporten. Nemlig det at støtte op om et hold og en sport der er på vej til at blive en betydende sport i Danmark og er i kraftig fremgang. Ikke mindst også ift. at holde en fest når vores landshold spiller kampe. Så vi indretter igen hallen i røde og hvide farver. Inviterer danserne, maskotter og toastmasteren. Underholder publikum med sjove konkurrencer og festlige indslag. Så #BasketDanmark# kig indenfor i Arena Næstved og få en hyggelig aften i sporten og i underholdningens tegn. 

Vel mødt til endnu en runde! 
 

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420