Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Bruttotruppen til herrelandsholdet er udtaget

holdet

Bruttotruppen til herrelandsholdet er udtaget

Den danske herrelandstræner Allan Foss har udtaget 22 spillere, der danner bruttotruppen frem mod sommerens vigtige kampe mod Kosovo og Schweiz i tredje og sidste runde af FIBA EuroBasket Pre Qualifiers.
 
Bruttotruppen er allerede begyndt at forberede sig, hvor de lige nu træner i to hold: ét i øst og ét i vest. Head coach Allan Foss står for træningen i vest, mens assistant coach Jeffrey Fawme står for træningen i øst.
 
Danmark spiller sommerens første kamp på udebane mod Schweiz lørdag den 22. juli, og den endelige trup forventes at blive udtaget cirka to uger inden.
 
Efter kampen i Schweiz går turen til Danmark, hvor der venter to kampe på hjemmebane onsdag den 26. juli og onsdag den 2. august, inden herrelandsholdet møder Kosovo på udebane lørdag den 5. august.
 
- Der venter nogle vigtige men svære kampe forude, og jeg ser frem til at bygge videre på de sidste par vinduers kampe, som alle har været super intense og tætte, men hvor vi har manglet det fornødne held og koldblodighed til at trække sejrene hjem, bortset fra sejren mod Norge, siger Allan Foss.
 
I de to seneste landsholdsvinduer er det kun blevet til en sejr på 69-61 over Norge, mens herrelandsholdet blev slået med ét og fire point mod Slovakiet og tabte efter overtid mod Nordmakedonien.
 
Derfor kræver det nu en samlet sejr over Schweiz og Kosovo i tredje runde af af FIBA EuroBasket Pre Qualifiers, hvis herrelandsholdet skal med i den endelige EM-kvalifikation. Alligevel er den danske herrelandstræner fortrøstningsfuld:
 
- Vi har vist, at vi kan spille lige op med de andre hold på dette niveau, også uden et par af de spillere, der spiller på højeste niveau, og nu skal vi bruge de erfaringer og den viden til at trække os ind i den liga, hvor det er klart sjovest at konkurrere.
 
- Jeg synes, at vi har lige så meget talent som de øvrige på dette niveau, men vi har måske manglet noget i forhold til kontinuitet samt fordeling og commitment af individuelle roller. Det er ved at være på plads.
 

Stjernen melder sig klar

Der er ingen tvivl om, at mange har rettet deres øjne mod, om den danske stjerne Iffe Lundberg er med. Det er han, og det glæder Allan Foss.
 
- Iffe har både spillemæssigt niveau og er ikke mindst en gevinst på holdet i forhold til hans evne til at tilpasse sig. I Iffe får vi en spiller, som vil give plads og rum til andre spillere, hvilket indirekte kan løfte deres niveau, hvis vi evner at bruge ham rigtigt.
 
Iffe Lundberg har i denne sæson stået overfor Shavon Shields i både den hjemlige italienske liga samt i EuroLeague, men Shields, der står noteret for en enkelt landskamp, bliver desværre ikke en del af holdet denne sommer.
 
- Jeg ville rigtig gerne have gjort brug af Shavon Shields, men det har ikke være muligt i denne sommer. Så jeg satser på at have ham med, når vi spiller EM-kvalifikation det kommende år, slutter den danske herrelandstræner.


Har du husket at købe billet? Find billetter ved at trykke her

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420