Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » CPH Invitational en vigtig brik for u15 landsholdene

Nyheder

CPH Invitational - En vigtig brik for U15 landsholdene

I weekenden (16.-18. juni) blev der afholdt Copenhagen Invitational. Stævnet er en vigtig brik i DBBFs landsholdsprogram, da det er her at spillerne på vores ungdomslandshold for første gang spiller kampe i landsholdstøjet.
24 dame og herrespillere var i år udtaget til at repræsentere Danmarks U15 landshold. Spillerne var delt ud på et hvidt og et rødt U15 landshold med 12 spillere på hvert hold. Under stævnet har holdenes trænerne, samt DBBFs Sportschef og Elitekoordinator brugt tiden på at se de udvalgte spillere an, for i sidste ende at udvælge de tolv U15 spillere som skal repræsentere Danmarks U15 landshold til NSDBC.

Udvælgelsesprocessen til NSDBC går for alvor i gang nu og de endelige trupper vil blive offentliggjort på basket.dk. Indtil da kan du her læse lidt om hvordan det gik for U15 landsholdene i weekenden her:
U15 Damerne

De to U15-damelandshold havde begge en flot turnering. Det røde og hvide hold endte begge som 1ere i deres puljer. Efter gruppespillet var begge u15 hold kvalificeret til semifinalerne hvor de skulle møde hinanden. Det blev en kamp hvor spillerne selv fik lov til at tage beslutninger ift. at styre kampens begivenheder og her endte det røde hold med at slå det hvide hold. Dermed skulle rødt hold i finalen mod det ungarske hold Csata, mens hvidt hold skulle spille bronzekamp mod Hollands orange hold.

Hvidt hold slog Holland og endte dermed turneringen med at vinde bronze. I finalekampen blev rødt hold slået stort af et virkelig stærkt klubhold hvor alle kender i hinanden rigtig godt og 9 af spillerne er i den ungarske U15-landsholdstrup.
U15 herrerne

Det hvide herrehold mødte hård modstand i de indledende 3 kampe mod Estland, Kenya og Finland. Holdet fik dog sluttet turneringen flot af med en storsejr mod Libanon, der blev vundet 109-67.

Det røde herrehold spillede kampe mod Island, Malbas U16 og England. Her blev det til 2 sejre og et nederlag. Efter gruppespillet spillede holdet en tæt kamp mod et stærkt spillende kenyansk hold med 2 meget høje spillere som gav U15 spillerne nogen nye erfaringer med at spille med spillere som fysisk er noget større og højere end en selv. Kampen endte med et snævert nederlag på 9 point. I holdets sidste kamp blev turneringen rundet godt af med en storsejr over Norge. 

En vigtig brik for U15 landsholdene
U15 landsholdene er i starten af talentudviklingspyramiden i landsholdsprogrammet og er den første årgang hvor spillerne kommer til at spille kampe. Netop i forhold til at spille kampe fungere Copenhagen Invitational som en meget vigtig brik for U15 landsholdene, da det er til dette stævne spillerne første gang spiller kampe i landsholdstøjet.
Stævnet fungere samtidig som en udvælgelsesproces hvor der skal findes frem til de 12 spillere som bliver en del af landsholdstruppen til NSDBC i august hvor der skal spilles landskampe mod Tyskland, Holland og Sverige. 
Under CPH Invitational blev der også afviklet en dommerclinic, den kan du læse mere om her. 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420