Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Dårlig generalprøve

holdet

Dårlig generalprøve mod Belgien

Efter kampen transmitteres live pressekonference her: https://www.youtube.com/watch?v=nD7yecXOaDk
 
Danmark tabte lørdag eftermiddag klart til Belgien, hvilket sikrede belgierne kvalifikation til EM. Det ændrer ikke noget for Danmark, der skal op mod basket-verdensmagten Litauen mandag i et direkte opgør om den sidste EM-plads.
 
Uanset resultatet af lørdagens sene kamp mellem Litauen og Tjekkiet vil gruppen falde ud sådan, at vinderen af mandagens dansk-litauiske opgør bliver toer og går videre. Det er god et dansk hold, der ikke har en god generalpremiere med i bagagen efter lørdagens nederlag.
 
Belgierne tog tidligt kontrol over kampen, med scoringer fra stjernerne Retin Obasohan, Jonathan Tabu og Ismael Bako, der dunkede to gange i indledningen på vej mod en føring på 23-12. Danmark blev holdt inde i kampen af især en velspillende Adama Darboe, der satte alle sine tre tre-pointere i indledningen.
 
Danmark fik reduceret ved Daniel Mortensen og Kevin Larsen og de to hold gik til periodepause med Belgierne foran 24-17.
 
Danmark fik reduceret yderligere ved Frederik Rungby og Daniel Mortensen, der begge satte skud fra distancen, og ved 24-23 tog Belgien timeout. Det hjalp ikke de første minutter, hvor holdene byttede point, men midt i perioden udbyggede Belgien langsomt forspringet. Boukichou og Bako ramte begge og Gillet omsatte to straffekast til en en 8-pints belgisk føring på 36-28.
 
Darboe fik stoppet blødningen for Danmark fire minutter inden pausen og lidt senere tordnede Jonas Zohore et dunk i til 38-33, hvilket igen fik Belgien til at tage timeout.
 
Bako svarede igen med et dunk for Belgien med halvandet minut igen til 40-33, men danskerne kunne gå til pause bagud 40-34 efter et enkelt straffekast fra Darboe.
 
Belgierne kom bedst ud efter pausen, med et par tre’ere fra De Zeeuw og belgiernes føring kom helt op på 52-38 efter en scoring fra Obasohan fire minutter inde. Darboe trådte igen til for Danmark med en tre’er og derefter vippede forskellen mellem de to hold på mellem 10 og 13 point, inden Belgien det sidste minut scorede tre gange og kunne gå ind til de sidste ti minutter foran 66-49.
 
Belgien tog total kontrol over kampen de sidste 10 minutter. Danskerne skød desperat tre’ere i forsøget på at lave comeback, mens Belgierne i den anden ende ramte skud. Slutresultatet blev 88-65.
 
Med sejren er Belgien videre til EM, mens Litauen og Danmark skal spille en direkte kamp om den sidste plads mandag. Det sidste hold i gruppen er Tjekkiet, der er sidst, men er kvalificeret som værtsland.
 
Topscorere:
Danmark: Adama Darboe 18, Daniel Mortensen 13, Jonas Zohore 12
Belgien: Retin Obashan 19, Emmanuel Lecomte 12, Ismael Bako 10
 
Statistik: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2022/qualifiers/game/1902/Belgium-Denmark#tab=boxscore
 
Landsholdsanfører Adama Darboe:
-Svær kamp, hvor belgierne vidste de kunne kvalificere sig. I første halvleg var vi, hvor vi gerne ville være, men i anden halvleg overtog belgierne med større aggression. De satte meget pres på afleveringerne og det gav turnovers og nogle nemme point.

Den her kamp er i historiebøgerne og den er vi lidt ligeglade med. Nu har vi en altafgørende kamp mandag mod et top-ti hold i verden og vi kan skabe historie og det fokuserer vi på
Landstræner Erez Bittman:
Denne kamp skal bare glemmes, udover de ting, vi kan bruge mandag. Det ville altid blive en svær kamp mod Belgien, hvor vi skulle have vundet med 17 point, for det skulle have en betydning. Nu er den historie og vi ser fremad.
 
Vi løber nogle ting, som måske virker bedre mod Litauen end mod Belgien. Mandag skal vi forsøge at komme ud med et smil og forsøge at gøre noget, som ingen venter.  Vi har forventninger til os selv, selv om ingen andre har haft det. Vi har sat os selv i en situation, hvor vi er konkurrencedygtige og selv kan afgøre det, og det var målet inden kvalifikationen. Det er den mentalitet, vi går ind med mandag.
 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420