Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » DBBF og Dameligaen indgår samarbejde

Nyheder

DBBF og Dameligaen indgår i strategisk samarbejde om udvikling af pige- og kvindebasket

Danmarks Basketball Forbund og Dameligaen indgår fra denne sæson i et strategisk partnerskab omkring udvikling af pigebasket og fastholdelse af damespillere, ikke bare i Dameligaen, men også i ungdommen. Samarbejdet er kommet i stand i lyset af det faldende antal af spillere, der kan spille Dameliga og dermed også rekrutteringsproblemer for klubberne.
 
Fra DBBF’s synspunkt er Dameligaen en central spiller i det arbejde, der pågår med at sikre og udvikle pige- og kvindebasket i Danmark. Der har gennem de sidste 15 år været et stærkt faldende spillerantal i alderen 15-24 år og punktet er nu nået, hvor det er svært at fylde Dameligaen op med spillere. Det ser meget lyst ud i aldersgruppen under 12, hvor der er kommet 60% flere spillere de seneste fem år, men det kommer til at tage flere år inden denne gruppe er klar i Dameligaen og de øvrige seniorrækker og endnu flere år, inden vi er oppe på spillerantallet fra for 15 år siden.
I lyset af det arbejdes der i det strategiske samarbejde ud fra tre søjler:
 
Organisatorisk styrkelse af Dameligaen og klubberne: Her handler det om at gøre både liga og klubber organisatorisk stærkere, så der tages mere gennemarbejdede beslutninger og beslutningerne gøres lettere at udføre ude i klubberne
 
Fastholdelse af etablerede spillere og hold i Dameligaen: I en situation med faldende spillerantal, bliver et endnu mere vigtigt at sikre gode vilkår for de eksisterende spillere i ligaen og at tilpasse klubbernes virkelighed til spillernes. Fastholdes spillerne, er der også større chance for at der kommer flere klubber til og ingen falder fra.
 
Fastholdelse af pigespillere: Dameligaklubberne, -holdene og -spillerne skal tage et stort ansvar for at skabe et miljø, der fordrer fastholdelse af pigespillere. Pigespillere ude i klubberne skal føle, at de er tæt på spillerne i Dameligaen og det skal være medvirkende til at mindske frafaldet af pigespillere efter 13-års alderen.
 
Samarbejdet foregår foreløbigt over de næste to sæsoner og som en del af arbejdet med at udvikle Dameligaen og pigebasket generelt, er der i samarbejde mellem DBBF og Dameligaen ansat en konsulent på området.  Det er Aleksander Dokkedal, der er blevet ansat i den stilling og han er allerede startet med opgaverne.
Onsdag 28. november afholdes der desuden et inspirationsmøde med idrætsforsker Søren Østergaard, der måske er den person i Danmark der ved allermest om piger, kvinder og idræt. Deltagelse er gratis – men tilmelding er obligatorisk. Læs mere om det her: https://www.dgi.dk/basketball/arrangementer/201809157010
 
Deltager man i mødet, får man samtidig mulighed for gratis at opleve DM-revanchen i Hørsholmhallen samme aften mellem Hørsholm og Stevnsgade. De to hold spillede finaler foran op til 1000 tilskuere sidste sæson og alle sejl er sat for at lave en fantastisk aften.

DBBF kontakter

Generel kontakt


Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

DBBFs telefontider er følgende:
Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden
Sebastian Brydegaard
Direktør

Overordnet strategisk og ledelsesmæssigt ansvar.

Tlf. 24 25 00 27
E-mail: sbb@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Landsholds- og GP-koordinator

Planlægning og administration af Grand Prix turneringen. Koordinering af aktiviteter på landsholdsområdet (ungdom og senior). 

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Ansvarlig for eliteområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere. Koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Vacant
Kommunikationsansvarlig

Ansvarlig for ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf. 
E-mail: 

Baris Yilmaz & Brian Brink
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 (Baris) 
Tlf. +45 62 65 61 41 (Brian)

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Kasper Ostenfeldt Pedersen

Praktisk koordinator og ansvarlig for logistik ved landsholdskampe samt pokalfinaler. Administrative opgaver ifm. landsholdssamlinger. Udarbejder dispensationer samt administrative ad hoc opgaver. Forbundets altmuligmand.

Tlf. +45 31 62 98 44
E-mail: kop@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420