Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » DBBF samarbejder med færøsk forbund

Nyheder

DBBF giver en hånd til nystartet færøsk basketforbund

Første weekend i oktober var breddechef Thomas Johansen og udviklingskonsulent William Bond på en ekskursion til Færøerne. Det var dog ikke i et ferieøjemed, men derimod et arbejdsøjemed. På sportsscenen er Færøerne ikke så meget anderledes end Danmark, i den forstand at fodbold og håndbold er de dominerende sportsgrene, men som det også ses i Danmark, spirer basketball på øen i Nordatlanten, hvor der nu er fire etablerede klubber, bestående af i alt ca. 150 medlemmer. Størstedelen af medlemmerne er voksne og der er kun få børnemedlemmer. Det er der en grund til, men inden du får forklaringen, skal du lige kende til lidt baggrundshistorie omkring basketball på Færøerne.

De fire klubber (Ravnur, Hamar, Sporðdrekin, Hávur) har i alt fem herrehold der hvert år kæmper om de Færøske Mesterskaber og ud af de fem herrehold udtages der også et landshold, der hvert andet år deltager i Island Games (https://www.iiga.org/), som er en slags VM for ø-samfund. Derfor er der hård konkurrence om at blive blandt de udtagne, der skal repræsentere det færøske samfund i basketball og selvom alle kender alle på sådan en ø, bliver der gået til stålet om en plads på holdet.

Desuden findes der også tre damehold (fordelt på to klubber), der automatisk befinder sig i FM-finalen hvert år og her kan måske snakke om at det giver rigtig god mening at scoute sin modstander. Og det gør de i høj grad i det færøske basketball miljø hvor alle kender alle – og derfor også hinandens styrker og svagheder.
Kendskabet til hinanden er blevet yderligere styrket ved at de færøske klubber netop har oprettet et officielt færøsk basketballforbund, der er nationalt anerkendt af det færøske idrætsforbund, og som også er led i en større bevægelse om at blive anerkendt som en selvstændig olympisk nation. Det færøske forbunds første træk var at kontakte DBBF for at få inspiration til trænerudvikling, klubudvikling og dommerudvikling. Dette ville DBBF naturligvis gerne støtte op omkring.
Men hvad er så grunden til, at Færøerne ikke har flere børnemedlemmer? De er simpelthen bange for at det kommer til at vælge ind med børn og at de ikke har nok kompetente trænere til at tage imod de mange interesserede. Derfor var et af DBBF’s formål også at vise det italienske minibasket koncept, der har en helt unik måde at holde mange børn aktiveret på én gang, så man aldrig komme til at opleve træningen som kedelig. 

Programmet til de færøske basketballklubber så sådan ud:
  • Italiensk minibasket i praksis
  • Seniortræning med udgangspunkt i en basketball fundamental
  • Kursisterne leverer træninger for hinanden med specifikke fokusområder
  • Dommergerning i teori og praksis
Alt i alt deltog ca. 20 kursister på tværs af køn, alder og niveau, og der var en helt vanvittig god stemning og der sås kun smil på læberne rundt omkring. Alle de ovenstående sessioner krævede kursisterne klædte og kampklare på gulvet og forståeligt nok var de også meget trætte efter de 16 timers ihærdige basketballundervisning.
John Thomsen, formand for det færøske basketballforbund fortæller følgende om besøget:

-For os var det helt naturligt, at spørge DBBF om hjælp til at komme igang med at uddanne alle de frivillige der er omkring opstarten af færøsk basketbold, fortæller formanden. Over dette weekendkursus har vi virkelig fået en super start på et fremtidigt samarbejde med DBBF. Undervisere i topklasse, der var gode til at sætte sig ind i vores begyndelsefase, med fokus på de rigtige områder. Den 'italienske model' var noget vi alle kunne tage til os med det samme; at det ikke er så vigtigt at rette på fejl, mens legen/aktiviteten er igang, men hellere have fokus på at børnene er aktive og selv lærer igennem legen og retter sig selv. Vi håber på at kunne forsætte med disse kurser, og bygge videre på vores samarbejde.

Thomas Johansen mener at det er vigtigt at bidrage til udviklingen af basketball på Færøerne:

-Danmark og Færøerne har et specielt og et tæt bånd, siger DBBF’s breddechef. Det er både politisk, sprogligt og historisk. Derfor var det naturligt for DBBF at takke ja til invitationen fra John om at støtte dem i at udvikle basketball på Færøerne. Det færøske basketballforbund er i deres spæde opstart og de går en utrolig spændende tid i møde. Her er det naturligt at DBBF kan byde ind med vores erfaringer som forbund. Vi håber at vores støtte kan bidrage til den positive proces på Færøerne og er også i fremtiden klar til at træde til, hvis behovet skulle opstå. DBBF har også, i forbindelse med besøget, inviteret det færøske forbund til at bruge og deltage i vores uddannelsessystem, lederkurser mm. Det har været en fornøjelse at besøge alle de fantastiske mennesker, som er en del af det færøske basketballmiljø.

Har man interesse i at følge udviklingen i det færøske basketball forbund, er det lettest gennem deres facebookside Kurvabóltsáhugaði í Føroyum og hvis du skulle komme forbi Færøerne på noget tidspunkt og har lyst til at spille lidt basketball eller bidrage til udviklingen, så kontakt formand John Thomsen på kurvaboltur@gmail.com
 

DBBF kontakter

Generel kontakt


Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

DBBFs telefontider er følgende:
Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden
Sebastian Brydegaard
Direktør

Overordnet strategisk og ledelsesmæssigt ansvar.

Tlf. 24 25 00 27
E-mail: sbb@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Landsholds- og GP-koordinator

Planlægning og administration af Grand Prix turneringen. Koordinering af aktiviteter på landsholdsområdet (ungdom og senior). 

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Ansvarlig for eliteområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere. Koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Vacant
Kommunikationsansvarlig

Ansvarlig for ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf. 
E-mail: 

Baris Yilmaz & Brian Brink
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 (Baris) 
Tlf. +45 62 65 61 41 (Brian)

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Kasper Ostenfeldt Pedersen

Praktisk koordinator og ansvarlig for logistik ved landsholdskampe samt pokalfinaler. Administrative opgaver ifm. landsholdssamlinger. Udarbejder dispensationer samt administrative ad hoc opgaver. Forbundets altmuligmand.

Tlf. +45 31 62 98 44
E-mail: kop@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420