Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » DBBF skal have ny sportschef
Støt vores sponsorer:

Om DBBF

DBBF skal have ny sportschef

De danske basketballlandshold har i foråret 2021 afsluttet kvalifikationsturneringer, der har bragt mere succes end nogensinde før, og inden de næste kvalifikationer starter for både mænd og kvinder, vælger sportschef Jens Døssing at give stafetten videre.
- Jeg har været utrolig glad for at være en del af en hel masse fremgang de seneste år, fremhæver Døssing, og lige nu, inden den næste kvalifikation starter, er der en mulighed for overlevere arbejdet med landholdene til en ny sportschef på den helt rigtige måde.
 
Døssing har været konstitueret sportschef siden sensommeren 2020, men har siden efteråret 2017 stået i spidsen for seniorlandsholdene i en periode, som har skabt uhørt succes.
- Jeg er utroligt glad for og stolt over den fremgang dansk landsholdsbasket har haft de seneste år. Herrerne har med sejre over Sverige, Tjekkiet og ikke mindst Litauen bevist, at de kan være med på øverste hylde. Kvindelandsholdet blev suveræne Europamestre for små nationer i 2018 og efter 16 års fravær tre'ere i EM-kvalifikationspuljen i vinter. Her, efter de afsluttede kvalifikationsforløb i 2021, er et godt tidspunkt til at overlevere projekterne og jeg har stor tiltro til at den nye ledelse i DBBF vil fortsætte med at skabe fremdrift for dansk basketball.
 
Den afgående sportschef har foretaget det svære valg at træde væk fra en succes på grund af familien:
 
- Det har været en af de sværeste beslutninger i mit liv, for det er svært at træde væk fra noget man er meget passioneret omkring. Den indsats jeg selv mener der skal til for skabe kvalitet på området, og som jeg ønsker at ligge i arbejdet, matcher desværre ikke det jeg gerne vil være for min familie lige nu.
Fra Danmarks Basketball Forbunds side lyder der masser af rosende ord til Døssing:
 
- Jens har været en enormt engageret og kompetent medarbejder, det tror jeg slet ingen omkring forbund og landshold har været i tvivl om, siger bestyrelsesformand Mads Young Christensen. Hans grundige og pligtopfyldende arbejde har været en kæmpe grund til at alt det organisatoriske omkring landsholdene bare har fungeret. Uanset hvor vanskelige de ydre omstændigheder har været, med corona, flyaflysninger, landsholdsbobler og hvad ellers en omskiftelig verden kan kaste i vores retning, har kursen været støt.
 
Sebastian Brydegaard, der blev ansat som direktør i forbundet 1. april, er ked af at se Døssing forlade organisationen, men også glad for måden, det sker på:
 
- På bare lige over to måneder har jeg lært Jens at kende som enormt samvittighedsfuld og det overrasker mig ikke, at han nærmest inden han afleverede opsigelsen var i gang med at planlægge hvordan overleveringen kunne ske bedst muligt. Indtil han fratræder ved udgangen af juli, vil han derfor sikre, at herrelandsholdet i august har de bedst mulige chancer i de playoffkampe, der kan give de bedste muligheder for at klare sig godt i de næste to års VM-kvalifikation.
 
Jens Døssing stopper i DBBF med udgangen af juli og ledelsen vil indenfor de næste par uger arbejde med processen omkring den fremtidige organisation af eliteområdet.
 

DBBF kontakter

Generel kontakt


Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

DBBFs telefontider er følgende:
Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden
Sebastian Brydegaard
Direktør

Overordnet strategisk og ledelsesmæssigt ansvar.

Tlf. 24 25 00 27
E-mail: sbb@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Landsholds- og GP-koordinator

Planlægning og administration af Grand Prix turneringen. Koordinering af aktiviteter på landsholdsområdet (ungdom og senior). 

Tlf. +45 43 26 25 16
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Mads Bojsen
Udviklingskonsulent (Øst)

Foreningsudvikling, rådgivning og sparring samt samarbejde med BørneBasketFonden i øst. Fokus på medlemsvækst, breddebasketball og administration af træner- og dommerkurser.

Tlf. +45 51 41 61 50
E-mail: mad@basket.dk
Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Ansvarlig for eliteområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere. Koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. +45 43 26 24 22
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 43 26 24 23
E-mail: stg@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Line Buhl
Regnskabsmedarbejder

Ansat i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 43 26 20 67
E-mail: DBBFregnskab@dif.dk
Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Kasper Ostenfeldt Pedersen

Praktisk koordinator og ansvarlig for logistik ved landsholdskampe samt pokalfinaler. Administrative opgaver ifm. landsholdssamlinger. Udarbejder dispensationer samt administrative ad hoc opgaver. Forbundets altmuligmand.

Tlf. +45 31 62 98 44
E-mail: kop@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail:   info@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420