Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » Bergo gulve bliver den officielle leverandør af 3x3 gulve til DBBF » DBBF vil flytte børn og unge væk fra ventelister og ind på banen med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond

Nyhed 

DBBF vil flytte børn og unge væk fra ventelister og ind på banen med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond
Danmark Basketball Forbund har modtaget en bevilling på 1.349.500 fra Den A.P. Møllerske Støttefond til projektet ”Væk fra ventelisten og ind på banen”. Projektet har til formål at skabe plads til flere børn i foreningslivet med særligt fokus på de områder, hvor der er et underskud af idrætstilbud- og kapacitet.
På baggrund af pandemien har mange sportsgrene oplevet medlemsnedgang. Dog har basketball som sportsgren og enkelte klubber, specielt i Hovedstadsområdet oplevet en markant tilstrømning af nye medlemmer. En lille håndfuld af regionens største foreninger har lige nu mere end 1.000 børn på fortsat voksende ventelister uden reel mulighed for at kunne udvide deres tilbud i det omfang som kræves.
Med projektet ønsker DBBF at udvikle en bæredygtig løsning, der skal understøtte nye samarbejder mellem foreninger og optimere brugen af faciliteter og ressourcer i foreningslivet, så flest mulige børn kommer i gang med at spille basketball.
Bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal bl.a. gå til:
  • Opstart af nye foreningstilbud i ”modtage”-klubberne
  • Afvikling af ventelister, forældrekontakt og koordinering
  • Udvikling af klubbernes kommunikationskanaler
  • Træneruddannelse i modtageklubberne for at udvide ressourcerne
  • Formidling af resultaterne til andre områder i Danmark
Thomas Johansen som er Udviklingschef i DBBF udtaler:
”Projektet væk fra ventelisten og ind på banen, giver os en unik mulighed for at hjælpe de børn og unge, som lige nu gerne vil dyrke vores sport, men som ikke kan grundet ventelister i flere klubber. Sammen med Den A.P. Møllerske Støttefond får vi nu mulighed for at etablere et samarbejde klubberne imellem, hvor børnenes deltagelse kommer i første række. Målet er at 1.000 flere børn under 18 år kommer til at spille basketball i stedet for at stå på venteliste. Som forbund er vi ikke bekendt med andre der laver lignende tiltag, og hvis vi lykkes med målsætningen kan det være en stor nød vi har knækket, for os selv men også for andre idrætter der har samme udfordring omkring ventelister”
 
Indsatsen afprøves i Hovedstadsområdet i samarbejde med 12 foreninger og kan senere udbredes til andre dele af landet. Projektet som i denne måned er blevet kickstartet løber over 3 år til midten af 2025.
 
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420