Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Damelandshold vinder EM

Nyheder

Damelandsholdet vinder EM for små nationer

Efter at have siddet udenfor i det international basketball forbund FIBAs turneringer siden 2002, gik Danmark uesejrede gennem Europamesterskabet for Små Nationeri Cork i Irland og tog mesterskabet med en 93-59 sejr over Luxembourg i finalen.

Danmark afgjorde kampen med tyve gode minutter midt i kampen, efter Luxembourg ellers var foran med 10-14 i kampens indledning. Danmark svarede igen med tre-pointere fra Gritt Ryder og Ida Preetzmann til 16-14 og herfra så danskerne ikke sig tilbage. Preetzmann og Ida Tryggedson scorede begge fra tre’eren inden første periode var slut og Danmark kunne tage noget selvtillid og en 24-14 føring med ind i anden periode.

På de næste 20 minutter, i kampens midte, udvidede Danmark føringen til 75-39, med scoringer fra næsten alle spillerne på banen, og afgjorde kampen. Især udefra var Danmark effective, med en scoringsprocent på tre’eren på over 50, hvilket er uhørt i international basketball.
I kampens afsluttende fase fik Luxembourg lov at strike nogle scoringer sammen og på tre minutter reducerede de fra 75-39 til 80-52, men danskernes sejr kom aldrig i fare.

Den danske topscorer blev Maria Jespersen med 23, efterfulgt af Gritt Ryder (15) og Ida Preetzmann (13).

Det danske damelandshold i basketball har ikke spillet officielle kampe siden 2002, hvor begge landshold blev trukket efter økonomiske problemer i basketballforbundet. Tilbagekomsten skete på det laveste niveau i international basketball og alle kampe blev vundet overlegent. På trods af det mener det danske forbunds sportschef, Steen Guido, at det var den rigtige turnering at deltage i:

-Damerne har på fornemste vis bevist, at de hører til flere niveaur over dette. Det var en rigtigt god made at komme i gang med international basketball, efter over 15 år uden officielle landskampe, og vi vil naturligvis evaluere og forsøge at finde det rette niveau til dem

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420