Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Damelandsholdet2 » Damelandsholdet får bronze i Kina 21.07.15

Nyheder

Damelandsholdet får bronze i Kina

Damerne er for tiden i Kina hvor de nu har afsluttet den første ud af tre 4-lande-turneringer. I turneringerne møder Danmark et kinesisk hold, Polen og et udvalgshold fra USA.


Turen til Wenshan var lang, 19 timer i flyveren og i alt 44 timer fra Københavns lufthavn til Star hotel i Wenshan. De danske damer var dog alle klar til kamp mod de store Kinesere, som har 4 spillere over 190cm, den højeste er 199cm.

Kampen mod Kina som var turneringens åbningskamp var foran 4000 tilskuere i en propfyldt hal i Wenshan.

Kineserne kom bedst fra start og kom foran 23-14 i første periode. Derefter fik danskerne spillet rigtig godt og kampen bølgede frem og tilbage, dog altid med en kinesisk føring.

I fjerde periode lykkedes det danskerne at reducere føringen ned til 6 points, 64-58, men hjemmeholdet var stærkest og vandt til sidst med kampens største føring på 17 points, 81-64.

Kampen under kurven var hård for danskerne. Kina har nemlig som nævnt tidligere mange rigtig store og stærke spillere. Men de danske damer fightede godt og viste godt spil, især i anden halvleg. Lidt for mange turnovers i starten af kampen kom dog til at koste dyrt.

I 2. kamp var det et allstar hold fra USA som var modstanderen. De danske damer virkede lidt sløje i starten af kampen og USA holdet formåede derfor at bygge en god føring op på 10 point.

I anden halvleg spillede danskerne meget bedre og reducerede føringen, som på et tidspunkt kun var fire points, men de fysisk stærke US spillere tog alligevel sejren hjem med cifrene 63-53. Coach Hrannar Holm er dog ikke i tvivl om at USA holdet er til at snakke med og danskerne glæder sig meget til revanche.

Alle 11 spillere kom på banen imod USA og topscorerne blev Kiki Lund, Ida Tryggedsson og Camilla Blands med hhv. 11,11 og 10 points. Kiki, Ida og Sofie Tryggedsson var varme fra 3pt linjen med 7 ud af 15.

Toprebounder var Sanayika Shields med 6. 
Sidste kamp i den første turnering var mod Polen og denne kamp skulle vise sig at være bronzekampen i turneringen. Polen havde nemlig ligesom Danmark tabt til Kina og USA.

Der var lagt op til en spændende kamp og den viste sig da også at udvikle sig til en sand gyser som først blev afgjort i overtid.

Med halvandet minut igen i 4. periode var Danmark bagud med 6 points, 58-64.
Mathilde Gilling ramte på to straffekast og efter godt holdforsvar og god boldbevægelse fik Ida Tryggedsson en åben 3-er og reducerede til 63-64. Det polske hold blev stoppet og Danmark fik indkast med 14 sekunder igen. Kiki Lund fik et åbent skud fra hjørnet, men ramte ikke. Danmark fejlede og Polen fik 2 straffekast. De scorede kun på det første og Danmark greb en vigtig rebound.
Med 10 sekunder tilbage og 2 points bagud tog Ida bolden hele vejen til kurven og blev fejlet med 1 sekund igen. Ida sænkede iskoldt begge skud på straffelinjen og sikrede overtid, med stillingen 65-65.
I overtiden startede Danmark bedst og havde mere benzin i tanken end modstanderne. Overtiden blev vundet 13-7 og kampen endte derfor 78-72 til Danmark.

Det blev dermed til en flot tredje plads i den første Atlas Four-Nations Turnering.
Kina vandt turneringen efter en sikker sejr over US All Star holdet i finalekampen.

I bronzekampen, der blev spillet foran 4000 tilskuere, blev Ida Tryggedsson topscorer med 17 points, Mathilde Gilling scorede 15 og Anna Seilund 10.

Camilla Blands blev bedste rebounder med 9 og Mathilde Gilling hentede 7.

Sanayika Shields fik sig et slag på sin skulder og måtte forlade banen i tredje periode. Det er pt. ikke sikkert hvornår hun bliver klar til kamp igen, men forhåbentlig bliver det ikke for lang tid.

Næste turnering skal spilles i Chenzhou og alle 4 hold rejser dertil med bus, fly og tog.

Du kan løbende følge med i kampene på vores Facebook side

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420