Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Damelandsholdet i Kina

Nyheder

De sidste dage i Kina


Turen til Yanqi foregik som sædvanligt i denne kæmpe provins med to flyveture og halvanden times bus.

Der var smeltende varmt midt i ørkenen, 38 grader ved ankomst i en by med 170000 indbyggere. Den største by de har været i...men stadig en meget lille by efter kinesiske forhold.

Tredje kamp mod kineserne blev til endnu et nederlag. Damerne måtte erkende at kineserne var bedre. De rejste direkte tilbage til deres træningsbase i Beijing hvor de skulle træne sammen med A-landsholdet frem mod OL. I den sidste kamp mod Polen tabte damerne med 18 point. Det har været meget gennemsnitligt for forskellen på dem og de danske damer.

Sidste kamp mod Xinjiangholdet blev lidt af en fight. Damerne var meget opsatte på at vinde denne kamp også, men havde meget svære vilkår med rammerne for kampen. De fik dømt rigtig mange fejl, og knap så mange til modstanderne. På trods af dette knoklede spillerne, og fik holdt sammen på banen, men de endte med at tabe med 24 point.

I Yanqi fik de danske damer også en fantastisk modtagelse. Landsholdet har været til arrangement med det kinesiske landshold, hvor de alle fik et fint tørklæde. I denne by er langt de fleste muslimer, og landsholdet besøgte Hui-stammen som er en lille muslimsk minoritet i Kina. De blev modtaget med musik og dans og en 3 pointskonkurrence. 

Da turneringen var slut, ville landsholdet gerne have set lidt af Beijing på vejen hjem, men da der kun var et fly om dagen, ville de først ankomme til Beijing kl. 20 om aftenen. Derfor fandt de ud af, at de kunne se en af portene fra den gamle silkevej "Tiamen Guang" inden hjemturen, så hele holdet fik tjekket tidligt ud fra hotellet og skulle med bus til sightseeing og derefter direkte til lufthavnen. Desværre blev de ramt af et kæmpe uheld på motervejen, hvor en lastbil var væltet. Så hele holdet endte med at sidde stille midt i ørknen på motorvejen i flere timer og måtte køre direkte til lufthavnen for at flyve til Beijing.

Den sidste turnering 15.07.2016


Damerne er nået frem til Yanqi (170.000 indb.) som er den sidste turneringsby på turen.

Indtil nu har de været helt nordpå i Xinjiang provinsen, men nu er holdet rejst ind i midten og en times fly sydpå fra hovedstaden Ürümqi. Damelandsholdet blev budt velkommen af høj sol og 38 grader, men det er også et ret ørkenagtigt område. Byen ligger dog ved en stor flod, så der er lidt grønt at se på også.

De danske damer spillede sidste kamp mod Kina i går aftes og tabte igen. Det kinesiske hold er dog også meget talentfuld. 
Befolkningen i Kina har generelt været meget interesserede i de danske damer fra kongeriget Danmark på turen indtil nu og interessen fortsætter i den sidste by. Holdet har været på besøg hos Hui-folket - en af minoriteterne i Kina. De spillede musik og dansede for det danske damelandshold. Holdet fik også gaver og Hui-folket fik taget en frygtelig masse billeder.

I aften gælder det den sidste kamp mod polakkerne.

Du kan følge holdets tur og kampe på deres facebookgruppe her: https://www.facebook.com/groups/263975967302841/?fref=ts 

Du kan også følge holdet på Snapchat: https://www.snapchat.com/add/danishwbb
 

De sidste 2 kampe i 2. turnering

 
I løbet af de sidste par dage har eventyret fortsat for holdet fra kongeriget Danmark i Gongliu, Kina.
Holdet har været på en lille formiddagstur op til de flotte bjerge som er fyldt med valnøddetræer. Mens de andre fik en lur, måtte assistent coach Turi Høgh på hospitalet med Simona som fik fjernet 5 sting fra hendes læbe. Hvilket var resultatet af Simonas hårde slåskampe i feltet mod meget større modstandere. 
 
Kamp 2 i 2. turnering var mod Polen, og den gik rigtig fint indtil midt i 3. periode hvor det danske damelandshold var foran 36-33. desværre løb holdet helt tør for gas og tabte med 17 ligesom i første kamp mod dem.

I mellem kamp 2 og 3 var holdet på besøg på den lokale highschool med 3200 elever.
Den sidste kamp i 2. turnering var mod det kinesiske ligahold fra Xinjiang. Det blev til en ny dansk sejr, Denne gang dog kun med to point, efter en tæt kamp hele vejen.Nikoline scorede de afgørende point på et drive til kurven med 3,6 sek igen. Kineserne havde brugt deres tre timeouts så der var jubel på bænken over at sejren næsten var hjemme. Sådan forholdte det sig dog ikke helt. Headcoachen for det kinesiske ligahold som vandt sølv ved OL i 1992, kaldte nemlig alligevel en timeout og fik den. Holdet fik dermed flyttet bolden op på den danske banehalvdel og fik også sendt et skud afsted, men heldigvis forbi. Sejr til Danmark på 76-74!
Det betød at 2. turnering sluttede med en dansk 3. plads. Dagen efter skulle holdet ud på en længere rejse mod den sidste turnering.

Rejsens detaljer: 2 timer i bus til Yinning lufthavn. 1 time i fly og vente 3 timer, så 1 time mere i fly og sluttende med 2 timers bustur til Yanqi, som er den sidste turneringsby. 

Update fra Damelandsholdets weekend i Kina 11.07.2016


I fredags spillede damerne deres sidste kamp i første turnering. I kampen skulle Danmark møde regionens kinesiske liga hold fra den professionelle kinesiske liga.  

Det var en meget fysisk kamp mod et hold med en rigtig dygtig og meget stor insidespiller. Det lykkedes dog danskerne at dobbeltteame hver gang hun fik bolden i posten. De danske damer var også gode til at få gang i transitionspillet, som gav nogle nemme point mod et hold der var trætte efter første halvleg.

Det hele resulterede i en dansk sejr på 67-44.

Topscorer i kampen blev Sofie Tryggedsson med 21 point. Sofie havde også 6 rebounds.
Marian Sheikh blev næstmest scorende for Danmark med 14 point.

Kinas landshold blev fortjent vinder af den første miniturnering da de efter Danmarks kamp slog Polen med 20 point.
I Lørdags var der dømt rejsedag. Damelandsholdet skulle videre til den næste by i Kina, Gongliu i provinsen Xinjiang, hvor 2. turnering finder sted.

Det var en lang rejse som startede med 3 timer i bus efterfulgt af 50 min med fly og sluttede af med en 2 timers bustur. Byen er lidt større end den første og det samme gør sig gældende for hallen der skal spilles i. Her kan der sidde 3200 tilskuere mod 1800 i den første by.

Kineserne er meget nysgerrige omkring de danske damer og vil gerne tage billeder med dem. 
Søndagen bød på 2. kamp mod det kinesiske landshold.

Efter nederlaget på 40 point i første kamp var de danske damer opsatte på at gøre det bedre. I første halvleg løb kineserne fra de danske spillere, fordi danskerne ikke får lagt nok pres på i forsvaret. Det blev der lavet om på i anden halvleg og her får det danske landshold nu lukket af for kinesernes fastbreaks og får stoppet deres drives.

Danmark vinder 4. periode med 2 point, og kommer meget tættere på kineserne med et 17 points nederlag ift. sidste kamp.

Slutresultatet blev 75-58 til Kina.

Topscorer for Danmark: Sofie Tryggedsson med 10 point.

Se boxscore fra kampen mod Kina her: 
Husk at du kan følge Damelandsholdet på deres helt egen facebookside og snapchat: 

Facebook: https://www.facebook.com/groups/263975967302841/?fref=ts
Snapchat: https://www.snapchat.com/add/danishwbb

Nederlaget til Kina 08.07.2016

 
De danske damer spillede i forgårs deres 1. kamp ved den første af 3 ATLAS International Women’s Basketball Tournament.

Kampen mod Kina endte med et dansk nederlag på 59-99. Efter første periode kom de kinesiske damer foran 17-24 og med et dominerende spil i 2. periode gik Kina til pause med en føring på 31-53. Danskerne fik lidt bedre styr på forsvaret i 3. periode men de kinesiske damer var en for stor mundfuld.

Dansk topscorer blev Sofie Tryggedsson med 14 point på 20 minutter

Du kan se den kinesiske boxscore for kampen nedenfor: 
Kamp 2 mod Polen tabte de danske damer med 17 point. 

Næste kamp er i dag mod et kinesisk regionshold. Herefter er den første turnering slut og så skal holdene rejse videre til næste turnering.

Nedenfor kan du se lidt flere billeder fra turen indtil nu. 

Damelandsholdet i Kina

 
I søndags rejste det danske damelandshold afsted til Kina, hvor de skal spille 3 turneringer på 15 dage.

De danske damer skal møde 3 hold i de 3 turneringer:
værterne fra Kina som stiller op med deres B-landshold som arbejder frem mod OL 2020, Et udvalgt amerikansk hold og Polen.

Damerne har haft 3 træningssamlinger med deres nye Coach Ville Tuominen, så det bliver spændende at følge holdet og deres udvikling.

Truppen der er draget til Kina kan ses her:
Nr. Navn Position
4 Line Piechnik Guard
5 Sofie Tryggedsson Forward
7 Emilie Fogelstrøm Guard
10 Safia Sheikh Guard
11 Marian Sheikh Forward
12 Tine Randrup-Thomsen Guard
13 Nikoline Østergaard Forward
14 Okako Adika Forward
15 Freja Christensen Guard
19 Bianco Morsøe Forward
23 Simona Bartkova Forward
25 Rikke Fabricius Center
 
Headcoach: Ville Tuominen
Ass. Coach: Jonas Sørensen
Ass. Coach: Turi Høgh
Fys: Jesper Nielsen
 
De første dage gik med træning og opdagelser. Du kan se lidt billeder nedenfor:
Holdet spillede deres første kamp i går mod Kina. Det blev til et forventet nederlag til en kinesisk trup som arbejder mod deltagelsen ved OL 2020. I dag venter så polen som stiller op med følgende roster:
I dag (7.7.2016) har pigerne været på sightseeing inden deres kamp mod Polen kl. 18. lokaltid.

Holdet befinder sig i øjeblikket så tæt på Mongoliet, at de er midt i historien om Djengis Khan. I formiddags var holdet på et lokalt museum hvor de hørte en masse om områdets historie.
Vi vil her på siden løbende opdatere fra damernes tur.

Udover at følge med på basket.dk, kan du følge Damelandsholdets Kinatur både på Facebook og Snapchat:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/263975967302841/?fref=ts
Snapchat: https://www.snapchat.com/add/danishwbb
Beskrivelsen af det danske damelandshold i Kina er lidt et eventyr ;-)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Steen Guido
Talentudvikler

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420