Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Damelandsholdet udtaget - og i mål

Nyheder

Stor folkelig opbakning sender Damelandsholdet mod EM

De økonomiske bidrag og sponsoraterne er strømmet ind til Damelandsholdet i basketball, der for en måned siden stod som suveræne forsvarende Europamestre for små nationer, men uden økonomiske muligheder for at tage skridtet op til den egentlige EM-kvalifikation. Spillerne på damelandsholdet satte selv den indsamling i gang, som nu er slut, og efter over 850 private donationer og sponsoraftaler med blandt andet Oddset, Danske Spil, er holdet nu officielt tilmeldt den bedste turnering i Europa og bruttotruppen udtaget.
 
-Først skal der lyde en stor tak til de private og virksomheder, som har bakket op om vores satsning på at få Damelandsholdet til EM, siger en glad anfører Gritt Ryder. Det er en helt fantastisk opbakning, vi har modtaget, både i basketmiljøet og fra folk rundt omkring, der bare har støttet os. Jeg glæder mig til at komme på træningslejr senere på sommeren, især med den meget spændende trup, der er udtaget.
 
Landstræner Jesper Krone og trænerteamet har udtaget en bruttotrup med 27 spillere, der rangerer fra de helt unge talenter til erfarne udlandsprofessionelle. Den samlede trup ses nedenfor.
Spillerne på damelandsholdet satte selv indsamlingen i gang, efter de helt overlegent havde vundet Europamesterskab for små nationer i sommeren 2018, hvor gennemsnitssejren lød på 106-45. Den lidt for lette triumf gjorde det tydeligt for alle, at det var nødvendigt at finde modstand til holdet på en helt anden hylde, men i et lille forbund, var det ikke let at finde den million, som satsningen koster. Derfor gik holdet, i samarbejde med basketforbundet, i gang med at rejse penge gennem crowdfunding.
 
I alt 866 private sponsorer, firmaer og basketballklubber har doneret til Damelandsholdets crowdfundingkampagne, hvor der er rejst 279.279 kr. til vejen mod EM, efter det oprindelige mål var 200.000. Donationerne har været både store og små, fra beløb fra private på 50 kr., til 15.000 kr. fra basketballklubben SISU. Kampagnen har også vakt opmærksomhed i udlandet, med flere donationer fra USA og endda en fra den tidligere generalsekretær i det svenske basketballforbund Lena Wallinkantzy.
 
Herudover er Oddset, Danske Spil trådt ind som hovedsponsor, og der er foreløbigt lavet sponsoraftaler med ingeniørrådgivningsfirmaet Skanding, Team Hørsholm, EVN (Efterskolen ved Nyborg) og FeriehusDirect.
 
I det hele taget har kampagnen og holdet vakt international opmærksomhed, også fra det internationale forbund FIBA, som havde kongres i den forgangne weekend. Her var Danmarks Basketball Forbunds formand Michael Bloch til stede og han fortæller, at der var glæde ikke bare over holdets tilmelding til den kommende EM-kvalifikation, men også over det spil, der blev vist på banen til Small Nations Cup sidste sommer:
 
-Carmen Tocala, som er formand for FIBAs internationale kvindekommission, opsøgte mig og var virkeligt begejstret, fortæller Michael Bloch. Hun roste landsholdet for det flotte og inspirerende spil og da hun fik at vide, vi har fundet midler til at deltage i EM-kvalifikationen, lyste hun helt op og sagde, at Danmark har en rigtig god mulighed for at kvalificere sig. Dagen efter, ved den formelle generalforsamling, understregede også det internationale forbunds generalsekretær Kamil Novak, i sin årsberetning, Danmarks meget flotte spil til Small Nations Cup. Han pointerede også hvor glædeligt det var, at vi havde fået rejst de nødvendige midler til at kunne deltage i kvalifikationen.
Bruttotruppen består foreløbigt af 27 spillere, men kan blive suppleret i løbet af sommeren, fortæller landstræner Jesper Krone:
 
-Vi har valgt en trup, der både har store nuværende profiler, og ser mod fremtiden, med nogle unge spillere, der kommer til at blive profiler om nogle år. Vi ville gerne have haft endnu flere med, for bredden er virkeligt god, men vi har skåret, hvor vi har, af hensyn til at kunne lave en intens træningslejr. Skulle der komme nogle afbud, eksempelvis fra spillere, som er nødt til at blive i USA, forventer vi at supplere truppen.

Udover at kunne offentliggøre bruttotruppen, kan DBBF også meddele, at trænerteamet er blevet suppleret. Udover cheftræner Jesper Krone og de nuværende assistenter Ole John Nielsen og Dani Martin, er den mangeårige profil – og firedobbelte danske mester – Kiki Lund blevet tilknyttet som assistenttræner. Den 36-årige jyde spillede sidst i Dameligaen for SISU i 2013.
 
Der trækkes lod til EM-kvalifikationen i juli og første runde kampe afvikles i november. Danmark vil som nyankomne til kvalifikationen være seedet nederst i gruppen.
 
Bruttotruppen er:
 
SPILLER KLUB 2018/2019
Anna Seilund Uniao Sportiva (Portugal)
Anne Hee Free Agent
Camilla Frommelt Andersen Advisoria Boet Mataró (Spanien)
Caroline Wich Åbyhøj IF
Ellen Iversen Molloy College (USA)
Emilie Fogelstrøm BK Amager
Emilie Hesseldal Vitoria SC - Guimaraes (Portugal)
Ena Viso Stevnsgade Basketball
Enna Pehadzic University of South Florida (USA)
Frida Formann Værløse Blue Hawks
Gritt Ryder Hørsholm 79ers
Hanna Sheikh Stevnsgade Basketball
Ida Klussmann BK Amager
Ida Mark Krogh Åbyhøj IF
Ida Tryggedsson EOS Lund (Sverige)
Juliana Okosun Værløse Blue Hawks
Julie Høier Manhatten College (USA)
Katrine Jessen BMS/Herlev Wolfpack
Lena Svanholm Colorado State University (USA)
Line Piechnik UCAM-Probelte Jairis (Spanien)
Maria Jespersen Snatt’s Femeni Sant Adria (Spanien)
Mathilde Colding Poulsen Stevnsgade Basketball
Okako Adika Odessa College (USA)
Rikke Fabricius Stevnsgade Basketball
Sarah Mortensen Miami University (USA)
Sofie Tryggedsson University of Pacific (USA)
Alberte Rimdal Aabyhøj Basketball 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420