Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Damer når EM-finale

Nyheder

Damelandsholdet når EM-finalen

Med en sikker sejr på 77-42 over Norge spillede Danmark sig lørdag aften i EM-finalen for små nationer i irske Cork. Modstanderen i søndagens finale bliver enten Luxembourg eller Malta. Det er første gang siden 1999 at Danmarkdamr spiller officielle landskampe under det internatonale forbund FIFA.

Norge formåede, som første hold i turneringen, at holde trit med danskerne i starten af kampen. Norge holdt ved til 21-18 et par minutter inde i anden periode, inden Danmark for alvor satte foden på speederen og bragte sig i front 33-18, anført af turneringens topscorer Maria Jespersen.

Herfra havde Danmark total kontrol over resten af kampen, selv om spillet ikke helt nåede de højder, der sendte danskerne ud af den indledende gruppe med en gennemsnitlig score på plus 70 point.
Danmark endte med at vinde 77-42, med Maria Jespersen som topscorer med 24 point, efterfulgt af Anna Seilund med 16 og Gritt Ryder og Emilie Hesseldal, begge med ni.

Landstræner Jesper Krone så forsvaret som nøglen til kampen:

-Norge har envirkeligt  god spiller i Tina Moen, men Line Piechnik, Ena Viso og Sofie Tryggedsson gjorde det meget svært for hende. Da vi så også fik forsvarsaftalerne på plads, fik vi også gang i vores hurtige angreb op ad banen og så trak vi fra.

Anna Seilund fokuserede også på forsvaret efter kampen:

- Det tog os lidt tid at komme helt op i tempo, i sær forsvarsmæssigt. Vi havde nogle problemer med at få kommunikeret på screeninger, men det blev justeret og gik bedre sidst i første periode. Vi havde en rigtig god game plan og da vi spillere besluttede at følge den, var der ikke meget for Norge at gøre. De havde tre gode angrebs profiler og det var en holdindsats der gjorde, at de kun scorede 42p i hele kampen
Det danske damelandshold I basketball har inden turneringen ikke spillet en official kamp under det international basketballforund FIBA siden 1999, hvor forbundet med baggrund I økonomiske problemer efter en satsning på bl.a. at få Magic Johnson til Danmark, måtte trække landsholdene. Man har derfor valgt at starte på det laveste niveau FIBA har, som forberedelse til eventuelt at deltage i andre turneringer senere.

Finalen spilles søndag 20:45.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Steen Guido
Talentudvikler

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420