Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » Danmark - Holland EM-kval

Nyheder

Danmark taber første hjemmebanekamp

Der var håb efter en nogenlunde flot 1. halvleg mod Tyskland i den første kamp og et hollandsk nederlag til Østrig. Det håb gav hollænderne dog ikke meget liv i Danmarks første hjemmebanekamp i EM-kvalifikationen.

Slutresultatet blev 72-90 og hollænderne kom flyvende fra start og lod aldrig danskerne føre, i en kamp hvor der var stor forskel på energiniveauet på de 2 mandskaber. Danskerne kom fladt fra start, mens hollænderne hurtigt fik sat en masse skud og opbyggede sig en føring på 2-16 efter lidt under 4 minutters spil. 
Det var heller ikke en specielt tilfreds Gabriel Iffe Lundberg som udtalte sig efter kampen:
”De ville det mere end vi ville. De vandt rebound spillet, endnu engang tabte vi rebound kampen. Vi spiller for svagt, vi spiller ikke kollektivt, vores energi niveau ligger alt for lavt, vi spiller måske 10 ud af 40 minutter på et højt energi niveau og det er slet ikke nok til at vinde kampe på det her niveau.”
Danskerne kom bedre efter det i 2. periode, efter at have været bagud 13-28 blev stillingen reduceret til 24-32 på et Put-back dunk af Darko Jukic fra et brændt skudforsøg fra Adama Darboe. Efter den sekvens tog Holland en timeout og fik lidt mere styr på danskerne som havde fundet energien frem i 2. periode som Danmark også endte med at vinde 16-12. De danske herrer var dog stadig bagud med 11 ved halvlegen.

Her håbede de danske tilskuere og det danske hold så på at komme tættere på hollænderne, men i stedet dominerede Holland perioden og sikrede sig mere eller mindre sejren, efter at de vandt perioden 15-27.

Alan Voskuil viste sit talent fra 3 points linjen i 4. periode hvor han blev varm bag linjen og scorede tre 3’ere. Adama Darboe og Jonathan Gilling satte også en 3’er hver og Danmark fik reddet lidt af æren ved at vinde den sidste periode 28-23. Desværre blev det dog, udover et par minutter i 2. periode, aldrig en spændende kamp, hvor Holland dominerede spillet det meste af kampen.

Alan Voskuil endte med at blive dansk topscorer med 16 point.

Du kan se boxscore fra kampen her: http://www.fiba.com/eurobasket/2017/qualifiers/0309/Denmark-Netherlands/#tab=boxscore_statistics
Næst kamp for Danmark bliver imod Østrig. Østrig vandt mod Holland og spillede lige op med tyskerne i gårsdagens kamp, så det bliver endnu en stor udfordring for danskerne. En dansk sejr over Østrig og en tysk sejr over Holland vil dog bringe lidt spænding tilbage i gruppen om 2. pladsen. Det vil nemlig betyde at både Østrig, Holland og Danmark vil have vundet 1 kamp og tabt 2. Årsagen til at 2. pladsen er så vigtig er, at de 4 bedste 2’ere i de 7 kvalifikationsgrupper kvalificere sig til EM sammen med de 7 gruppevindere. Det kræver dog en dansk sejr på onsdag, mod et stærkt østrigsk mandskab.

Coach Pieti Poikola var ked af danskernes niveau i gårsdagens kamp mod Holland, men han vil gøre hvad han kan for at få danskerne på ret kurs igen:
“I don’t know what went wrong, But I have not seen this team as flat as we were today. I am really sorry for all the home fans and all the tv viewers, because we were not there today and it was my fault. I have the main responsibility as the head coach. I will do everything I can the next couple of days to get this team back on track”

Vi håber at det lykkedes de næste par dage og at det danske herrelandshold kan rejse sig i mod Østrig på onsdag.

Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT fra kl. 18.50.

Kampprogrammet for Danmarks EM-kval ser således ud:

07. sep. Kl. 19:10 - ude mod Østrig
(Vises direkte på TV 2 SPORT fra kl. 18:50)

10. sep. Kl. 19:00 - hjemme mod Tyskland, kampen spilles i Arena Næstved
(Vises direkte på TV 2 SPORT fra kl. 18:30)

14. sep. Kl. 20:00 - ude mod Holland
(Vises direkte på TV 2 PLAY, genudsendes kl. 22:30 på TV 2 SPORT)

17. sep. Kl. 17:30 - hjemme mod Østrig, kampen spilles i Arena Næstved
(Vises direkte på TV 2 SPORT fra kl. 17:00)

Du kan stadig nå at købe billetter til de sidste 2 hjemmekampe i Næstved, køb dine billetter her: https://billetto.dk/search?text=danmarks%20basketball%20forbund

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420