Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Danmark-Italien

Holdet

Oppe mod Italiens overmagt

De danske basketkvinder løb ind i overmagten mod Italien. Spillerne fra støvlelandet tog teten fra starten, anført af Superstjernen Cecilia Zandalasini, og de så sig ikke tilbage på vej mod sejren på 101-55. Danmark havde enkelte gode momenter, hvor især tredje periode stod ud.
 
Italien kom foran 12-3, med fem ramte skud på fem forsøg. Cecilia Zandalasini stod for seks af de point, med to tre-pointere. Martina Bestagno gjorde det til 14-3 på to straffekast, inden Danmark fik svaret igen ved Maria Jessersen - og Italien lige efter endelig missede et skud. Jespersen stod for Danmarks næste ti point, på vej mod en reducering til 18-13.
 
Derfor var det også et problem, at Jespersen med nogle minutter igen af første periode fik sin anden fejl, og derfor måtte tage plads på bænken. Det gav et scoringsproblem for Danmark, mens italienerne kørte på, til 26-13 efter første periode. Bestagno og Zandalasini havde begge otte point efter ti minutter for Italien.
 
I anden periode viste Italienerne, at størrelse betyder noget i basketball. Danskerne havde virkeligt svært ved at få gode skud af over italienerne og især Jasmine Keys, der uddelte et par blokerede skud. Italienerne fik udvidet føringen til 33-13 seks minutter inden pausen, før Sofie Tryggedsson endlig fik reduceret med en tre-pointer.
 
På trods af at Jespersen kom tilbage på banen, var der ikke meget, der fungerede for Danmark før pausen. Gritt Ryder fik sat nogle point på tavlen, så hun havde otte inden pausen, men udover det, var danskernes eneste produktion Malene Pedersens første to point som landsholdsspiller. I den anden ende scorede Italienerne næsten efter behov og kunne tage en føring på 49-24 ind til pausen.
 
Fra starten af anden halvleg kom danskerne optimistiske ud, med en Gritt Ryder I hopla. Anføreren scorede ni pointi tredje periods første seks minutter, mens også Anne Hee og Emilie Hesseldal bidrog. Det var lige nok til at holde trit med Italien, der syv minutter efter pausen var foran 65-40.
 
Danskerne kunne ikke holde kadencen oppe og med en tre’er fra Elisa Penna i de sidste sekunder af periode tog Italien en føring på 72-43 med ind i fjerde periode.
 
Der var ikke meget spænding om resultatet i fjerde periode, som var præget af mistede bolde fra Danmarks side og et italiensk hold, der viste alle deres våben. Favoritterne vandt de første fem minutter af perioden 19-7 og endte med at tage kampen xxxx.
 
Med nederlaget er Danmark definitivt ude af spillet om EM-pladserne, mens Italien endnu ikke er sikret en plads ved EM.
 
EM-pladserne går til de ni gruppevindere, plus de fem bedste toere. Tjekkiet kan vinde gruppen med en sejr over Danmark lørdag, mens Italien tager den med en sejr over Rumænien og et tjekkisk nederlag til Danmark. Begge hold ligger godt til i kampen om at være blandt de bedste toere, men jokeren i det regnskab er, at kampene mod gruppernes fjerdeplads tages ud af regnskabet.

Citater

Landsholdsanfører Gritt Ryder (Hørsholm 79ers):  
 
-Vi spiller mod et rigtigt godt hold, som lykkes med at tage os ud af det, vi vil og er gode til. Især vores pick-and-roll spil, som vi har haft stor success med tidligere, fik de stoppet. Det gav dem så fast breaks, så de fik hurtige, lette scoringer. Og så rammer vi ikke totalt topniveau på bade forsvar og angreb, som vi skal, hvis vi skal slå et tophold som dem.
 
-Vi kan tage med videre, at vi kæmper helel kampen og jeg er glad for vi har en kamp mere, så vi kan tage revanche på søndag.

Landstræner Jesper Krone:

-Det var en svær modstander, der er gode til at dække op og spiller hurtigt. Vi fik ikke det, vi på forhånd vidste, vi havde brug for, hvor alle skulle ramme god dag. Vi vidste, at skulle vi vinde, skulle alle op at køre på de høje cylindre, og ramme skud, men det var ikke tilfældet i dag. Til gengæld spillede vi til og har fået læring med herfra, og så rejser vi os på lørdag.

 
Fredag 5. februar kl 14 afholdes et kort pressemøde med landstræner Jesper Krone samt to spillere. Pressen kan deltage via Zoom på følgende link:

https://us05web.zoom.us/j/84051156188?pwd=RFlZQzRDTXgvUS9ZektwaXpSUDJNUT09

Meeting ID: 840 5115 6188
Passcode: knw08B
Udtagne spillere
Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)             
Anna Seilund (BK Amager)
Anne Hee (Hørsholm 79ers)
Camilla Emsbo (Hørsholm 79ers)
Caroline Wich (Åbyhøj IF)
Elisabeth Brynaa Hansen (Hørsholm 79ers)
Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
Malene Lind Pedersen (Åbyhøj IF)
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)
Sofie Tryggedsson Preetzmann (La Salle Melilla, Spanien)
Thea Mikkelsen (BMS Herlev Wolfpack)
 
Reserver
Caroline Glud Rasmussen (BMS Herlev Wolfpack)
Julie Høier (Åbyhøj IF)
Katrine Horneman Lassen (Hørsholm 79ers)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420