Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Danmark-Tjekkiet fredag

Nyheder

Vi skal bruge vores hurtighed

Se kampen live


Kampen vises live her - vær opmærksom på at video-afspilleren først er aktiv, når kampen går live!

https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/kaempe-mavepuster-til-soester/8362658


 

Watch Party


Vi hygger med damelandsholdet og ser kampen sammen - væk fra hinanden.
 
Man kan logge på med og uden at installere app'en.
Microsoft Teams meeting
Join on your computer or mobile app
Click here to join the meeting
 
Tjekkiet er gruppens på papiret sværeste modstander, sammen med Italien. Det sidste hold er Rumænien, som Danmark møder søndag. I den Power Ranking, som det internationale forbund FIBA udsendte i sidste uge, er Tjekkiet nummer fem i Europa, efter de slog Italien i første gruppekamp. Tjekkiet er gruppens eneste ubesejrede hold og det vil være en positiv sensation, hvis danskerne trækker sig ud af fredagens kamp med en sejr.
 
Danmark er uden sejre, efter debuten i EM-kvalifikationen, efter 15 års fravær, i Rumænien, endte med et nederlag på 70-55, efter en kamp, hvor spillerne sagde det mest var svært, fordi de ikke havde erfaring med niveauet. Mod Italien på hjemmebane tre dage senere, var danskerne oppe i fart og truede stormagten i sidste minut, inden WNBA-spiller Cecilia Zandalasini afgjorde tingene til en italiensk sejr på 72-82.
 
Tjekkiets styrke er de store spilleres højde og drøjde, personificeret ved 194 centimeter store Julia Reisingerova, som det meste spil går gennem. Tjekkiet løber hurtigt op ad banen, men venter derefter på at Reisingerova og de andre store spillere kommer med op. Reisingerova befinder sig tæt ved kurven, men er i stand til at aflevere bolden ud til nogle dygtige skytter, hvis forsvaret kollapser ind omkring hende.
 
Her er det især guarden Katerina Elhotova, der er målet. Hun er en erfaren spiller på 31 år og i kvallifikationens første to kampe har hun ramt imponerende 62% af tre-points-skuddene.
 
-Vi skal prøve at få dem til at afsluttet fra andre steder end Elhotova og de store spillere, siger landstræner Jesper Krone. Vi skal rotere til de frie skytter, ikke bare hurtigt, men også rigtigt, for ellers kan de skyde os i sænk. Derefter bliver det en krig om at få forsvarsrebounden.
 
I modsætning til tjekkerne er danskernes styrke hurtighed og at lade bolden bevæge sig hurtigt og det bliver nødvendigt:
 
- Vores fokus i angrebet er, at holde et højt tempo med bolden, og få skabt den rette timing og spacing, pointerer Krone. Vi kommer ikke til at dominere dem tæt på kurven, så vi skal trække deres store spillere væk fra feltet og ud, hvor de måske ikke er så komfortable.
 
Krone slår også fast, at der ikke er råd til endnu en kamp som i Rumænien sidste år:
 
- Nok det mest vigtige er, at vi ikke har råd til at skulle vænne os til disse kampe. Vi skal spille på den måde, som vi gjorde mod Italien, og så bare en lille smule mere fokuseret i forsvaret.
 
Forward Maria Steen Jespersen mener at nøglen til dansk overraskelse ligger i spillernes hurtighed:
 
- Jeg forventer vi kommer ud med en masse energi og tro på at vi kan vinde. De er nummer 5 i Europas nyeste power ranking og har en masse store stærke dygtige spillere. På mange måder er meget anderledes hold end os, men kan vi få kampen op i højt tempo tror jeg vi kan løbe dem trætte.
 
Også anfører Gritt Ryder ser forskellen i højde, drøjde og hurtighed som danskernes bedste våben, sammen med sammenholdet på holdet:
 
- Vi glæder os til at bevise overfor os selv og basketdanmark, at vi kan slå med Tjekkiet. Stemningen er rigtig god og man kan mærke at alle er ekstremt spændte og klar til kamp. Boblen har bestemt ikke ødelagt noget for os. Hvis vi spiller vores hurtige spil, så har vi en rigtig god chance.
 
Kampfakta:
EM-kvalifikation Tjekkiet-Danmark, Gruppe D
Sted: Det Olympiske Sportscenter i Riga (neutral bane pga. coronarestriktioner)
Tid: Fredag 13. november 15:30
Transmission: Ekstrabladet.dk
 
Stilling:
http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/groups
 
Optaktslink, hvor livestats også vil være tilgængelige under kampen: http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/game/1211/Czech-Republic-Denmark#tab=preview
Se eller gense torsdagens pressemøde her

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420