Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Danmark går i pre-kvalifikation til EM 2025

holdet

De islandske skytter sender Danmark ned i pre-kvalifikationen til EM 2025

Tirsdag aften kunne Danmark ikke overkomme et ekstremt velskydende islandsk landshold. De islandske skytter ramte hele ti tre-pointere i første halvleg og det grundlagde en islandsk sejr på 73-89. Det betyder, at Danmark går i pre-kvalifikation frem mod EM 2025.
Med tre nederlag i tre kampe er et afbudspræget dansk landshold nu sendt ned i den såkaldte pre-kvalifikation frem mod EM 2025. De næste to år skal danskerne således kæmpe sig op gennem tre lag af modstandere for at kunne kvalificere sig til EM-kvalifikationen, der starter i 2023. Her vil de bedste 32 nationer fra Europa kæmpe om pladserne til EM.
 
Det er en vej Danmark også tog i 2017-19, med stor succes og mange fyldte haller. Det giver samtidig mulighed for at spille et nyt sæt talenter sammen til et slagkraftigt hold. Pre-kvalifikationen starter senere på efteråret og kører parallelt med VM-kvalifikationen for Europas øverste nationer.
 
De to hold fulgtes pænt ad de første syv minutter, hvor Danmark var foran 18-15. Mest bekymrende var det for danskerne, at Island fortsatte tendensen fra den første kamp mellem landende, med at ramme tre-pointere. De første tre forsøg blev sat i kurven på vej mod en Islandsk 15-11 føring, og Island tog en føring på 18-26 efter de første ti minutter, da de satte endnu tre fra distancen.
 
Danmark tog del i festen fra langdistancen i starten af anden periode, med to ramte fra Sebastian Åris og en fra Sylvester Berg. Det var ikke nok til at indhente Islands føring, da nordatlanterne matchede de danske skytter. Især Elvar Fridriksson var varm, med fire træffere på fire forsøg i kampen første halvdel.
 
Status på første halvleg var, at Danmark havde skudt gode procenter, med 14 af 28 skud i kurven, men at Island havde været endnu bedre, med 15 af 28 – og heraf var de 10 tre-pointere. Facit af den udregning var, at Island gik til pause foran 39-47 og Danmark havde langt til VM-kvalifikationen.
 
Anden halvleg startede med et par danske scoringer, men så gik der mistede bolde i den for begge hold. Bolde blev smidt væk og scoringerne udeblev nærmest, indtil der var spillet fire minutter efter pausen og Island fik sat et par scoringer sammen og tog en føring på 43-56.
 
Det blev kampens reelle afgørelse, for de ellers hårdt kæmpende danskere fandt aldrig det momentum, der skulle til for at komme op igen. Island udbyggede langsomt fåringen til den nåede 20 point midt i fjerde periode og det endte med et danske nederlag på 73-89.
 
Danskerne skal i aktion igen onsdag mod Montenegro i den sidste, betydningsløse puljekamp, og derefter senere på efteråret, i endnu ikke bestemte pre-kval-puljer. Forhåbentligt er det med masser af publikum i de danske haller til hjemmekampene.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420