Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Danmark med ny vigtig sejr i EM-prækvalen

Nyheder

Danmark med ny vigtig sejr i EM-prækvalen

Iffe Lundberg blev kampens topscorer med 28 point. Foto: René Kongsgaard
Torsdag den 22. februar spillede det danske herrelandshold deres 2. kamp under EM-prækvalen som samtidig var første hjemmebanekamp i kvalen. Kampen var mod Albanien og her tog Danmark et nyt vigtigt skridt på vejen mod EM2021 med en sejr på 82-69.
Et flot fyldt Arena Næstved med 2123 tilskuere tog rigtig godt i mod de danske spillere under introduktionen med store klapsalver da den lokale anfører Philip Hertz blev introduceret.

De danske herrer kommer lidt nervøst i gang, men anført af Chanan Colman og Iffe Lundberg var danskerne i førerrollen fra start. Efter et fastbreak dunk af Jonas Zohore med 2:55 tilbage af første periode til stillingen 18-12 tager Albanien kampens første timeout. Den har dog ikke den store effekt og efter 1. periode er stillingen 25-17 til Danmark som allerede har haft 9 mand på banen.

Adama Darboe fra Bakken Bears blev skiftet ind med 3 minutter tilbage af 1. periode og var varm fra start med 8 point på 6 minutter inden han igen satte sig på bænken, 3 min inde i 2. periode til en dansk føring på 29-17. Herfra kommer Albanien dog ind i kampen igen anført af K.Ndoja som stod noteret for 16 point ved halvlegen, hvoraf 4 af hans scoringer kom fra 3’eren. For Danmark var Iffe Lundberg stærkt spillende i angrebet og han slutter fortjent 2. periode af med et stærkt fastbreak dunk på signalet, hans 17. point.
Danmark kunne dermed gå til halvleg med en lille føring på 43-38.

Efter pausen forbliver stillingen tæt de første 5 minutter, men Danmark får for alvor fat i spillet de sidste 5 minutter hvor flere spillere bidrager med scoringer og flot forsvarsspil. Det resulterer i en dansk føring efter 3. periode på 67-52.

Danmark havde for det meste af tiden kampen under kontrol og havde specielt held med at løbe fastbreaks og få gode åbne skud bag 3’eren. De danske herrer scorede 16 skud bag 3-pointslinjen med en scoringsprocent på 59 %. Holdet havde desuden 20 fastbreak point mod 4 fra Albanien.
I sidste ende betød det en sejr på 82-69, hvor alle danske spillere kom på banen til stor glæde for head coach Erez Bittman: ”Albanien er et svært hold at spille mod med god størrelse, men for det meste af tiden var vi i kontrol og jeg er rigtig glad for at vi fik spillet alle 12 mænd. Vi var i kontrol for det meste af tiden, var det bedste hold og det var en god sejr for os.”

Kampens topscorer blev Iffe Lundberg med 28 point (han havde også 10 rebounds) og han havde følgende at sige om kampen:

”Vi fik en masse gode åbne skud, gjorde de små ting rigtigt, eksekverede vores gameplan og forsøgte at løbe mod dem, hvilket vi havde god succes med. Jeg synes vi spillede en god kamp, jeg var åben og fik mange gode skud, mine holdkammerater og trænere havde tillid til mig og jeg har masser af selvtillid.”

God start for Danmark I EM-prækvalens første runde

Danmark har nu spillet 2 af 4 kampe i prækvalens første runde og det har været en perfekt start med 2 sejre. Dermed bliver det en meget vigtig kamp mod Armenien i Ballerup Super Arena som kan få stor betydning for hvem der vinder gruppen og dermed sikrer sig en plads i 2. runde af Prækvalen hvor der spilles om de første 4 pladser til EM-kvalen.

Landstræner Erez Bittman havde følgende at sige om vigtigheden af sejren over Albanien og så samtidig fremad mod kampen i Ballerup Super Arena mod Armenien:
”Det var en meget vigtig sejr for os i aften, for nu er vi 2-0 og det betyder at vores næste kamp mod Armenien kan blive afgørende for at kvalificere sig til den næste runde. Det var et vigtigt mål for os at komme ind til returopgøret mod Armenien med 2 sejre. Det bliver en meget vigtig kamp for os og vi må se om Armenien stiller op med nogen af de gode spillere de manglede i den første kamp mod dem. Vi var også uden et par vigtige spillere i dag, men det betød bare at vi kunne give chancen til nogen nye spillere som får vigtig erfaring som kan blive afgørende for os i de sidste 2 kampe.”

Kampen mod Armenien spilles torsdag den 28. juni i Ballerup Super Arena.

Boxscore for kampen mod Albanien kan ses her.

Stillingen i gruppen er følgende efter Danmarks sejr:

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420