Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » Danmark slutter EM-kvalen flot af

Nyheder

Danmark slutter EM-kvalen flot af med sejr over Østrig

Foran knap 1000 tilskuere i Arena Næstved, vandt Danmark deres sidste EM-kval kamp lørdag aften. Danmark vandt 86-72 over Østrig og er efter 2 kampe ubesejrede på den nye hjemmebane i Næstved. 
Kampen havde ikke den store betydning for den videre kvalifikation for hverken Østrig eller Danmark. Det var de danske herre dog ligeglade med. Holdet fortsatte det flotte spil fra de seneste 2 kampe og efter et flot dunk fra Zarko Jukic til 10-9 slap danskerne aldrig føringen.

Zarko Jukic som spillede en flot kamp, havde endnu et dunk senere i 1. periode og Iffe Lundberg og Darko Jukic fulgte også op med flot spil i både 1. og 2. periode. Til trods for flot dansk spil var føring alligevel på beskedne 9 point ved halvleg, 40-31. I 3. periode startede danskerne rigtig stærkt ud med et steal fra Adama Darboe som endte ud med et Darko Jukic dunk. Østrigerne spillede dog godt op med danskerne i 3. periode og var også med langt hen ad vejen i 4. Men hver gang Østrig fik den danske føring under 10 point, sørgede danskerne for at få føringen op igen. 
Kampen endte med en flot dansk sejr på 86-72. Danmark endte dermed med at vinde begge hjemmekampe på den nye hjemmebane i Arena Næstved. Efter en skidt start på EM-kvalen sluttede det danske herrelandshold rigtig flot af med 2 sejre og et nederlag i overtid mod Holland. Dermed fik holdet bevist at de kan spille med på internationalt niveau og muligheden for en fremtidig EM slutrunde er inden for rækkevidde. TV 2 SPORT interviewede Darko Jukic og Iffe Lundberg efter kampen og de var begge glade for sejren og for at have bevist at holdet er konkurrencedygtige på internationalt niveau:

Darko Jukic: Det er en fed måde at slutte af på for os. Det har været et hårdt program, 3 rigtige hårde kampe og så 3 rigtig positive kampe her til sidst. Vi beviser overfor os selv, og overfor de mennesker som måske ikke tror på os, at vi kan spille op med ret gode internationale hold.
Iffe Lundberg følger op: ”Jeg er virkelig glad. Jeg er virkelig stolt af vores hold. Vi formåede at vise at vi godt kan konkurrere på internationalt niveau - Og det er jeg virkelig stolt over at være en del af."

Det havde været spændende at se hvad de danske herrer kunne have drevet det til hvis de havde spillet på samme niveau i alle 6 kampe.

”Hvis vi havde spillet på samme niveau i de første 3 kampe kunne vi muligvis have kvalificeret os til EM. Det er selvfølgelig svært at sige, men jeg er rigtig glad, fordi det ser positivt ud for dansk landsholdsbasket i fremtiden.”  Udtaler en glad og stolt Iffe Lundberg til TV 2 SPORT.

Kampens topscorer for Danmark blev Alan Voskuil med 17 point. Iffe Lundberg og Darko Jukic fulgte trop med 16 point hver. 
Til trods for sejren endte Danmark sidst i gruppe B á point med Østrig med 8 point. Hvilket er 2 point mindre en Tyskland og Holland som endte med 10 point.

Tyskland vandt overlegent mod Holland med 82-51 i deres sidste kamp og vandt dermed gruppen og sikrede sig en plads til EM 2017. Holland som endte med samme antal point som Tyskland kom ikke videre til EM. De 4 bedste 2. pladser fra de 7 grupper fik en plads til EM og Holland endte som den 5. bedste 2. plads.   

Et stort tillykke skal der lyde til vores nordiske venner fra Island som endte som den næstbedste 2. plads og dermed har Island sikret sig sin 2. EM deltagelse i træk. Det er en super imponerende og flot præstation.
 
 
Her er de 24 hold som skal deltage i EM 2017:
Belgium, Croatia, Czech Republic, Finland, France, Germany, Georgia, Great Britain, Greece, Hungary, Iceland, Israel, Italy, Latvia, Lithuania, Montenegro, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovenia, Spain, Turkey, Ukraine
Nedenfor kan du se billeder fra kampen. Billederne er taget af Thomas Haugsted

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420