Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Herrelandsholdet4 » Danmark tager imod Tyskland

Nyheder

Danmark tager imod Tyskland lørdag - på ny hjemmebane

Det danske herrelandshold tager lørdag imod Tyskland i de 2 nationers returopgør ved EM-kvalifikationen i Basketball. Det er anden hjemmebanekamp for Danmark, men denne gang er det på en helt ny bane i landsholdsregi. De sidste par år har det danske herrelandshold haft deres hjemmebane i Forum Horsens som også lagde gulv og kulisse til den første hjemmekamp i EM-kvalen. På lørdag bliver der afholdt basketball landskamp for første gang i Arena Næstved som også får æren for at afholde den sidste kamp i EM-kvalen lørdag den 17. når Danmark tager i mod Østrig.
DBBF og Næstved blev tidligere på året enige om et samarbejde om brug af Arena Næstved til landskampe. Der er tale om et 3 årigt samarbejde og forbundet glæder sig meget til at afvikle kommende landskampe i den nye flotte arena på Sjælland.

”Vi glæder os rigtig meget til at vise landsholdet frem i Sydsjælland og til at bidrage til den positive udvikling basketball oplever i Næstved. Med den nye arena og den flotte tilskueropbakning der er i Næstved, er jeg sikker på at det bliver en fantastisk ramme om to kampe på højt internationalt niveau. ” Udtaler Rasmus Winkel, direktør i Danmarks Basketball Forbund.

I Næstved er man ikke i tvivl om, at arenaen bliver en festlig ramme for kampene: ”Arena Næstved har, i sin korte eksistens, allerede afviklet VM kvindehåndbold, EM-kval kamp med de danske håndbolddamer, samt flere ligakampe i basketball. Til alle begivenheder har vi oplevet en helt fantastisk opbakning og stemning på tribunerne, og det er jeg sikker på, at vi også kommer til at give basketball landsholdet, når de skal spille deres kampe her”, siger Arena Næstveds eventchef, Randy Thybo
Kampen på lørdag er som tidligere nævnt mod Tyskland. Tyskerne er forhåndsfavoritter til at vinde gruppen som Danmark ligger i ved EM-kvalen. Tyskerne har dog ikke haft de bedste dage op til returopgøret mod Danmark. I onsdags tabte tyskerne til Holland (71-75) efter en tæt kamp og i holdets kamp mod Østrig, var det østrigerne som var foran det meste af kampen indtil Tyskland til sidst fik vendt stillingen og vandt kampen med 2 point.

Onsdag den 8. september, 2 dage før kampen mod Danmark, melder Tyskland så ud på deres hjemmeside, at deres profil Tibor Pleiss har forladt truppen. Årsagen til dette er, at han er rejst til USA for at deltage i åbne NBA træningslejre. Derfor stiller tyskerne altså op mod Danmark på lørdag en stor profil mindre.

Tyskland er dog stadig storfavoritter til kampen mod Danmark og anses også stadig som favoritter til at vinde gruppen og dermed kvalificerer sig til EM 2017. Holdet har stadig en stærk og bred trup, ført an af den kommende Chicago Bulls spiller Paul Zipser. De danske herrer har dog fået et lidt bedre udgangspunkt for at kunne spille op med Tyskerne på Danmarks nye hjemmebane Arena Næstved.

Kampen spilles lørdag d. 10. september med kampstart kl. 19:00

Du kan købe billetter til kampen online her: https://billetto.dk/da/events/landskamp-danmark-tyskland-em-kval-basketball-2017-herre

Der er også mulighed for at købe billetter i døren.

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT med studie fra kl. 18:30. 
Hurtig info om EM-kval turneringen

I 2017 spilles der EM i Basketball til denne slutrunde deltager 24 hold. 11 af disse hold bliver fundet i EM-kvalen, resten er allerede udtaget grundet OL-kval deltagelse, OL deltagelse og værtsroller til EM slutrunden.

I den nuværende EM-kval deltager 27 hold delt op i 7 grupper ( 6 grupper med 4 hold i hver og 1 gruppe med 3 hold). I grupperne spiller holdene 2 kampe mod hinanden, 1 udekamp og 1 hjemmekamp. Vinderne af de 7 grupper samt de 4 bedste 2’ere kvalificerer sig til EM slutrunden i 2017.

Danmark ligger i gruppe B sammen med Østrig, Holland og Tyskland.

Stillingen i gruppen efter 3 runder:
 
 
# Team P W/L +/- PTS
1 Germany 3 2/1 25 233/208
2 Austria 3 2/1 21 220/199
3 Netherlands 3 2/1 19 237/218
4 Denmark 3 0/3 -65 212/277
http://www.fiba.com/eurobasket/2017/qualifiers

Landsholdskontakter

Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Sona Camara
Landsholdskoordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420