Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Danmark vinder første EM-prækval kamp i overtid

Nyheder

Danmark vinder første EM-prækval kamp i overtid på udebane

Iffe Lundberg tager bolden til kurven i kampen mod Armenien. Foto: Fiba.basketball
Det danske herrelandshold spillede søndag holdets første kamp ved EM-prækvalen. Modstanderen hed Armenien og de var af flere FIBA eksperter udpeget som den måske største favorit i EM-prækvalens 1. runde.
Det danske herrelandshold har været igennem en større forvandling ift. sidste år, med nye trænere og staff omkring holdet samt flere nye spillere i truppen. Kampen mod Armenien var holdets første kamp sammen under det nye landsholds-setup. Armenien havde op til søndagens kamp allerede spillet mod Albanien som er det 3. hold i Danmarks gruppe ved 1. runde af EM-prækvalen. Derudover deltog det armenske landshold også til den europæiske VM-prækval og havde derfor allerede en del kamperfaring sammen. Der var derfor lagt op til en stor test for det ”nye” danske herrelandshold.
 

Forrygende start på EM-prækvalen

I første halvleg virkede det som om de danske spillere lige skulle vende sig til at spille med hinanden i kamptempo. Flere af de danske spillere manglede lige det sidste i deres skudforsøg og skudprocenterne haltede lidt efter. Defensivt var Danmark dog godt med i det meste af kampen og specielt i 2. halvleg havde de danske guards: Iffe Lundberg, Adama Darboe og Chanan Colman stor succes med at få kontrolleret Ryan Boatright som efter at have scoret 21 point i 1. halvleg, blot scorede 7 point i resten af kampen.

Ført an offensivt af Iffe Lundberg og Darko Jukic kæmpede de danske herrer sig tilbage i kampen efter at have været bagud med 13 point. Det resulterede i en meget tæt og spændende 4. periode hvor danskerne havde et lille overtag de sidste minutter i kampen. Med 22 sekunder tilbage af kampen scorede Darko Jukic fra Bakken Bears en vigtig scoring som bragte Danmark foran 66-69. Ryan Boatright udlignede dog kampen med en vigtig 3’er med 11 sekunder tilbage. Danskerne havde muligheden for at vinde kampen i ordinærtid men missede.

I overtiden var danskerne dog over det hele og de to Bakken Bears spillere Darko Jukic og Adama Darboe havde flere vigtige scoringer. Danmark vandt overtiden sikkert 2-9 og kampen endte dermed 71-78 til Danmark.

Dansk topscorer blev Iffe Lundberg med 21 point. Han havde også 7 rebounds, 5 assist og 4 steals. En rigtig flot kamp af starteren hos ICL Manresa i Spanien.

Chanan Colman som er tilbage på landsholdet efter en længere landsholdspause, havde problemer med sit skud i kampen, men var meget stærk defensivt og greb også 9 rebounds.

Darko Jukic fra Bakken Bears endte med 17 point og 5 rebounds.

Alle danskere der kom på banen scorede i kampen.  

Den danske herrelandstræner, Erez Bittman udtalte følgende efter kampen:

”Det var en svær kamp for os. Jeg ved at armenierne manglede nogen vigtige spillere og jeg tror at den næste kamp mod dem i Danmark vil blive sværere.”  
 

Næste kamp er på hjemmebanen i Næstved

Inden danskerne møder Armenien igen skal vi dog først spille mod Albanien på hjemmebanen i Næstved.

Kampen mod Albanien spilles torsdag den 22. februar 2018 i Næstved Arena kl. 18:15. Du kan købe billetter til kampen her: 

Albanien tabte deres første kamp til Armenien i EM-prækvalen 63-80, det er et ungt hold der er under en god udvikling og har et par gode spillere, men det er et hold Danmark skal kunne slå, hvis vi skal have forhåbninger om en EM-kval. Så kom og støt herrelandsholdet og hjælp dem med på vejen til EM-kvalen.
 

Info om EM-prækvalen og Danmarks kampe


Det næste EM i basketball bliver spillet i 2021, men vejen dertil er allerede nu startet for 9 europæiske lande, heriblandt Danmark.    

Det danske herrelandshold er med sejren over Armenien kommet i gang med 1. runde af EM-prækvalen, hvor vi ligger i gruppe med Albanien og Armenien. De to modstandere skal vi spille imod på hjemme- og udebane i følgende vinduer: november 2017, februar 2018 og juni/juli 2018.

I alt består EM prækvalens 1. runde af 3 grupper med 3 hold i hver og der kæmpes om 4 pladser ved 2. runde af EM-prækvalen hvor der spilles om de første 4 pladser ved EM-kvalen.

De 3 gruppevindere og den bedste 2er kvalificere sig. Resten af holdene fra 1. runde går til runde 3 hvor der skal kæmpes om de sidste 4 pladser ved EM-kvalen.  

2. runde af EM-prækvalen

Prækvalens 2. runde involvere de 4 hold der avancerer fra første runde samt de nederstplacerede hold fra de 8 grupper i den europæiske VM-kvalifikation. Holdene vil blive inddelt i 4 grupper og vinderen fra hver gruppe avancerer til EM-kvalen. Kampene i 2. runde spilles i september 2018, november 2018 og februar 2019.

Her er Danmarks kampprogram for 1. runde
 
Dato Hjemmehold udehold spillested
26.11.2017 Armenien 71 Danmark 78 Yerevan, Mika Sport Complex
22.02.2018 Danmark Albanien Arena Næstved
28.06.2018 Danmark Armenien Ballerup Super Arena
01.07.2018 Albanien Danmark Feti Borova – National Olympic Centre
Du kan finde mere info om EM-prækvalen på FIBAs hjemmeside her: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2021/pre-qualifiers
Coach Erez Bittman under en timeout i kampen mod Armenien. Foto: Fiba.basketball

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420