Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Danmarks program til EM-prækvalen

Nyheder

Danmarks program til EM-prækvalen med ny hjemmebane

Den 24. august blev der afholdt lodtrækning til den kommende EM-prækval frem mod EM 2021 og nu er datoerne for kampene også blevet offentliggjort. Få overblikket over det danske herrelandsholds kampe her.
For at nå målet om EM deltagelse i 2021 skal Danmark først og fremmest spille 4 kampe i runde 1 af EM-prækvalen. Kampene er delt ud over 3 vinduer i november 2017, februar 2018 og juni 2018.

Danmark er kommet i gruppe B med Armenien og Albanien. De to andre puljer består af: Slovakiet, Makedonien og Schweiz i gruppe A og Cypern, Portugal og Luxembourg i gruppe C. De 3 puljevindere og den bedste 2’er går videre til 2. runde ved EM-prækvalen hvor man spiller om de første 4 pladser til EM-kvalen. De resterende hold går direkte videre til runde 3, hvor der spilles om de sidste 4 plader ved EM-kvalen.

Det danske herrelandshold skal altså spille 2 hjemmekampe og 2 udekampe fra november 2017 til juni 2018. Den første kamp bliver på udebane mod Armenien den 26. november, her venter den sværeste opgave for det danske herrelandshold. Armenien har flere nationaliserede amerikanere på holdet. Den største profil er point guard, Ryan Boatright, som i den kommende sæson skal spille for det tyrkiske hold Besiktas. Klubben blev nr. 2 i den tyrkiske liga sidste år og deltog også i Champions League hvor det blev til en 13. plads. 
Herrelandstræner, Erez Bitmann udtaler følgende om armenierne:

"Det er et hold med mange amerikansk/armenske spillere. De har en stærk point guard i Ryan Boatright og en stærk spiller under kurven i Lucas Fischer, men lige meget hvilken opstilling de kommer med, kan vi spille op med dem og gøre det godt". 

22. februar 2018 bliver det så tid til den første hjemmebanekamp i EM-prækvalen. Kampen spilles i Arena Næstved og modstanderen er Albanien.

Albanien er et ungt hold som er under udvikling. De har et par gode spillere, men det er et hold Danmark skal og bør kunne slå. Det betyder forhåbentligt at det danske herrelandshold kan fortsætte den gode tradition i Arena Næstved, hvor holdet er ubesejret og har vundet mod Tyskland og Østrig indtil videre.

Ny hjemmebane til det danske herrelandshold

Sidste hjemmebanekamp i runde 1 bliver på en ny hjemmebane for herrelandsholdet. Torsdag den 28. juni skal Danmark nemlig spille sin første hjemmebanekamp i Ballerup Super Arena. 

Danmarks Basketball Forbund og Ballerup Super Arena har indgået en aftale om afholdelse af landskampe i arenaen de næste år, samarbejdet indebærer at der kan blive spillet op til to landskampe om året i Ballerup Super Arena.

Forbundet glæder sig meget til at afvikle den første af forhåbentligt mange landskampe i Ballerup og i arenaen er der også stor glæde over samarbejdet:

”Vi vil rigtig gerne afholde internationale idrætsbegivenheder i Ballerup og skabe opmærksomhed omkring den udvikling basketball er i, med det lokale hold BMS Wolfpack som spydspids. Ud over de kommende landskampe vil give Ballerups og regionens borgere et brag af en oplevelse, sikrer aftalen desuden, at landskampene og samarbejdet med forbundet også styrker foreningsaktiviteterne omkring sporten”, udtaler chef for Ballerup Idrætsby og Ballerup Super Arena, Ketil Folmer Christensen.

Dermed bliver der altså 2 hjemmekampe på Sjælland i 1. runde af EM-prækvalen. Det betyder samtidig at der i denne omgang ikke vil blive afholdt landskampe i Forum Horsens som i mange år har været en fast hjemmebane for det danske herrelandshold. Forbundet forventer dog fortsat i fremtiden at skulle spille landskampe i Horsens.  

Du kan se det samlede kampprogram for det danske herrelandshold i runde 1 af EM-prækvalen nedenfor:

Samlet kampprogram for Danmark i runde 1:

Søndag den 26. november 2017 ude mod Armenien
Torsdag den 22. februar 2018 hjemme mod Albanien i Næstved Arena
Torsdag den 28. juni 2018 hjemme mod Armenien i Ballerup Super Arena
Søndag den 1. juli 2018 ude mod Albanien. 

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420