Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Om DBBF » Nyheder » Dansk kørestolsbasket i Kina med royalt besøg fra Kronprinsen

Nyheder

Dansk kørestolsbasket i Kina med Royalt besøg fra Kronprinsen

I slutningen af september måned var de danske kørestolsbasketspillere Anders Mollerup Jensen og Morten Pedersen i Guangzhou, Kina, for at repræsentere Danmark og kørestolsbasket ved eventen kaldet ”Denmark Day” som også havde besøg af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik. 
Denmark Day eventens formål var at promovere danskhed og dansk/kinesisk turisme. Hertil blev der afholdt forskellige indslag i løbet af dagen, hvoraf nogen af indslagene drejede sig om sport. Kørestolsbasket blev valgt som et indslag blandt andet for at hjælpe med at bryde nogen af de tabuer der er omkring handicappede i Kina. Et tabu som de danske kørestolsbasket repræsentanter godt kunne mærke på besøget:

” Man mødte ikke en handicappet kineser på gaden, som man ville herhjemme i Danmark. Man kunne også godt mærke det på publikum på selve Denmark Day at de var lidt berøringsangste omkring kørestolen. Der var ikke særlig mange der var interesseret i at komme ned i kørestolene og prøve at spille basket i dem, men de var på samme tid nysgerrig over det som man kunne i en kørestol. ” – fortæller Anders Mollerup Jensen
Møde med Kronprinsen og træning med kineserne
 
På selve Denmark Day dagen mødte de to kørestolsbasket spillere Kronprins Frederik og det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse:
 
” Det var en stor ære og en helt speciel oplevelse. Kronprinsen er som man så tit hører meget afdæmpet og helt nede på jorden. En meget sympatisk mand. Både Morten og jeg fik også en god snak med ham om aftenen til et "opsamlingsmøde" på hele Denmark Day. Han var meget interesseret i vores sport og hvordan man måske en dag kunne invitere kineserne den anden vej så de kunne besøge os i Danmark.”
 
Udover mødet med Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, så var det også en kæmpe oplevelse for Morten og Anders at opleve Kineserne helt tæt på og at få lokket enkelte af dem ned i kørestolen for at prøve kræfter med kørestolsbasket. De to repræsentanter fik generelt masser af oplevelser og indtryk på turen hvor det også blev til et møde med Badminton stjernen Viktor Axelsen som er meget stor i Kina.
 
De danske kørestolsbasketspillere var også til træning med det kinesiske kørestolsbasketlandshold og det var også noget af en oplevelse, omend en varm en af slagsen:
 
Træningen foregik i en ældre hal hvor der ikke var airconditioning, og i 30 graders varme bliver den altså hed. Vi fik også en rundtur på deres faciliteter og det var spændende at se hvordan det center vi var ude ved er lavet med fokus på handicappede og rehabilitering. Der kom kun handicap atleter, til mange forskellige sportsgrene, enkelte atleter boede endda på centeret. 
Det er altid fedt og hårdt at træne med andre der er bedre end én selv. Det er jo her man udvikler sig, og bedre var de, de trænede så også 5x3 timer om ugen, så de giver den god gas derovre øst på. ” - Anders Mollerup Jensen

DBBF kontakter

Generel kontakt


Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

DBBFs telefontider er følgende:
Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden
Sebastian Brydegaard
Direktør

Overordnet strategisk og ledelsesmæssigt ansvar.

Tlf. 24 25 00 27
E-mail: sbb@basket.dk
Thomas Johansen
Udviklingschef

Ansvarlig for udviklingsområdet og dets konsulenter samt politiske udvalg, samt DGI basketball. Arbejder også med klubudvikling og besøger gerne klubberne.

Tlf. +45 31 18 67 93
E-mail: tjs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Sona Camara
Landsholds- og GP-koordinator

Planlægning og administration af Grand Prix turneringen. Koordinering af aktiviteter på landsholdsområdet (ungdom og senior). 

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Turnering (struktur, afvikling, sagsbehandling), DBBFs lovgivning, FIBAs love & klubturneringer, internationale spillere, kontrakter, dommerudvikling. Assisterer Turnerings- og Dommerudvalget.

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Planlægning og administration af 5-mod-5 turneringen.

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@basket.dk
Jakob Dehn
Eliteansvarlig

Ansvarlig for eliteområdet og for strukturer og relationer ud mod samarbejdspartnere. Koordinering af A-landsholdene. Tovholder på udviklingen af DBBFs røde tråd.

Tlf. +45 31 60 00 06
E-mail: jad@basket.dk
Steen Guido
Talentansvarlig

Ansvarlig for ungdomslandsholdene og for strukturer og relationer ud mod lokale talentmiljøer og uddannelsesinstitutioner, samt faglige leverancer til trænerudviklingen.

Tlf. +45 20 64 09 26
E-mail: stg@basket.dk
Anton Elsner
Udviklingskonsulent (Vest)

Klubudvikling i vest, samt samarbejde med BørneBasketFonden. Arrangerer regionale camps for U13-U14.

Tlf. +45 30 27 55 28 
E-mail: 
anton@bornebasketfonden.dk
William Bond
Udviklingskonsulent (Fyn)

Udvikling og drift af: uddannelsesstruktur, generel klubudvikling, samarbejde med BørneBasketFonden, drift og udvikling af trænerlicens.

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Vacant
Kommunikationsansvarlig

Ansvarlig for ekstern kommunikation på hjemmeside og sociale medier.

Tlf. 
E-mail: 

Baris Yilmaz & Brian Brink
Regnskabsmedarbejdere

Ansatte i DIF, men en del af teamet i DBBF. Ansvarlig for regnskab og økonomistyring.

Tlf. +45 62 65 61 40 (Baris) 
Tlf. +45 62 65 61 41 (Brian)

E-mail: DBBFregnskab@dif.dk

Thomas Rendal
Merchandiseansvarlig

Ansvarlig for tøj og merchandise til salg, landshold mv.

Tlf. +45 23 65 69 22
E-mail: tre@basket.dk

 
Kasper Ostenfeldt Pedersen

Praktisk koordinator og ansvarlig for logistik ved landsholdskampe samt pokalfinaler. Administrative opgaver ifm. landsholdssamlinger. Udarbejder dispensationer samt administrative ad hoc opgaver. Forbundets altmuligmand.

Tlf. +45 31 62 98 44
E-mail: kop@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420