Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » De endelige 12 udtaget i Tjekkiet

Nyheder

De endelige 12 udtaget i Tjekkiet

Det danske trænerteam har udtaget de endelige 12 spillere til EuroBasket 2021 kvalifikationskampen mod Tjekkiet fredag aften. En småskadet Sami Eleraky er den af de 13 spillere i Tjekkiet, der sidder over. Kampen spilles 20:10 i Arena Pardubice med plads til 10.100 tilskuere og streames live på Viaplay Sport og sendes senere på aftenen på TV3 Sport.
 
De udtagne spillere er:
 
Adama Darboe (Bakken Bears, Danmark)
Daniel Mortensen (Wetterbygden Stars, Sverige)
Darko Jukic (Bakken Bears, Danmark)
Frederik Hougaard Nielsen (Real Murcia, Spanien)
Gabriel Iffe Lundberg (Iberostar Tenerife, Spanien)
Jonas Zohore (BC Rilski Sportist, Bulgarien)
Jonathan Gilling (Anfører) (Afanion CB Almansa, Spanien)
Kevin Larsen (Chocolates Trapa Palenica, Spanien)
Mads Bonde Stürup (Innova Chef, Spanien)
Mathias Bak Christensen (Nässjö Basket, Sverige)
Philip Hertz (Be’er Sheva, Israel)
Sebastian Åris (Svendborg Rabbits, Danmark)
 
Sami Eleraky har spillet sig til en vigtig rolle på holdet, men den danske trænertrup tager ingen chancer med spillerens helbred:
 
-Den fysiske stab har arbejdet på højtryk med Sami, efter han pådrog sig en skade, lige før landsholdsvinduet, siger assisterende landstræner Jens Døssing. Det hele går fremad, men desværre er vurderingen at Sami ikke er klar til at spille imod Tjekkiet. Vi vil altid passe så godt som muligt på vores spillere og deres helbred, og vi håber at et par ekstra dage kan gøre Sami klar til mandag.
 
Tjekkiet har været et af de bedste hold i basket-verdenen over de seneste år. Så gode, at de sluttede en plads foran USA's NBA-stjerner til VM i sommeren 2019. Tjekkernes hold tæller otte spillere fra den trup, dertil VM i Beijing 2019 endte på sjettepladsen, lige foran USA.
 
Fire af Tjekkiets bedste spillere på klubholdet er at finde i NBA eller EuroLeague og derfor ikke er frigivet til at spille på landsholdet. De mest fremtrædende af dem er Tomáš Satoranský fra Chicago Bulls i NBA, samt Jan Veselý fra Fenerbahçe i EuroLeague, der tidligere har spillet 162 NBA-kampe.
 
Stjernerne på det tjekkiske hold er Vojtech Hruban og Jaromir Bohacik, der begge spiller for det tjekkiske Champions League-hold ERA Nymburk. Det er på samme niveau, som den danske stjerne Iffe Lundbergs hold Tenerife, og de to hold har mødtes i turneringen to gange i denne sæson, med en sejr til hver.
 
Den danske topscorer i pre-kvalifikationen, som blev spillet de seneste to sæsoner, var Iffe Lundberg (hvis man ser bort fra den ene kamp, Shavon Shields spillede, før han blev blokeret af sit EuroLeague-hold Baskonia). Lundberg scorede 22 point i gennemsnit, men de vigtigste tre kom, da han sendte Danmark videre i kvalifikationen med to sekunder igen på hjemmebane mod Hviderusland i august.
 
Danmarks øvrige profiler er de store spillere Kevin Larsen og Jonas Zohore, og mon ikke også Bakken Bears-spillerne Darko Jukic og Adama Darboe kommer til at bruge deres internationale erfaring fra de seneste års FIBA Europe Cup-succeser?
 
Det danske hold har udviklet sig eksplosivt over de seneste år. Basketballlandsholdet for herrer blev startet op i 2013, efter det var lukket i en årrække. De første år var resultaterne svingende, men gennembruddet kom i den sidste kamp i 2016, hvor stormagten Tyskland blev besejret i Arena Næstved.
 
Tre af de fire hold kvalificeres til slutrunden i 2021. Tjekkiet er allerede kvalificeret, da landet er værtsnation, men spiller i kvalifikationen, som del i den seedning, der foretages inden slutrunden. Derfor kan det på forhånd se ud som om Danmark og Belgien kan komme til at spille om den sidste plads i EuroBasket 2021.
 
Danmark møder Belgien i Farum Arena mandag 18:15. Her har DBBF i dag sat 200 ekstra billetter med lavt udsyn til salg til halv pris, for at sikre, at alle interesserede kan se kampen.  Der er plads til lige under 3000 i arenaen.
 
Fredagens kamp streames live på Viaplay fredag aften 20:05
Kampen sendes også forskudt på TV3 SPORT 22:45.
 
Mandagens kamp sendes live på Viaplay og TV3 MAX fra 18:10

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420