Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » De unge får chancen på herrelandsholdet

Nyheder

Oprykning giver de unge chancen

Når det danske herrelandshold i basketball går på banen onsdag aften i Tirana, er det med en oprykning fra lørdagens gyser mod Hviderusland i posen – og en mulighed for at give de yngre spillere i truppen værdifuld erfaring på landsholdet.

Selv om kampen på papiret ikke betyder noget, idet Danmark allerede har vundet gruppen, ser landstræner Erez Bittman den som vigtig for fremtidens landshold.

-Kampen mod Albanien er en chance for at give spilletid til nogle af de spillere, der har arbejdet stenhårdt hele sommeren, uden at få så mange minutter på banen. Det er virkeligt vigtigt, at de spillere får erfaring med at være på banen for landsholdet og vi stoler på, at de vil tage os til den tiende sejr i kvalifikationsspillet.

Da kvalifikationen til næste runde allerede er sikret, har trænerteamet valgt, at fire spillere ikke tager turen til Albanien, primært på grund af småskader. Det er Kevin Larsen, Sebastian Åris, Sylvester Berg og Philip Hertz.

Truppen er dog stadig særdeles slagkraftig:
Gabriel Lundberg
Jonas Zohore
Sami Eleraky
Mads Bonde
Frederik Hougaard Nielsen
David Knudsen
Frederik Rungby
Peter Møller
Morten Bülow
Jonathan Gilling
Mathias Bak Christensen
Kampen kan byde på landsholdsdebut til Morten Bülow og Mathias Bak Christensen, mens David Knudsen og Peter Møller tager den røde trøje på for anden gang hver.

-Det er en kæmpe ære at få lov til at være med, siger Mathias Bak Christensen om den kommende debut. Det er noget, som jeg har arbejdet for i mange år og drømt om, siden jeg var en lille dreng. Jeg har virkelig gjort alt, hvad jeg har kunnet de sidste 5 uger, hvor vi har været samlet med holdet, så det er en kæmpe forløsning nu at få chancen.

Den unge Nässjö Basket-spiller mener samtidig, at kampen kan blive intens, selv om gruppen er afgjort:

- Det er klart, at kampen mod Albanien ikke har samme betydning som de tre foregående, i og med vi allerede har sikret os førstepladsen. Jeg er dog slet ikke i tvivl om, at alle spillere til kampen i Albanien kommer til at give sig fuldt ud som i en hvilken som helst anden kamp. Vi tager stadig til Albanien for at vinde og for at vise, at vi er det bedste mandskab i gruppen.

Kampen spilles onsdag 19:00 i Feti Borova nationale olympiske center i Tirana.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420