Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Den endelige trup til landskampen er klar

Nyheder

Den endelige trup til landskampen er klar

Zarko Jukic dunker mod Østrig i Arena Næsted under EM-kvalen 2016. Foto: René Kongsgaard
Til landskampen mod Albanien i Arena Næstved har 16 spillere trænet sammen op til kampen. Nu har trænerteamet fundet frem til de 12 spillere der skal repræsentere Danmark på banen torsdag den 22. februar kl. 18.15 i Arena Næstved.
De 12 udvalgte spillere til landskampen mod Albanien er følgende:
 • Adama Darboe, Bakken Bears i Danmark
 • Chanan Colman, Hapoel Holon i Israel
 • Frederik Hougaard Nielsen, Hørsholm 79ers i Danmark
 • Frederik Rungby, Horsens IC i Danmark
 • Gabriel Iffe Lundberg, ICL Manresa i Spanien
 • Jonas Zohore Bergstedt, Bergamo Basket 2014 i Italien
 • Jonathan Gilling, Leyma Basquet Coruña i Spanien
 • Kevin Larsen, Horsens IC i Danmark
 • Mads Bonde Stürup, Iberostar Tenerife i Spanien
 • Philip Hertz, Team FOG Næstved i Danmark
 • Sami Eleraky, Iberostar Tenerife i Spanien
 • Zarko Jukic, Newcastle Eagles i England
Derudover er der 2 reserver med i Næstved hvis der skulle opstå sygdom eller skader: David Kristensen fra Bakken Bears og Sebastian Åris fra Svendborg Rabbits.
 
Shavon Shields og Darko Jukic var oprindeligt udtaget blandt de 16 spillere der skulle træne sammen op til kampen, men måtte melde afbud kort før vinduet. derfor blev de to spillere erstattet af Sebastian Åris og Sylvester Berg Pedersen.
 
Landstræner Erez Bittman fortæller: ”Vi har haft en åben og positiv dialog med begge spillere og har fuld forståelse for deres beslutning. De har begge op til sæsonen været skadesplagede og føler sig ikke mentalt og fysisk 100 % klar på nuværende tidspunkt, så det er bedst for dem at have fuldt fokus på at færdiggøre deres sæson i klubberne på bedste vis. Vi ser naturligvis frem til at have dem med i det videre forløb, og bruger nu muligheden til at give nye spillere chancen for at repræsentere Danmark mod Albanien.”
 
I torsdagens kamp mod Albanien har DBBFs sportschef, Steen Guido, forventninger om endnu en sejr: ”Spillerne har meget hurtigt fundet sammen igen, og det er en helt afgørende egenskab i det her nye koncept med kun 2-3 dages forberedelse til kampene. Kemien er nærmest perfekt og vi er topmotiverede for at levere den 3. sejr på stribe i Næstved og 2. sejr i EM-prækvalen.”
Info om Prækvalifikationen

Prækvalifikationens 1. runde består af 3 puljer med 3 hold i hver. Puljevinderne og den bedste 2'er kvalificerer sig til 2. runde af prækvalifikationen. Her er de 8 nederste hold fra de europæiske VM-kvalifikationsgrupper også at finde. I 2. runde kæmpes der om de første 4 direkte pladser til den endelige EM-kvalifikation der begynder i 2019.

Vinder Danmark sin pulje i 1. kvalifikationsrunde, er de altså videre til 2. runde og med i kapløbet om de første 4 pladser i den endelige EM-kvalifikation.

Støt herrelandsholdet på vejen mod EM 2021 når de går på banen i Arena Næstved d. 22. februar 2018 kl. 18:15 mod Albanien.
Her er Danmarks kampprogram for 1. runde
 
Dato Hjemmehold udehold spillested
26.11.2017 Armenien 71 Danmark 78 Yerevan, Mika Sport Complex
22.02.2018 Danmark Albanien Arena Næstved
28.06.2018 Danmark Armenien Ballerup Super Arena
01.07.2018 Albanien Danmark Feti Borova – National Olympic Centre
 
Du kan finde mere info om EM-prækvalen på FIBAs hjemmeside her: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2021/pre-qualifiers

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420