Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Der sættes rekord mod Armenien

Nyheder

Herrer sætter rekord - og varmer op til rekordkamp med to sejre

Med fire dage igen inden Danmark møder Armenien i en afgørende EM-kvalifikationskamp i Ballerup Super Arena er det sikkert, at der bliver slået tilskuerrekord for landsholdet. Den hidtidige rekord blev sat i 1980’erne, da basketkampe jævnligt fyldte den gamle KB-Hallen. Danmark har varmet op med to storsejre i træningskampe.
 
Med et kraftigt billetsalg i weekenden er der solgt over 2400 billetter til torsdagens kamp, hvilket er mere end der kunne være i KB-Hallen til basketlandskampe i 1980’erne, hvor opstillingen tillod lige over 2200 tilskuere. Tilskuerrekorden er altså allerede hjemme og nu vurderes det at sætte ekstra pladser op i Super Arenaen i Ballerup.
 
Med den planlagte opstilling er der plads til 2650 tilskuere, så Basketballforbundet er gået i gang med at undersøge om der kan tilføjes ekstra pladser inden torsdag. Kan der ikke det, forventes det, at der meldes udsolgt en af de nærmeste dage.
 
Landsholdet, der består af profiler fra ind- og udland, er ubesejrede i kvalifikationspuljen, hvor man også finder Albanien og Armenien. Der resterer to kampe: Torsdag 28. juni på hjemmebane mod Armenien, og en udekamp søndagen efter i Albanien. Vinder Danmark kampen mod Armenien er man sikre på gruppesejren og oprykning til næste kvalifikationslag, hvor den mest sandsynlige modstander er Sverige.
 
Holdet satte sig for alvor på landkortet i sommeren 2016 med en hjemmesejr på 106-102 over stormagten Tyskland i Arena Næstved. Siden da er det blevet til lutter fremgang og senest blev det til en sejr på 82-69 over Albanien foran 2200 tilskuere, også i Næstved.
 
Danmark varmede op til EM-kampen med storsejre over Schweiz og Cypern i weekenden. Kampene blev spillet i Italien og Danmark vandt henholdsvis 85-48 og 103-60.
 
Bllandt Danmarks profiler er Iffe Lundberg, der netop har været den bærende spiller på det spanske hold Manresa, da de sikrede oprykning til den bedste Spanske række ACB, der af mange betragtes som den bedste nationale liga i verden, udover NBA.
 
Også Chanan Coleman, der vandt sølv i den stærke israelske liga, samt naturligvis Bakken Bears-profilerne Adama Darboe og Darko Jukic, er at finde på holdkortet.
 
For pressekreditering kontakt: ekstern@basket.dk
 
Kontakt:
Sportschef Steen Guido: 2064 0926
Direktør Rasmus Winkel: 3070 4443

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420