Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Dnmark slår Hviderusland

Nyheder

Danmark slår Hviderusland på udebane

Efter en forskrækkelse, hvor stjernen Shavon Shields først i tredje periode vrikkede om, lignede det et stort nederlag til Danmark. Shields blev imidlertid klar igen og med ham på banen i fjerde periode hentede Danmark et 13 points hviderussisk forspring og tiltvang sig ikke bare én, men to overtider, der endte med en sejr på 94-98.
 
Assistenttræner Jonas Sørensen var begejstret efter kampen:
 
-Det var fuldstændigt sindssygt. De har os nede i sækken tre gange, men alligevel holder vi hovedet koldt. Colman og Shields holder hovedet koldt og de er de vildeste ledere. Vi lykkes ikke med det hurtige spil, vi gerne ville have spillet, men de her drenge har altså et kæmpe hjerte!
 
Der skulle to gange overtid til at afgøre EM-kampen og i den anden af slagsen tog danskerne kontrollen efter de første par minutter var tætte. Shavon Shields satte en tre’er, assisteret af Chanan Colman, der sendte Danmark i front med 87-89 med lige over to minutter igen og derefter mistede Danmark aldrig føringen.
 
Scoringer fra Iffe Lundberg, Jonathan Gilling sendte Danmark i front med seks, 87-93 med lige over et minut igen, men hviderusserne svarede igen med et layup fra Pustahvar til 89-93. Iffe Lundberg missede så to straffekast med 35 sekunder igen, men Jonathan Gilling tilkæmpede sig angrebsrebounden og Lundberg gjorde skaden god igen med en scoring til 89-95 med 30 sekunder på klokken.
I de næste 20 sekunder scorede hviderusserne to gange, mens Lundberg kun ramte et af to straffekast og så var føringen pludseligt kun på to, 94-96, med syv sekunder igen. Danskerne gav bolden til Chanan Colman, som straks blev fejlet for at stoppe tiden. Anføreren satte sikkert begge straffekast og hviderussernes Sitnik begik skridt med sekunder igen og danskerne kunne fejre sejren på 94-98.
 
Der skulle små mirakler til at sende sejren til Danmark. I den første overtid så hviderusserne ud til at lukke kampen, idet de kom foran 79-74 ved Pustahvar med to minutter igen.  Shields svarede tilbage med en tre’er, og kort efter sendte Jonathan Giling endnu tættere på med en reducering til 80-79.
 
Alligevel skulle der et mirakel til at sende kampen ind i anden overtid. Med seks sekunder igen scorede Sitnik to straffekast, der sendte hviderusserne i front 82-79 og danskerne havde ikke flere timeouts. Shilds tog den op ad banen og fandt en fri Jonas Zohore i venstre hjørne. Den 211 centimeter store dansker er ikke tre-points specialist, men denne sad rent, samtidig med at uret lød, og danskerne kunne gøre sig klar til anden overtid.
 
I den regulære spilletid fulgte Danmark godt med indtil Shields’ skade lige efter pausen. Danskerne ramte fire tre’ere i første halvleg, heraf to fra Iffe Lundberg, men resten af scoringerne var tæt på kurven, både i fast breaks og post ups fra de store spillere.
Hviderusserne åbnede en føring på 63-51 midt i fjerde perode, efter Shields satte sig ud med en ankelskade i starten af anden halvleg. Efter Shields kom tilbage på banen, hentede danskerne langsomt forspringet, uden at det var Shields selv, der lavede alt arbejdet. Lundberg, Shields og Colman scorede alle flere gange og sendte kampen på 70-70 inden de to overtider.
 
 
Med sejren tager Danmark føringen i gruppen inden søndagens hjemmekamp mod gruppens tredje hold, Sverige. Den kamp spilles i Ballerup Super Arena kl. 14:15.
 
Topscorere:
Danmark: Iffe Lundberg 27, Shavon Shields 26, Chanan Colman 15
Hviderusland: Vitali Liutych 22, Artsiom Parakhouski 16, Kiryl Sitnik 16

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420