Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » Dommer clinic artikel

Nyhed

Liga Dommer Clinic 24-25 sep. 2016 i Gentofte

Den 24-25 sep. mødtes dommerne som skal dømme 1. Division for herrer, Dameligaen og Basketligaen til den årlige preseason clinic. Her blev der gennemgået forskellige emner så som RSBQ(Rythm, Speed, Balance, Quickness – FIBAs nyfortolkning af fordel/ulempe princippet), FIBA 3PO(3 Person Officiating) Mechanics, Kommunikation med spillere/trænere, samt regel- og løbetest.
 
Dagen startede på en tom og øde rasteplads kl 07.20 i fredericia, hvor jeg blev samlet op af mine dommer kollegaer der allerede havde været omkring 2 timer undervejs.
Vi kom frem til Gentofte, lige inden hvor vores clinic startede kl 10.
Her blev der gennemgået forskellige scenarier af RSBQ og vi så forskellige videoklip’s hvor man tydelig kunne se indflydelse på RSBQ.
Herefter gik vi i gang med 3PO Mechanics i hallen. Hvor vi gennemgik de nye ansvarsområder i 3-dommer og fokus punkter som cross step(det at træde væk eller til siden for at få vinduet mellem angriber og forsvarer). Hvilket giver bedre vinduer som vil hjælpe med at give de rigtige kald.

Efter en lang dag med meget information var det nu tid til at få noget at spise.
Alle dommerne sad og snakkede om forskellige erfaringer i den forgangne sæson.
Efter en god mængde mad og drikke, var der nu tid til at sove.
 
Søndagen startede med en løbetest, som alle bestod, herefter var vi endnu engang på skolebænken hvor emnet var Kommunikation og Game Management. Om eftermiddagen delte BL- og DL-dommerne sig op i 2 hold, så de 2 grupper kunne snakke sammen om fokuspunkter til den kommende sæson i hver deres liga.

Dagen sluttede med DL-dommerne dømte U19 Herrer og Dame-kampe med 3PO(U19-holdene havde opstartsweekend i Gentofte samtidigt+der var en trænerclinic), mens BL-dommerne arbejdede med opførsel fra bænk område, spillere mm.
 
Efter dette var vi endnu engang i bil på vej hjem efter en god weekend med rigtigt meget info.
Som helt klart vil ruste os til den kommende sæson.

 
Jesper Lundsgaard, BL Dommer.

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420