Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Dommerudvikling til NM
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Dommerudvikling til NM

Søndag den 25. juni kl 14.30 mødtes Henrik Juhl og Jesper Lundsgaard i Billund lufthavn, hvor turen gik til nordisk mesterskab (NM) i Helsinki Kisakallio Sports Institute. Vi ankom til Helsinki kl 23.30 hvor vi mødte Per Schønwandt, Edon Morina og Rune Ressel Larsen. Tilsammen udgjorde vi den danske dommerdelegation til NM. De repræsenterede lande var Norge, Sverige, Island, Finland og Danmark.
 
Vi ankom til Kisakallio Sports Institute midt om natten og gik lige på hovedet i seng. Følgende morgen 7.45 startede dagen med løb og workout for de morgenfriske dommere, efterfulgt af koldt bad og morgenmad. I løbet af formiddagen stod den på undervisning af Lars Klaar FIBA instruktør fra Sverige som blev kaldt Lasse og Petri Mantyla,
Euroleague dommer Fra Finland.

Temaet for clinicen var teamwork dommerne imellem. Efter oplægget blev dagens kampe udleveret en til to styks, man skulle indbyrdes i dommer crew aftale hvor og hvornår man skulle mødes.  De fleste dommer crews mødtes 45 min før kampstart for at forberede sig til kampen. 
 
I pregamet gennemgik vi forskellige scenarier for at være forberedte på de situationer vi kunne møde under kampen samt sikrede at vi dækker de forskellige spil og samtidig holder ens kriterier i begge ender. Under og efter kampen taler crewet sammen om, der skal rettes til eller om der er nogle situationer, man skulle have håndteret bedre.

Efter kampen evaluerede crewet sammen med en instruktør, de forskellige situationer, hvor crewet eller den enkelte dommer havde stået forkert og derved havde overset et kald. Da alle kampene blev filmet havde vi rig mulighed for at gennemse og analysere hvad man kunne have gjort anderledes. Hvis man var heldig havde man et par timer til at nyde det finske vejr inden man skulle dømme. 
 
Tirsdag var vi endnu engang klar til morgentræning kl 7.45 som bestod i let løb efterfulgt af øvelser og udstræk.

Efter morgenmaden gennemgik vi forskellige klip fra gårsdagens kampe.

Derefter stod den på gennemgang af mechanics, som instruktørerne havde observeret var lidt mangelfuld, Lasse og Petri gennemgik mechanics udenfor i det kølige finske vejr da alle hallerne var booket. Som dagen før havde vi kampe igen om eftermiddagen, de der dagen før havde fået en kamp fik nu to. 
 
Onsdag havde Rain Peerandi Ny Euroleague dommer, Estland som stod for morgentræningen lavet O-løb via Loqiz app. Her havde han lavet forskellige poster med regelspørgsmål. Dette var en fantastisk, sjov og anderledes måde at lave morgentræning.

I løbet af formiddagen gennemgik vi endnu engang mecanic og i forlængelse af dette gennemgik Lasse forskellige klip fra tidligere kampe med rotationer og bevægelser. Som de tidligere dage fik vi vore kampe til om eftermiddagen. Generelt skyndte man sig i bad efter kampen for at se de resterende kampe. 
 
Torsdag forløb som de tidligere dage med morgenløb og oplæg fra instruktørerne. Lasse sluttede af med at sige "Take care of business or business takes care of you". Rain havde lavet en quiz på kahoot, hvor vi havde forskellige spørgsmål, med til tider sjove svar. Kl 12 drog Lasse og jeg mod lufthavnen. 
1 række nr 2 Edon Morina, Henrik Hjul, Jesper Lundsgaard og Per Schønwandt
Række 2 nr 3 Rune Ressel Larsen

 
Skrevet af Jesper Steen Lundsgaard

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420