Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » ELandsholdet

FIBA ESPORTS LANDSHOLDET

Europæiske topspillere i den danske eSports-trøje

Det nyeste danske landshold, eSportlandsholdet i basketball, får debut på fredag d. 7. maj hvor de klokken 19:00 trækker i de danske farver og skal spille landsholdets allerførste kamp i den verdensomspændende landsholdsturnering FIBA Esports Open 3. Holdet vurderer selv at muligheden for at gå i slutspillet er gode, selv om gruppen indeholder de forsvarende mestre fra Tyrkiet.

Turneringen har deltagelse af 60 nationer, og alle spillere er udtaget af basketballsportens nationale forbund og er oprettet af det internationale basketballforbund FIBA.  Med mange, mange millioner visninger af livekampene, blandt andet på IOC’s olympiske kanaler, samt på sociale medier, er turneringen et stort udstillingsvindue for de af de danske spillere, der endnu ikke har professionelle kontrakter
Det danske hold er ungt, med en gennemsnitsalder på 20. Holdet er uprøvet i landsholdssammehæng og har to meget bærende profiler i holdkaptajnen Albert ”Champ” Hansen som er på professionel kontrakt og Jon ”Scala” Beck som er top 10 Point Guard i Europa. Men derudover er der også en række mere uprøvede spillere, som Conrad ”xZWAIN” Schat-Holm på 16 år, som til dagligt går i 9. klasse.

- Altstå det jo STORT at være på landsholdet og en kæmpe mulighed også, siger ”xZWAIN”. Der er jo en masse mennesker som ser det. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at sidde og spille sammen med hele holdet. Normalt sidder man jo bare der hjemme og snakker ind i en mikrofo
Danmark er i gruppe med Tyrkiet, Schweiz og Slovenien. Tyrkiet er forsvarende ubesejrede mestre fra FIBA esports open 2 og anses som værende favoritter for hele turneringen.

– Tyrkiet er det bedste hold i Europa og består af Fenerbaches esporthold, fremhæver kaptajn Albert ”Champ” Hansen. De kan blive svære at slå, men rammer vi dagen, kan det lade sig gøre
Slovenien er ligesom Danmark med for første gang, men har ikke samme stærke profiler som Danmark. De bedste tre hold fra Danmarks gruppe går videre til slutspillet. Schweiz deltog i FIBA Esport Open 2 og har således mere erfaring og er mere sammenspillet end det danske mandskab.

Holdet møder Schweiz i deres første kamp på fredag kl. 19, så tune ind på DBBFs facebook side hvor Jacob Prytz, vært for bl.a. Xgames, Winter OL og NBA på tv2 og Niclas Facius, NBA2K spiller samt divisionsbasket spiller, vil være værter og kommentere live på de tre kampe som spilles fredag.

Holdkaptajn Albert ”Champ” Hansen tror på gode resultater:

- Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske og jeg tror på at vi kan vinde det hele. Det skal nok blive super super svært, men jeg stopper aldrig med at tro på at vi kan! Spille imod de bedste og vise hvad Danmark kan, det bliver super fedt.
 
 
Kampfakta: 
FIBA Esports Open 3 gruppespil og playoffs.
Sted: Fredag på Danmarks Basketball Forbunds facebook side med danske kommentatorer
Lørdag og søndag på FIBAs sociale medie platforme: Twitch/FIBA, Youtube/FIBA og Facebook/FIBA med engelske kommentatorer.

Fredag: Danmark-Schweiz kl. 19:00, Danmark-Tyrkiet kl. 19:40 og Danmark-Slovenien kl. 20:20
Lørdag: Tidspunkt og modstander afhænger af placeringer i de forskellige grupper.  

Om FIBA EsportsOpen: 
Turneringen er i gigantisk vækst. Der er i alt 60 hold tilmeldte, hvor der blot var 17 hold tilmeldte ved første udgave af turneringen i juni 2020 og 38 tilmeldte hold ved anden udgave i udgangen af 2020. Ligeledes nåede første udgave af turneringen langt over 5 millioner social media views og anden udgave blev vist live på IOC’s olympiske kanal. Således er det også en stor mulighed for de unge danskere at blive spottet og måske få kontrakt.

Holdet
Albert "Champ" Hansen – Shooting Guard
Jon "ScaIa" Beck Poulsen – Point Guard – Top 10 Point Guard i Europa
Conrad "xZWAIN" Schatholm – Power Forward
Jag "HoodieNerko" Nermin – 6th Man
Lukas "Molzito" Dose – Power Forward
Jakob "Cxntro_" Jensen – Center
Mads "MadsNordahl" Nordahl – Small Forward
 
Med en fire-dobbelt europæisk turneringsmester, med erfaring fra Bayern Münchens og Galatasarays klubhold, som kaptajn, lancerer Danmarks Basketball Forbund e-landsholdet i basketball i samarbejde med det internationale basketballforbund FIBA samt NBA. Holdet spiller kampe fra maj i FIBA Esports Open, som er verdensomspændende.

Holdkaptajn er Albert ”Champ” Hansen, der er professionel NBA2k-spiller og fire gange har vundet store europæiske turneringer, og har erfaring på hold som Bayern Munchen, Galatasaray og Rethymno Cretan. Nu spiller han for det tyske hold SK Gaming, på deres nystartede NBA2k-hold, og han er rangeret i top 5 af europæiske spillere på sin position af den professionelle CPA 2K League. SK Gaming har eksisteret siden 1997.

Det var ”Champ”, der kontaktede DBBF for at på holdet sat i gang, efter FIBA, NBA og 2k har startet den internationale landsholdsturnering FIBA Esports Open, der på et år er vokset fra 17 til 60 landshold.
Danmark er førende indenfor esport, særligt i spil som Counter-Strike og FIFA, og er altså også stærkt med i NBA 2K, der indenfor basketball-esporten er det dominerende spil.

NBA har egen NBA 2K liga, og i 2020 bød FIBA også ind på eSporten. Der er afholdt to versioner af det de kalder ”FIBA Esports Open”, hvor der kun optræder landshold, sammensat af de nationale basketballforbund. Det er her, det nyeste danske landshold skal være med.
FIBA Esports Open er:
 • En dyst imellem lande over hele verden på Playstation i spillet NBA2K.
 • Der konkurreres både i PS4 (Current Gen) og PS5 (NextGen)
 • Det er blevet afholdt to gange, først med deltagelse af 17 lande og næste gang med deltagelse af 38 lande
 • Den kommende FIBA Esports Open 3 får deltagelse af 60 lande, inddelt i regioner.
 • Danmark er i Region Europa, Next Gen (PS5), Gruppe 1
 • Et hold består af 7 spillere i alt. 5 på banen og 2 reserver. Hver spiller kontrollerer én spiller på banen, så der kræves holdspil.
 • Sidste version havde 2,5 millioner views på sociale medier og blev vist live på IOC’s olympiske kanal

FIBA Esports Open 3 afvikles i weekenden d. 7.-9. Maj. Det afvikles med først et gruppespil og herefter et playoff format med bedst af 3 serier, med slutspil 8. og 9. maj. 
Danmark er kommet i pulje med Tyrkiet, Schweiz og Slovenien.
Hjemmesiden er her: http://www.fiba.basketball/esports/open3/202

Holdet

Albert Hansen er holdkaptajn og dermed den fungerende leder for holdet, der træffer beslutningerne. Alberts professionelle hold er SK Gameing, som kan følges her på Twitter https://twitter.com/SKGaming
Der blev afholdt udtagelser til holdet igennem Facebookgruppen ”NBA 2K21 Danmark”, hvor interesserede spillere kunne melde sin interesse.

Holdet består i øvrigt af:
Albert "Champ" Hansen – Shooting Guard
Jon "ScaIa" Beck Poulsen – Point Guard – Top 10 Point Guard i Europa
Conrad "xZWAIN" Schatholm – Power Forward
Jag "HoodieNerko" Nermin – 6th Man
Lukas "Molzito" Dose – Power Forward
Jakob "Cxntro_" Jensen – Center
Mads "MadsNordahl" Nordahl – Small Forward
 
Champ har i øvrigt selv dyrket basketball ude i hallerne i Virum Basketball Klub tidligere, men spiller i øjeblikket ikke organiseret fysisk basketball.
 
NBA 2K begyndte at udvikle sig til konkurrencesport omkring 2018, da ProAm ble introduceret. Her styrer man hver hver sin spiller, så fem spillere skal arbejde sammen for at vinde. Det betød, at ”rigtige” baskethold og organisationer begyndte at købe hold.

Albert ”Champ” Hansen spillede i den forbindelse for Bayeren Münchens hold Bayern Ballers i 6 måneder. Han spillede i alle turneringer og var i EM-finalen i turneringen 2k Contest med Ballers.

Herefter startede han, sammen med blandt andet Jon "ScaIa" Beck Poulsen eget hold, Heatcheck, som vandt CPA 2K League i Europa. Heatcheck blev splittet op, da Scala skrev kontrakt med Manchester Giants og Champ røg til til SK Gaming.

Mads "MadsNordahl" Nordahl og Jakob "Cxntro_" Jensen spiller fortsat for HeatCheck, hvor de med fire danskere i startopstillingen har været til EM playoff.
 

Citater


William Bond, projektleder DBBF:
-Det var et projekt, som vi nærmest snublede ind i. Forbundets fokus har naturligt nok været på de traditionelle, fysiske udfoldelser, så vi var faktisk ikke klar over, at vi havde nogle af Europas bedste 2K-spillere i vores egen baghave. Da ”Champ” henvendte sig, så vi imidlertid straks muligheden og satte gang i et pilotprojekt, som vi naturligvis håber udvikler sig til et permanent landshold, med de sportslige og økonomiske muligheder, det fører med sig.
 

Undersøgelse af miljøet for basketball og esport i Danmark

DBBF har engageret Mikkel Hanmann som praktikant fra d. 8. April og 4-8 uger frem. Mikkel er dimmitend fra Københavns universitet med en kandidat i humanistisk og samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab, hvor han også har beskæftiget sig meget med eSport. Mikkel er også selv dommer i basketball og har selv dyrket basket på højt niveau på ungdomssiden.

Han får til opgave at kigge på basketball som esport inden for de danske grænser.
 • Koordinere DBBF’s deltagelse i ”FIBA Epsorts Open 3”.
 • Udarbejde en handlings plan for eventuelle fremtidige deltagelser i FIBA eSport Open, herunder udtagelse, code of conduct og teamudvikling
 • Undersøge den dansk NBA2K scene og redegøre for de muligheder eSporten kan give dansk basket
 • Udarbejde en handlingsplan for hvordan DBBF eventuelt kan arbejde videre med eSport såfremt det skulle etableres på bredde- og eliteniveau og som en del af de dansk basketball klubber.
 
Mikkel kan kontaktes på vores praktikant e-mail, ekstern@basket.dk
 
 
På billederne: Lukas Dose, Nermin Jaganjac, Albert Hansen og Conrad Schat-Holm. Fotos:

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420