Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » EVN

Nyhed

Efterskolen ved Nyborg - noget for dig? 

Klik på billedet herover for at komme til EVNs hjemmeside
Basketball på Efterskolen ved Nyborg - i daglig tale kaldet EVN - er en traditionsrig linje med 16 år bag sig.

Gennem årene har linjen udviklet sig til at tilbyde 50 basketballspillere muligheden for at spille basketball hver dag, lære hvordan man passer godt på sin krop gennem skadesforebyggende træning og få individuel vejledning om præstationsfremmende træning.

EVN tilbyder træning og kamp til alle spillere på alle niveauer, da skolen har flere hold i A-rækken og også mesterrækkehold for både piger og drenge.

Basketballspillere vælger EVN fordi de elsker basketball, gerne vil dele deres passion for spillet med andre basketballspillere og gerne vil trænes af nogle af landets bedste trænere - Craig Pedersen og Geof Kotila.

Trænerne på EVN har basketball i blodet:

Craig Pedersen, tidligere mesterskabsspiller i HIC og Bakken Bears og mesterskabstræner for Svendborg Rabbits, er fuldtid på skolen som træner og engelsk-underviser. Craig bruger sine ferier som landstræner for det Islandske herrelandshold, som har stor succes på den europæiske scene.

Geof Kotila, tidligere college coach for Michigan Tech og mesterskabstræner i HIC, Bakken Bears og Næstved, er også fuldtid og engelsk-underviser. Geof bruger sin fritid på udvikling af Danmarks Basketligaen og på klubudvikling. Dertil kommer at EVN har et solidt samarbejde med DBBF, hvor u-landstrænere og u-landsholdene har deres vante gang på EVN til samlinger gennem årets løb.

Karen Kotila, fuldtids sportsfysioterapeut på EVN og formand for Dansk Selskab for Sportsfysioterapi, står sammen med den øvrige sundhedssektor-styregruppe for udvikling af den skadesforebyggende indsats i landsholdsregi. Karen deltager desuden til U-landsholdssamlinger i årets løb.

Craig og Geof fortæller:

”To be fully developed as a basketball player for us requires a 2-part strategy: First to be focused on an individual program that gives a young person an environment to improve his/her weaknesses and strengths while still part of a unselfish team.  Second to teach young players how to make good decisions for themselves - whether it be on the court or off.  If they can succeed at that, then they will not just be good players, they will also be good people who will base their lives on these principles … trust, hard work, enthusiasm, respect and loyalty.“
Dagligdagen på Efterskolen ved Nyborg er anderledes end på andre skoler. Basketballspillerne undervises i hovedfagene dansk, engelsk og matematik sammen med deres holdkammerater og basketball og fysisk træning er en integreret del af skolens skema.

Dertil vælger spillerne fag alt efter deres interesser og planer for fremtiden, som de undervises i sammen med de øvrige elever på skolen. Meget af undervisningen foregår på engelsk – det er basketballs modersmål – og desuden har Efterskolen ved Nyborg en del udenlandske elever, som netop kommer for at spille basketball. De udenlandske elever har lært EVN at kende på de mange udenlandske rejser linjen tager på.

Fem gange har skolen deltaget i VM for basketballskolehold, som afholdes hvert andet år. Hvert år rejser basketball-linjen til enten Florida eller Canada i 2 uger. Her har skolen et netværk af skoler, basketballhold og forældre, som tager de unge mennesker ind i deres hjem og med hjertevarme giver spillerne en kulturel oplevelse for livet.

Basketball er en stor del af dagligdagen på EVN – men efterskoleopholdet er mere end det! Det er en dannelsesrejse, hvor eleverne lærer om sig selv, bliver udfordret på sine værdier og lærer demokratiets spilleregler. Basketball er er et fantastisk værktøj på denne rejse. Det er et holdspil, som kræver deltagelse af alle. Basketball kræver engagement, forberedelse,passion og ikke mindst respekt for hinanden og sig selv!

Med kun 170 elever på skolen er EVN et trygt og professionelt springbræt for unge basketballspillere, der vil udfordres på det basketballmæssige- og personlige plan.
Kontaktoplysninger til DBBF: 

Generel kontakt
Telefon: +45 43 26 24 20
E-mail: info@basket.dk

Turnering
Telefon: +45 43 26 24 21
E-mail: turnadm@basket.dk

DBBFs telefontider
Mandag: 9.00-11.30
Tirsdag: 9.00-11.30 og 14.00-16.00
Onsdag: 9.00-11.30
Torsdag: 9.00-11.30
Fredag: 9.00-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden. 
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420