Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Efter fem nederlag ved NM: Er ved godt mod og ser fremad

holdet

Efter fem nederlag ved NM: Er ved godt mod og ser fremad

Foto: Dennis Wiedermann, Flickr.com
Det blev aldrig til den store succes for det danske U18-kvindelandshold ved De Nordiske Mesterskaber, men landstræner Susie Heede er stadig ved godt mod frem mod EM i Sofia.
 
Det danske U18-kvindelandshold er slidte fysisk og mentalt, efter de måtte indkassere fem nederlag ved De Nordiske Mesterskaber mod Sverige, Finland, Island, Estland og Norge.
 
Men holdet har også fået vigtig erfaring med fra turneringen, som de kan bruge fremadrettet.
 
- Vi tog afsted til NM med målet om at konkurrere, lære og blive klar til B-EM. Og vi har lært en hel del. Primært, at der i U18 spilles i et tempo og med en fysik, der ligger meget langt fra spillet i DK, siger landstræner Susie Heede og fortsætter:  
 
- Hvis man ikke kan absorbere kontakt op ad banen og i feltet, bliver alting meget svært. Det går ud over afslutninger og afleveringer, og mentalt kommer det til at fylde ret meget.
 
Det resulterede i flere kampe i en række turnovers og dårlige skudprocenter fra gulvet, og det skal forbedres, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger til B-EM.
 
- Nu har vi et par dages restitution til at samle kræfter op til tre dages samling, og så skal vi afsted til B-EM i Sofia. Vi er ved godt mod og ser fremad. Vi vil forsøge at blive bedre hver dag og konkurrere i Sofia, det bedste vi har lært.
 
NM-holdet skal nu samles med de fire reserver, inden Susie Heede og resten af landstrænerteamet udtager den endelige EM-trup på tirsdag.

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420