Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » En halvleg var ikke nok

Nyheder

Én fantastisk halvleg var ikke nok

Billeder: FIBA
Danmark kom ud til kampen mod Europas nummer fem helt uden at være imponerede, og med masser af energi, men det holdt kun til lige før halvleg. Danmark var foran med to, 37-39 fire minutter før pausen, men måtte se sig slået af et velskydende tjekkisk hold, der ramte over 50% af tre-points skuddene, indtil kampen var afgjort.
 
Duoen Maria Jespersen og Emilie Hesseldal hjalp Danmark til en drømmestart og en føring på 9-14, med et par scoringer hver, herunder to tre’ere til Hesseldal. Tjekkerne kom igen, især ved at spille pick’n’roll hvor bolden enten endte i feltet eller hos stjernen Katerina Elhotova, som satte nogle akrobatiske skud.
 
Elthotova scorede i alt 21 point, ramte 8 af 10 skud og alle sine fire tre’ere i kampen.
Danmarks skytter spillede dog en flot første halvleg. Da Anne Hee reducerede til 36-35, præcis halvvejs inde i anden periode, havde danskerne ramt 6 af 9 forsøg på distancen. Problemet var bare, at Tjekkene næsten matchede det, med 7 ramte på 12 forsøg.
 
Midt i anden periode fik Emilie Hesseldal sin anden fejl, og kom til at sidde på bænken, for ikke at få den tredje og det gjorde det sværere for danskerne. Alligevel gik de to hold ind til pause med kun tre point mellem dem, 44-41, ikke mindst fordi Anne Hee spillede sig varm og fandt bunden af kurven nogle gange.
 
I tredje periode intensiverede tjekkerne forsvaret, mens danskerne gik lidt i stå. Der gik over tre minutter inden Danmark kom på tavlen og der havde tjekkerne udbygget forspringet til 53-41, blandt andet på en scoring og en assist fra Elthotova.
Herfra udbyggede tjekkerne langsomt, men sikkert, føringen. Elthotova viste, at hun er en topspiller, med nogle akrobatiske scoringer, mens danskerne generelt havde svært ved at stoppe tjekkernes high-low spil. Hver gang de store danskere hjalp på drives efter pick’n’roll, blev tjekkernes store spillet fri, og hver gang danskerne ikke hjalp, kom tjekkernes små spillere til kurven til en scoring.
 
Der blev dog skabt lidt håb sidst i trejde periode, da Danmark scorede tre i træk, fra et straffekast fra Gritt Ryder og et layup fra Maria Jespersen til 64-52, på flot assist fra debutanten Camilla Emsbo.
 
Danmark startede fjerde periode med endnu en scoringspause, denne gang på fire minutter, og så var kampen afgjort med en tjekkisk føring på 76-52. Snart efter tog Jesper Krone konsekvensen og gav værdifuld erfaring til en flok unge spillere, med Laura Ziegler i spidsen. Den unge forward fra BMS-Herlev scorede fem point i sin landskampsdebut, som Danmarks femte mest scorende.
 
Landstræner Jesper Krone
- Vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi virkeligt rammer vores skud, men det gør de desværre også og så går vi til halvleg næsten lige.
 
- I tredje periode går vi lidt ned i tempo og så hjælper det ikke, at vi mister momentum, da Emilie Hesseldal får sin 3. og 4. fejl tidligt. I forsvaret begynder vi at tvivle lidt på vores aftaler. Vi skulle gå under deres screeninger, men fordi de rammer så godt, begynder vi at tvivle, og så bliver det svært. Og så vider deres superstjerne, Katerina Elhotova, virkeligt hvad hun er gjort af.
 
Elthotova scorede 21 point, ramte 8 af 10 skud og alle sine fire tre’ere.
 
- Til sidst kommer en ung gruppe ind og gør det flot. De viser, at der sker gode ting, når man kommer ind og spiller med tempo og spiller frit, så det tager vi med til på søndag. I det hele taget er der mange gode ting at tage med til søndag.

- Jeg er ærgelig og lidt skuffet over at vi ikke formår at følge med dem i tredje periode, hvor de skruer op for forsvarsintensiteten. Vi viser ellers ved flere lejligheder, at når vi angriber med fart og styrke, kan vi komme forbi og enten afslutte eller få en afelvering til en cuttende spiller. Men der går for lang tid, før vi kommer op i det tempo igen.

- Hvis vi skal slå et hold som Tjekkiet, så skal alle spillere ramme dagen, og vi skal spille på højeste niveau hele tiden. Det sker desværre ikke i dag.
Gritt Ryder, dansk anfører, 6 point, 3 assists
-Jeg er mega skuffet. Ikke så meget over at tabe til Tjekkiet, for de er et rigtigt dygtigt hold, men mere over vores egen 2. halvleg. Så længe vi holder os til vore koncepter er vi okay, men de skruer lidt op for tempoet og vi trætter lidt mentalt. De er mere vant til end os at spille på så højt niveau så længe.
 
Maria Jespersen, 18 point (dansk topscorer).
- Jeg er så skuffet. Vi får sat vore tre’ere i første halvleg, men da de stepper op, følger vi ikke med. Vi har helt sikket mere i os og det finder vi frem søndag.
 
Anne Hee, 12 point, ramte 5 af 7 skud:
- Vi er lige der, hvor vi vil være ved halvleg og der er meget at være stolte af. Desværre går det lidt galt i tredje periode, så der er naturligvis nogle ting at rette op på til søndag. Det, vi kan arbejde videre med er energien, for alle kommer ind og går noget godt. Og så skal vi tro på, at vi kan gå ind og få de samme skud på søndag og ramme dem i.
 

Se kampen live


Kampen vises live her - vær opmærksom på at video-afspilleren først er aktiv, når kampen går live!

https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/kaempe-mavepuster-til-soester/8362658


 
Se eller gense torsdagens pressemøde her

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420