Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Landshold » Nyheder » Enkelt nyt navn i damelandsholdstruppen

Holdet

Et enkelt nyt navn på damelandsholdet

Når det danske kvindelandshold i basketball 31. januar  rejser til Tyrkiet for at spille kampe mod Italien og Tjekkiet i EM-kvalifikationen, er det med 12 af de 13 spillere, der i november slog Rumænien. Comebacklandsholdet sikrede da første EM-kvalifikationssejr i dette årtusinde, efter 15 år uden kvalifikationskampe indtil 2019.
 
-Den historiske sejr over Rumænien i november fik fortjent opmærksomhed herhjemme, men også internationalt, siger sportschef Jens Døssing. Det er selvfølgelig to meget stærke modstandere der venter i de to europæiske top 10 nationer, Italien og Tjekkiet. Selv om vi er nye på dette niveau, har holdet ved de tidligere vinduer vist at de på en god dag kan drille de store.
 
Danmark slog Rumænien 91-74 i den fjerde kvalifikationskamp efter holdets tilbagevenden til kvalifikationen, men også i gruppespillets anden kamp drillede de danske kvinder Italien. Italienerne, med WNBA-stjernen Giogina Zandalasini i spidsen, slap afsted fra en fyldt Gentoftehallen med en sejr på 72-82, efter Danmark havde reduceret til 72-76 med under halvandet minut igen.
Trænerteamet har som eneste nye spiller givet 19-årige Thea Mikkelsen fra BMS Herlev chancen. Hun træder ind i stedet for Amagers Ena Viso, som har meldt fra. Herudover er der genvalg til samtlige spillere fra kvalifikationskampene i november.
 
Der er udtaget fire reserver, som kan træde til i tilfælde af problemer med coronaprotokollen eller skader. For at få lov at spille og slippe ind i en lukket coronaboble i Istanbul, skal spillerne gennem en række virustests i tiden op til afrejsen. Da der desværre altid er mulighed for positive tests, gennemgår reserverne det samme testregime som resten af holdet, og holder sig klar til at rejse.
 
Danmark spiller mod Italien 4. februar og Tjekkiet 6. februar, og rejser mod Istanbul søndag 31. januar.
Øvrige Citater
Jesper Krone, Landstræner
-Vi glæder os meget til at blive samlet igen, og fortsætte hvor vi slap sidst. Vores opgave i Istanbul er stor, da vi skal op imod to store basketnationer. Efter vores stærke præstationer i sidste vindue, kan vi have skabt lidt mere respekt omkring holdet og projektet, og det vil vi gøre alt for at følge op på. Vi har igen en god blanding af unge og erfarne spillere, der tegner godt for ikke bare disse kampe, men også for dansk kvndebaskets fremtid.
 
Jens Døssing, Sportschef
- Det bliver spændende at se om holdet kan tage selvtilliden med fra kampen mod Rumænien og bygge videre på det gode fundament der blev lagt. Vigtigst for mig er det nok at holdet kæmper og spiller med den intensitet, udstråling og spilleglæde der har skinnet igennem ved de fire første kampe. Det er inspirerende at se og noget jeg håber der motiverer vores unge spillere herhjemme til at knokle for at nå deres drømme indenfor basketball.
 
Udtagne spillere
Alberte Rimdal (Åbyhøj IF)             
Anna Seilund (BK Amager)
Anne Hee (Hørsholm 79ers)
Camilla Emsbo (Hørsholm 79ers)
Elisabeth Brynaa Hansen (Hørsholm 79ers)
Emilie Hesseldal (BMS Herlev Wolfpack)
Gritt Ryder (Hørsholm 79ers)
Ida Tryggedsson (BMS Herlev Wolfpack)
Laura Ziegler (BMS Herlev Wolfpack)
Malene Lind Pedersen (Åbyhøj IF)
Maria Jespersen (Laboratorios Ynsadiet Leganes, Spanien)
Sofie Tryggedsson Preetzmann (La Salle Melilla, Spanien)
Thea Mikkelsen (BMS Herlev Wolfpack)
 
Reserver
Caroline Glud Rasmussen (BMS Herlev Wolfpack)
Caroline Wich (Åbyhøj IF)
Julie Høier (Åbyhøj IF)
Katrine Horneman Lassen (Hørsholm 79ers)

Landsholdskontakter

Jörgen Fastberg
Sportschef

Tlf. +45 20 59 18 01
E-mail: jfa@basket.dk
Mauricio Chicola Gutierrez
Sportskoordinator

Tlf. +45 91 95 66 98
E-mail: mag@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420