Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Turnering » Nyheder » Første kamp i pokalturneringen
Støt vores sponsorer:

Nyheder

Pokalturneringen starter med lokalbrag

FOTOS: Tom Andreasen Fotografi
 
Sæsonens første opgør i landspokalturneringen bliver ottenedelsfinalen mellem BK Amager og Copenhagen Basketball. Opgøret i Amagerhallen er mellem to spændende hold – og to unge talenter. Turneringen skulle have været skudt i gang fredag aften med Bears Academy mod Wolfpack, men den kamp er aflyst pga. coronakarantæne.
 
Amager og Copenhagen har mødt hinanden to gange i Basketligaen denne sæson og begge gange har københavnerne trukket sig ud med syv-points sejre, henholdsvis 84-77 og 85-78. Det betyder dog ikke, at de er favoritter, for kampene har bølget frem og tilbage.
 
Sidst holdene mødtes var i starten af december, hvor stillingen var 71-71 fire minutter før tid. Copenhagen trak sig bedst ud af de sidste minutter, men kampen kunne sagtens have faldet ud den anden vej.
 
En anden kamp i kampen, der er værd at holde øje med, er den mellem de unge talenter Klussman og Dibba.
 
18-årige Jonathan Klussman har taget ligaen med storm over de seneste to sæsoner. Han viste tidligt sit talent i ungdomsrækkerne og for ungdomslandsholdene, og med 17 point pr. kamp i både sidste og denne sæson, har han allerede vist sig værdifuld i de voksnes bedste række. Fra sidste til denne sæson har den unge mand desuden næsten fordoblet sit asssittal til 4,5 pr. kamp.
 
- Det bliver en fed kamp, siger Klussman om opgøret. Vi skal spille mod et hold, vi godt kan slå og pokalturneringen er altid sjov, da det er vind eller forsvind. Det vigtigt vi kommer godt fra start og spiller med masser af energi generelt i hele kampen. Så tror jeg vi har en god chance.
 
I Copenhagen spiller 19-årige Bakary Dibba, og træner Jeffrey Fawme ser den 203 centimeter store forward som den største udfordrer til Klussman som ligaens mest spændende teenagere:
 
- Bakary og Klussman er vel de to spillere under tyve år i den danske Basketliga, som er mest produktive, siger Fawme. Måske er Dibba den spiller i ligaen med det absolut største potentiale, hvis han kan få bygget på sit spil og sin fysik i løbet af de næste par år.

- Alle vores kampe imod BK Amager har været rigtig tætte, fortsætter Fawme, så denne her bliver ikke spor anderledes. Det fede ved vores kampe er at det har været de danske spillere, der har været udslagsgivende og der er mange tidligere ungdomslandsholdsspillere, der bidrager.
 
Kampfakta:
Landspokalturneringen 1/8-finale
BK Amager vs. Copenhagen Basketball
Streaming: BK Amagers Facebookside

Turneringskontakter

DBBFs telefontider er følgende:

Mandag: 12.30-15.00
Tirsdag: 8.30-11.30
Onsdag: 8.30-11.30
Torsdag: 12.30-17.00
Fredag: 8.30-11.30

Udenfor kontorets telefontider henvises til hjemmesiden.
 
Sona Camara
Grand Prix koordinator

Tlf. +45 43 26 25 21
E-mail: soc@basket.dk
Rune Ressel Larsen
Turneringschef

Tlf. +45 43 26 24 21
E-mail: rla@basket.dk
Kim Lippert
Turneringskoordinator

Tlf. +45 60 75 62 26
E-mail: turnadm@@basket.dk
Andrada Csender
3x3 Projektleder
Ansvarlig for 3x3 stævner i DBBF regi.
Kontaktes ved alle spørgsmål omkring 3x3 (henvendelser skal ske på engelsk)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Andrada Csender
3x3 projektansvarlig
(engelsktalende)

Tlf. +45 21 45 71 23
E-mail: ancs@basket.dk
Dommeradmin

E-mail: domadm@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420