Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » FECC: Danske trænere blandt Europas bedste

Nyheder

Danske trænere blandt de bedste i Europa

Det internationale basketball forbund FIBA har en tre-årig træneruddannelse, FECC, som lige nu kører for sjette gang, mens det femte hold blev færdigt i sommer. Danmark havde to trænere med i uddannelsesforløbet og de udmærkede sig som nogle af de allerbedste blandt mere end 50 ambitiøse trænere fra hele Europa.
 
Anders Sommer, som er assisterende landstræner for herrerne, tidligere Værløsetræner og og har coachet diverse danske ungdomslandshold, blev kåret som årgangens femtebedste træner, mens Ivana Kostic (tidligere Virum, nu Falcons U15 og U17 drenge) røg helt til tops som nummer et blandt de mange ambitiøse europæiske trænere.
 
FECC starter hvert andet år og trænerne skal nomineres af deres nationale forbund for at få lov at være med. Hver årgang deltager i tre gange syv dages eksamineret kursus over tre somre, mens vintrene er til hjemmearbejde og til at skrive opgaver. Kurserne finder sted i forbindelse med FIBA ungdoms-EM og underviserne er kæmpe kapaciteter som Nenad Trunic, Janez Drvaric og Pedro Martinez.

Ivana Kostic fremhæver netop inspirationen fra toptrænere, som noget at det bedste ved at deltage i FECC:
 
-FECC-programmet er enhver træners drøm, siger Kostic. Fra første til sidste år overgår programmet sig selv for at uddanne, udvikle og inspirere trænerne. Underviserne er de bedste i basketballverdenen, men vi har ikke bare lært om basketball, men også om ernæring, styrketræning, spillernes mentale aspekter, samt de dynamikker, der er ved et hold.
 
Også Anders Sommer fremhæver de aspekter ved programmet, som ikke kun handler om basketball:
 
-FECC er en unik kombination af netværk med andre ambitiøse trænere, input fra store trænerkapaciteter som Pesic, Laso og Martinez samt inspiration fra øverste hylde, ved at følge ungdoms-EM helt tæt, siger Sommer. Jeg har været særligt begejstret for de sportspsykologiske temaer med fokus på vores fremtoning og nye aspekter af god gammeldags mandskabsbehandling. Og så forlader man ikke FECC uden den klokkeklare reminder om at x's and o's er vigtige, men ikke nær så vigtige som at kunne arbejde detaljeret med de basale fundamentals og være skarp i sine 'teaching points'.
 
Ivana Kostic fremhæver også det netværk, man får med ligesindede på FECC:
 
-Noget af det bedste ved programmet, for mig, var at tale med og være omkring basketball firetyve timer i døgnet, sammen med folk, der er elsker sporten lige så meget som jeg. At være en del af FECC-familien har gjort det muligt for mig at skabe og udvide mit netværk med trænere fra hele Europa og resten af verden.
 
Danmarks Basketball Forbunds sportschef Steen Guido er stolt af de to deltagere:
 
-Det er dejligt med trænere, der markerer sig på den internationale scene og det er bemærkelsesværdigt, at de begge ender i top fem, for det er altså et program for meget ambitiøse internationale trænere. Jeg håber, at det kan virke inspirerende for andre med trænerdrømme. Den internationale konkurrence har virkelig taget fart de seneste 3-4 år, og hvis vi skal hænge på, så har vi brug for mange dygtige danske trænere ude i klubberne.

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 2084 5615
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420