Få alt det nye fra
Danmarks Basketball forbund i din indbakke
Uddannelse » Nyheder » FIBA U15 camp for girls

Nyhed

4 danskere deltog ved FIBA U15 camp for piger

Fra den 3. – 9 juli afholdte FIBA i samarbejde med det Slovenske forbund den 10. udgave af International FIBA U15 Camp for girls.
Det er en unik camp som giver piger muligheden for at få en solid portion erfaring med basket enten som træner, spiller eller dommer. Pigerne vil blive undervist i forskellige færdigheder fra eksperter på hvert område. I år er et rekordår for campen som har deltager fra 38 forskellige nationale forbund.
Vi har i år 4 danskere med på campen som er udvalgt af deres landstræner (Susie Heede). Forbundet håber at pigerne vil få sig nogen gode oplevelser og få en lærerig tur hvor de forhåbentligt vil få ny læring som kan gøre dem endnu bedre i fremtiden.
De danske deltagere var:
  • Karina Weiland (U16 assisterende landstræner)
  • Pembe Bahadir (Dameligadommer)
  • Julianna Okosun (U15 damelandsholdsspiller, BMS)
  • Thea Mikkelsen (U15 damelandsholdsspiller, Køge)
Nedenfor kan du læse om turen:
 
Efter en fantastisk uge på FIBA camp er vi igen hjemme i Danmark. Her er et uddrag af vores oplevelser fra en meget varm campen i Slovenien.
 
Selvom vi oplevede lidt misbookning og ventetid i Wiens lufthavn nåede vi alle godt frem til Postojna, hvor vi boede på et hostel sammen med de andre spillere, dommere og trænere.
 
Hver morgen startede med et morgenmødet hvor der bliver informeret om dagens forløb Herefter gik hver hold til træningshallerne. Efter 2 timers hård træning om formiddagen måtte der nyt brændstof på tanken, så ned kom den slovenske mad. Efter frokost og hvile fulgte - om eftermiddagen – massere af kampe så der blev brændt godt med energi af. En aften blev der også arrangeret en 3 mod 3 turnering, hvor spillerne fik lov at prøve de udendørs baner af.
 
Formiddagens workouts foregik med en ny instruktør hver dag (Fabio Fossati, Janez Drvaric, Silvia Font Puig og Hana Harakova). Trænerne var inddelt i 4 trænergrupper, som hver dag skulle forberede formiddagens workouts på baggrund af instruktørenes vejledning. Emnerne var: opvarmning, fastbreak, positioner (guards og posts), skud og 3 mod 0/3 mod 3, som skulle være med i hver enkelt træning. Spillerne var også inddelt i 4 hold efter niveau, og disse roterede rundt til instruktørene ligesom trænerne. Således oplevede  alle spillere alle 4 instruktører og trænere.
 
Til formiddagen hørte også 1 mod 1-, straffe- og 3 point-konkurrencer. Thea gik bl.a. videre til finalen i straffekonkurrencen, mens Julianna spillede finale i både 3 mod 3 og 5 mod 5 finalerne. 

Eftermiddagens 5 mod 5 kampe beholdt sin trænerstab i alle kampe, der bestod af mellem 8 og 10 trænere. Det kunne godt virke ret overvældende for spillerne, men på den anden side, fik de masser af feedback
Midt på ugen fik vi en halv dags tiltrængt afslapning på stranden. Først kørte vi til Postojnas kendte grotte, hvor vi tog det obligatoriske billede af hele campens besætning på trapperne op til grotten. Vi havde desværre ikke tid til at komme ind, men måtte fluks videre ind i busserne og af sted til Sloveniens kyst og det varme Adriaterhav. Det var super lækkert at dase på stranden, kigge på souveniers, spise is og hoppe i havet. 
Den sidste dag (fredag) var en af pigernes favoritter. Formiddagens workout var stadig på programmet, men eftermiddagen foregik på de udendørs baner, hvor de førnævnte konkurrencer blev afgjort, finalerne spillet og vinderen i knock-out blev fundet. Trænerne fik også lov til at spille en kort kamp mod dommerne, og her trådte en gruppe spillere frem og bestemte. Det blev en rigtig sjovt oplevelse og en 180 graders drejning for alle der var med.
 
Fredag aften stod i afslutningsceremoniens tegn. Vi gik i samlet trop ind til byens torv, hvor en scene var stillet op. Her blev der holdt taler, overrakt diplomer til alle deltagere og præmier til campens træner, dommer, all star hold, MVP og MIP (most improved player) samt præmier til vinderne af de forskellige konkurrencer.
 
Efterfølgende holdt spillerne pizza party på torvet, mens trænerne og dommerne blev inviteret på restaurant med lækker buffet. Resten af aftenen/natten gik med at udveksle facebook-navne, e-mail adresser og store farvelkrammere.
Både for dommere og trænere blev der afholdt clinics, hvoraf én var fælles. Her blev både kendelser og fordomme taget op under kyndig vejledning af en dommer instruktører, Chantel, samt campens sportspsykolog, Dubravka. Dubravka ledte blandt andet onsdagens workout med hele gruppen, hvor hun ledte os gennem forskellige tillidsøvelser og samarbejdsøvelser.
 
Det sidste, der skal nævnes, er de store personligheder, vi fik lov at møde under små ceremonier/foredrag i løbet af ugen. Natalia Hajkova, Rafaella fra det italienske landshold , Natasa Kovacevic, FIBA's ungdomsambassadør og den kvindelige dommer, der skal dømme til OL.
 
Alt i alt en rigtig dejlig tur, der fyldte både den fysiske og personlige rygsæk op. Vi takker allesammen forbundet for at have fået muligheden for at opleve en så fed camp!

Uddannelseskontakter

William Bond
Udviklingskonsulent

Tlf. +45 20 84 56 15
E-mail: wbo@basket.dk
Danmarks Basketball Forbund | Brøndby Stadion 20 | 2650 Brøndby | Tlf.: 43262420